《我的MK妹同桌》(3)

984 回覆
216 Like 6 Dislike
瞓係張床度,望住個天光板,諗起同呀詩嘅往事,一件又一件事。

我部電腦仲開住,突然間傳嚟一把MSN訊息嘅提示聲,我即刻彈起身,飛奔過去,係咁搖隻滑鼠。

我期待嘅係呀詩會MSN我,無論佢手啲咩都好,只要佢搵我就好。

期待落空,並唔係呀詩,而係子晴。

子晴:你無嘢啊嘛?

見到佢喱句後,本來喊唔出嘅眼淚好似淚崩咁,望住佢喱句,所有心酸都湧上心頭。

除咗突然有人關心嘅感動外,仲有內心嘅委屈一下子爆曬出嚟,由心口衝上嚟,忍都忍唔住。

屈指一算,好似由我小學三年班俾呀媽鬧完嗰次之後,就無再喊過。

我喊到收唔到聲,失聲痛哭,我淨係諗住呀詩最後同我講嗰一番說話。

一堆內疚,自責,揼心口全部積係心入面,我發洩唔到出嚟啊仆街!

原來失戀可以咁痛⋯⋯

如果真係痛到咁,我真係唔想再拍咩拖啦。

我記得求其覆咗子晴一個「:)」咁嘅表情就由佢,我喊到攰就瞓,鬧鐘都無較,係呀詩入嚟叫醒我返學。

好似係夢入面先抖到氣咁,一瞓起,幾秒鍾就搵返你嚟現實,因為用幾秒鍾諗返起琴日發生嘅事。

中學拍拖係好開心,可以一齊係校園經歷好多事,但萬一分咗手,亦會係一個令你萬劫不復嘅地方。

所有嘢都有兩極,有好有唔好。

而我偏偏經歷曬兩樣嘢,我都唔知係好定唔好⋯⋯
瞓係張床度,望住個天光板,諗起同呀詩嘅往事,一件又一件事。

我部電腦仲開住,突然間傳嚟一把MSN訊息嘅提示聲,我即刻彈起身,飛奔過去,係咁搖隻滑鼠。

我期待嘅係呀詩會MSN我,無論佢手啲咩都好,只要佢搵我就好。

期待落空,並唔係呀詩,而係子晴。

子晴:你無嘢啊嘛?

見到佢喱句後,本來喊唔出嘅眼淚好似淚崩咁,望住佢喱句,所有心酸都湧上心頭。

除咗突然有人關心嘅感動外,仲有內心嘅委屈一下子爆曬出嚟,由心口衝上嚟,忍都忍唔住。

屈指一算,好似由我小學三年班俾呀媽鬧完嗰次之後,就無再喊過。

我喊到收唔到聲,失聲痛哭,我淨係諗住呀詩最後同我講嗰一番說話。

一堆內疚,自責,揼心口全部積係心入面,我發洩唔到出嚟啊仆街!

原來失戀可以咁痛⋯⋯

如果真係痛到咁,我真係唔想再拍咩拖啦。

我記得求其覆咗子晴一個「:)」咁嘅表情就由佢,我喊到攰就瞓,鬧鐘都無較,係呀詩入嚟叫醒我返學。

好似係夢入面先抖到氣咁,一瞓起,幾秒鍾就搵返你嚟現實,因為用幾秒鍾諗返起琴日發生嘅事。

中學拍拖係好開心,可以一齊係校園經歷好多事,但萬一分咗手,亦會係一個令你萬劫不復嘅地方。

所有嘢都有兩極,有好有唔好。

而我偏偏經歷曬兩樣嘢,我都唔知係好定唔好⋯⋯

子晴快d 去安慰阿強啦
Dklm冇追兩日,搞成咁
第一次唔想男主屌子晴
真係傷心邊仲扯得起
中學既愛情永遠都之所以係咁刻骨銘心
因為會帶比我地遺憾
好多時候都係中學既我們係咁不成熟 以情緒行先
所以好多人既感情都會以分手收手
但轉個角度諗 正因為我地係咁衝動向前
我地先做到好多青春既回憶
自己都會係呢d過去有得著
但次次諗返都個心都忍住忍住會難受
子晴開解還開解 唔好同啊強有野
覺得啱啱初戀完嘅阿強會唔識分 有人關心自己就以為自己對佢有感覺
希望唔會
係咪要完故了?

Mk妹不再MK

男主角仍然係垃圾

心好痛,但係,呢一個就係現實
睇黎大家都好妥阿強呢個角色喎
子晴開解還開解 唔好同啊強有野
睇黎大家都好妥阿強呢個角色喎
唔識珍惜,就會有其他人代替你珍惜佢

最後可能有一日係街見到佢,但係身邊嘅人

已經唔再係你

點解我哋會有共嗚?係因為我哋都係男主角;都係垃圾

唔改變?你就一世都係咁
恭喜您
最少你有努力過
今晚有冇文啊
好Sad
經歷緊同阿強一樣嘅野
珍惜遲咗了。。。
咁明明係幸福嘅,點解都仲要分手?
仲記得當日問過自己呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞