《我的MK妹同桌》(3)

984 回覆
216 Like 6 Dislike
今晚返嚟再加速加速.....
預計今晚會完呀詩篇

係咪好似好多人係呀詩篇度棄咗故
唔係呀樓豬
我係 唔想睇阿詩角度
加速

仲睇緊
越睇越想喊
冇棄呀,好好睇
會唔會快咗少少
好正啊!雙視角一流!遲啲仲可以出埋子晴番外篇
係阿
你整熄左個火
冷卻哂個故仔
我個人覺得 下次寫 可能卡啦卡啦好啲 或者寫完結局先 然後改個新名 叫做我的傻強同桌
已經molamola,一個女仔同好鍾意嘅人講分手真係諗得好耐好清楚同有好大勇氣先講得出口
真係愈嚟愈覺得阿強阿詩嘅故事同我同個ex一模一樣
又或者用阿強視角完咗個故先,再出番外用阿詩視覺都會好啲
唔好sad la
exactly我後半講嗰樣嘢
因為睇親啲故大多數都係咁樣出多
好!我知大家意見啦
多謝你哋!至少我知下次點樣改進返
其實你哋嘅意見對我都好有用㗎唔好睇小
加油樓主
無論係happy end定sad end都好,最緊要係好睇,令讀者印象深刻
樓主係佢地分手之後先用呀詩角度寫
分手呢個情節正正就係一個大嘅轉折點
我相信寫完呀詩角度講分手之後
就會係新嘅開始(新章節)
我覺得咁嘅安排唔錯
支持樓主

第一次覆咁多
我覺得完左傻強篇先至出阿詩回憶錄咁樣個編排會吸引d
有睇但真係差唔到skip 晒咁
btw 係寫得好嘅
純粹覺得好似睇多次咁
正當我擔心唔知送咩禮物俾呀強好嘅時候,我察覺到佢成日都有意無意咁提到頸巾⋯⋯

佢係咪真係女仔傻㗎?!

我唔係幾想織頸巾,因為好麻煩,而且我份人又無乜耐性,但佢又三番四次咁提起,似乎真係想收我織嘅頸巾。

唉⋯⋯最後都係上網睇教學,然後自己去買材料。

當中係有幾分無奈,但漸漸帶著新嘅體會。

一開始學織係好麻煩,但後來織下織下,我會一路諗呀強戴住我一手一手慢慢織出嚟頸巾,係一件甜蜜而又幸福嘅事。

織織下滿滿嘅少女心都爆發出嚟。

講起少女心,嗰陣時睇君比啲書都好鬼有少女心,哈哈!

我返到屋企坐低溫書,做功課,都係拎起個冷,一路織,織到變成反射動作添,隻手都係曬繭。

我諗,我再也織唔出第二條了吧?

而且一直都期待聖誕節可以同自己鍾意嘅人出去,去邊都無所謂,只要同佢一齊就好夠好夠啦。

第一次同呀強出去拍拖都無咁緊張,今日大時大節反而好認真咁對待,唔係幾識化妝嘅我都去學下點樣化小小妝。

我一路都無同呀強講會織條頸巾俾佢,應該可以俾到啲驚喜佢嘅。

點知平安夜喱晚一出門口就俾個傻仔玩返轉頭,原來佢一早已經係樓下等緊我,其實佢有時好貼心,好體貼。

個感覺就好似⋯你無時無刻都會感覺到佢係著緊你,緊張你,愛你。
聽大家咁講好似真係出到最後再寫返出嚟會好啲
不過唔寫都寫咗,就咁斷/改會好兒戲
大家賞面睇埋佢好嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞