《我的MK妹同桌》(3)

984 回覆
216 Like 6 Dislike
唔好sad end啊ching
我一直追住嚟睇㗎
唔好sad end啊Ching
我一直有追㗎
support
令我諗起以前既我都係咁...
不過我嗰陣時已經係form6
當中既唔成熟, 輸打贏要, 唔挽留以為自己好瀟灑其實後悔到仆街, 捨棄尊嚴同行屍走肉真係好貼切

加油, 寫得好好, 就連血氣方剛同第一次經歷性既興奮都好似似曾相識咁
今晚會加速
等你約會我
關於上面有人叫我拍微電影
大家真係太抬舉我喱個小書生
不過細心諗下,我其實覺得ok嘅,我都想自己嘅作品可以由唔同嘅形式去表達出嚟。但自問好似未夠班,又未去到好似女神話考第一就俾我中出咁出名,真係寫得好好之餘,仲即刻紅埋出埋書,仲有埋片。

我打算完咗個故睇下效果點樣先,努力寫好佢,係我當前應該要完成嘅事,如果最後結果出嚟大家都係咁鍾意,同埋支持嘅話,我會嘗試一下
連登嘅力量就係一眾巴打嘅支持,無你哋唔會成事,亦都唔會係我一個決定嘅事。究竟會係淨係幾丁友圍內打飛機發夢,定係可以齊心轉化為現實。老土講句,都係要睇大家㗎
完咗之後,呀彥問我頭先個男仔係邊個嚟,嬲爆爆咁問。

「無啊⋯⋯同班同學咋嘛。」我如實回答。

「條柒頭係咪冧你姐?」呀彥好用力咁捉住我隻手,捉到我好鬼痛⋯⋯

「我點撚知佢係咪冧我啊?」我真係唔知佢係真係想溝我定點,好多人都係講講下㗎啦,唔通人哋講下你都信咩?

「我唔撚理,你以後唔好同佢行咁鳩埋。」呀彥嘅無理,已經慢慢到達我嘅臨界點,我只係覺得我好似係佢嘅附屬品咁。

係喱個時候,咁啱傻強出現,巧合、緣份喱樣好似越係解釋,就越係解釋唔到咁,但又真實地發生係我哋生活入面咁。

上堂再專心都會有分心,覺得無聊嘅時候,呀強會陪我解解悶,會陪我戇鳩,係佢隔離,我唔洗去迎合佢,佢想去邊我都要陪佢去,我只要負責笑,負責開心就夠。

雖然條友成日都驚驚青青咁,淆曬底,但幾好笑,趣緻又盞鬼。

而且仲要俾我發現佢係青頭仔!!

睇佢正正常常,平時又幾幽默搞笑,應該都有溝過女,點知會咁⋯⋯

係呀彥身邊嘅男仔,一個二個一早就食過女啦。

不過見到呀強怕醜個樣,又覺得佢幾可愛,我係抱住玩下個傻仔嘅心態去挑逗下佢,佢又好易紅都面曬喎,哈哈哈!

平時會將condom帶係身上嘅我,為嘅咪又係滿足呀彥嘅慾望,有時會係後樓梯,有時又係殘廁⋯⋯
150正評 加更
有一日,我老豆飲完酒之後係度發酒癲,打打殺殺咁,又打爛曬屋企啲嘢,佢乜都唔識,淨係識埋啲仆街嘢。

佢入廚房拎把菜刀係咁係度揮,我真係俾佢嚇壞⋯⋯

好驚⋯⋯佢酒紅嘅臉龐,酒氣加殺氣混雜一齊,係度破口大嗌,鳩叫。

我個腦閃過兩個念頭,報警同埋走佬。

人仔細細嘅我坦白講無咁嘅膽量去報警,人大咗有膽,唔會俾人蝦到上心口先會去報警。

「你老母啊⋯⋯雞嚟㗎!!仆街!!係雞啊!生出嚟嘅女都唔方好嘢啦⋯⋯嗝⋯嗝⋯⋯屌你老母!跟佬走?留低件佗衰家係度?」

「屌你啦!呀媽跟佬走係做得啱㗎,跟著你先仆街啊。」我唔忿氣地駁道。

我從來無怪過呀媽跟人走,就算心入面有一絲怨恨,恨呀媽做咩唔帶埋我走,但都無怪佢。

人往高處爬,係好正常嘅事,佢依家可能有美好嘅家庭,有我係度可能只會阻住佢。

我嘅出世彷佛就係一個錯誤,點樣揀都碌柒咁,可以嘅話我都唔想出生係喱個世界上。

「你個衰女包,仆你個街,咁樣話鳩你老豆?我無俾錢你洗啊?」佢舉手就想一刀劈落嚟,佢稍為酒醒咗少少,好似察覺拎住把刀好大件事,走入廚房放低把刀,拎咗個掃把出嚟,二話不說就揮落嚟。

間屋咁細,我避都避唔到,硬食咗一嘢,我大脾位即刻瘀咗一塊。

我心入面真係慌到一個點,夾雜著憤怒,但驚慌嘅情緒遠大於憤怒,眼淚一路係度打滾。

我大嗌咗一句:「你都唔知乜撚嘢老豆嚟!」

就衝咗出屋,去咗後樓梯喊,一直喊,一路喊。我都唔知喊到幾時,中間有聽到後樓梯有開門聲,我驚有人經過,時不時會上下張望,確認無人又再繼續喊⋯⋯
https://youtu.be/abHRwXolGFM

聽住呢首 睇住個故 乜野回憶畫面都返哂黎
嗰晚我無返到自己屋企,去咗呀彥屋企,係喱個傷心嘅時候,我唯一諗起嘅依靠⋯⋯

就係佢。

我好想有人用力咁攬住我,然後同我講:「唔緊要,有我係度。」

簡單嘅一句說話就夠,只係想要返啲愛,一樣係我身上極少擁有過嘅嘢。

我去到呀彥度,佢掛住玩佢嘅勁舞團,部電腦勁大聲咁播緊「金鐘國」。

玩完之後咪理我囉,我係張床度瑟縮咗好耐,佢好似打到悶,打到眼瞓先過嚟搵我。

仲要熄曬燈,上床攬住我,然後將我拉落床到,我順勢就咁瞓咗落嚟。

我期待嘅似乎終於實現,但點知原來可以低處未算低。

佢開始摸我個胸,然後錫我條頸⋯⋯

一陣陣失落感打落嚟,我係度諗自己究竟係乜,女仔就係俾人發洩嘅工具?

從頭到尾都無關心過我,我想要嘅,只⋯只不過係想有人可以真係關心我姐,點解好似好難咁?

係我思考緊嘅過程中,我無出到聲,任由呀彥魚肉,彷如一具死屍,無任何反應。

我以為佢見到咁就會停低,問下我咩事,點知無,佢慢慢向我下面進發。

我推開咗佢,拎走啲嘢。

「喂⋯⋯做咩姐⋯⋯嬲啊?」係間房度傳嚟呀彥嘅叫吼聲,打開房門,叔叔係廳度睇緊波,彷似見慣般不聞不問。

曾經我以爲可以再次俾到溫暖我嘅地方,只不過係另一個地獄,只係一個係第十八層,一個係第三層嘅分別而已。
嗰晚我無返到屋企,去咗海旁吹風,成晚無瞓過教,第一次睇日出,仲要係自己一個。

係海旁嘅我,俾海風吹走曬啲睡意,我老早就返屋企,打算換返件校服返學。

但又要趁老豆未起身前搞掂曬所有嘢,點知我擔心係多餘,屋企空無一人,唔知佢死撚咗去邊。

我最後小睡個令鐘左右就返學。

心情極差嘅我仲要俾個戇鳩班長話我無交功課,我唔洗10分鐘就搞掂個功課,一早交咗出去,話鳩我無交?

加加埋埋嘅事已經夠我心煩,好想發洩,好想喊,我拼死咁忍住。

而我最估唔到嘅係,第一個關心我嘅人,係我隔離喱個傻仔。

係我背住佢趴係張枱嘅時候,佢無煩到我,然後坐返起身嘅時候,發覺枱面上多咗包紙巾。

一股暖意瞬間暖上心頭,好似就嚟爆咁,我覺得喱包紙巾好似包含著千言萬語咁,雖然咩都無講,但代表住一種默默嘅關心。

「你擺係度做咩啊?」我甜甜地笑,儘量唔俾佢察覺,明知故問地道。

「我驚你喊啊嘛頭先。」個傻仔擔心我⋯⋯

「你都傻嘅,我會喊?」我逞強,明明就好想喊,但就偏偏唔想俾佢咁易睇穿我,所以咪掩飾囉。

順勢就係一嘢打落佢度,我真係差啲喊係因為喱個傻仔。

唔知你哋明唔明,有時你積積埋埋唔開心,想喊想喊咁,但突如其來有人關心你,安慰你,好似關咗你一陣強忍住嘅情緒,終於有一個人可以令你放心落嚟咁樣。

只不過最後俾個傻強整到我笑出嚟,所以先無喊到。

心情算係好返啲,但到lunch time,我又係要「享受」住喱種「快樂」嘅孤獨時光。

當其他人都有朋友仔陪食飯嘅時候,我就只能夠自己一個,我甚至會行到好遠好遠嘅餐廳食飯,因為越近學校一定好多人排,只會更顯得自己孤單⋯⋯
live咗
呀詩喱part好似少咗人睇咁嘅
係咪寫得唔好夠
可以分享下㗎
有人睇架樓主!好睇啊!
我覺得有第二個視角睇反而唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞