《我的MK妹同桌》(3)

984 回覆
216 Like 6 Dislike
睇到傻強最後都可以同返呀詩一齊好似完成咗個心願咁,兩個人嘅愛都無比時間沖淡,大家仍然相愛,而且對方都肯比機會,只可惜現實中分手可以再復合嘅人少之又少,嗰種無力挽回嘅感覺真係一生難忘
會唔會有後續
如果最尾啊強炒咗就大鑊
樓主寫得好好追咗咁耐終於ending。每次追故都會諗起ex
竟然happy ending
呢個反轉真係估你唔到呀!!!!
btw好有共鳴好好睇
傻強終於生性,似返個男人
樓主寫得好好
竟然大反轉,呢個結局我比100分,寫得好好
但係現實有幾多對情侶分咗手最後仲可以係返一齊
又話子晴係生命中最重要嘅兩個之一
Btw由頭跟到尾 而家結局好感動
樓主
多謝樓主🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
同我嘅經歷根本一撚樣
只係唔同學校同埋大家都係初戀
睇呢個故好耐 第一次覆
(利申:次次出文有正皮報到)
個結局搞到我好想喊
我同條女分開咗三年
一路都好似傻強咁咁掛住佢
我大佢一年 我中五嗰年分手之後一路藕斷絲連到Year 1先真正分手
我再專登打聽佢考完dse嗰日去接佢surprise佢
但係佢似乎已經放低咗我 當日就請我食咗好大舊檸檬
到佢入咗大學之後就同另一條仔一齊咗 最近先分手
到近排佢生日我先搵返佢 都仲幾好傾 唔知我同佢有無得好似傻強同阿詩咁一齊返呢
只不過佢已經同我講咗我地係唔會再一齊返

btw 條女性格同阿詩都係一樣
多謝樓主
但我仲係好唔甘心,我仲好想好好地為呀詩努力多次,就算再痛一次我都心甘情願。

再諗深一層,原來我嘅諗法好自私,我只係顧住自己,我無為呀詩諗過⋯⋯

個人覺得,如果故事有後續,佢兩個嘅關係好牙煙,因為得到唔會令人珍惜,呀強畢業之後真係唔會讀書,佢眼中好多時只會睇到自己,復合並唔係為左呀詩,而是為左自己心靈嘅空缺。

作為一個從未出pool嘅人,單靠幻想已經夠我擔心,自己愛一個人嘅熱誠點keep得到80歲。愛情......同時同自己本身嘅性格戰鬥......風險好高
「但我仲未可以忘記到你,我根本無辦法對其他女仔動心,不如你教我點樣放低啊⋯⋯」

「無人教得到你點樣放低,正如當初我慢慢放低你嘅時候,都無人教識我。」

「真係忽然間,一瞬間,你釋懷咗,個人好似突然間諗通咗,覺得再咁樣執著都唔係辦法嘅時候,就放低咗咁。」

「我唔想⋯⋯唔想再經歷多一次嗰種痛,亦都唔想再傷害多你一次,你⋯明唔明啊?」

呢幾句對話一模一樣
happy end, 破涕為笑嘅感覺
Ending有啲隔硬 考完oral嗰吓個對話似係sad end feel點知嚟個大反轉 太突然 感覺個故最後sad end可能會仲深刻啲好睇啲
多謝樓主
屌你happy end
發覺睇得sad end多
真係唔太想再睇sad end
終於追曬

想喊
爭啲以為一齊唔返
終於一齊番!

會唔會有新書先
咁咪係,唉

信自己,分就分
唔好拖咁耐
我以為好似咁
https://youtu.be/QE1piGBS1sI
覺得阿詩拒絕應該好睇
一路睇一路屌樓主寫sad end
最後係happy end又屌點解唔sad
期待樓主下篇文
我同你諗法一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞