(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
有無人覺得mm d bra 會縮水
初初買果唔係完住貼身
洗左幾次後覺出得貼身左好多,
但知道唔係自己大左

我覺!

依家人地唔係話大cup有無墊
係講緊PJ 好多都有墊又拆唔到
連入去睇都廢事

無睇清楚就唔好踩人唔足碼又厚墊喇

淨係買pj某一個系列
佢出到G杯,有全調整型肩帶,可拆墊,低雞心開口杯,布款居多

想知佢足唔足碼可以自己去試

我無講過佢唔足碼
佢足唔足碼關我鬼事?
只係樓上有絲打話佢厚墊,我自己去睇都見到好多有厚墊
因為咁而唔想幫襯都唔得?一定要試上身先可以上黎留言?
你自己都識講剩係買某一個系列
你係要拎住某一個你岩著嘅系列講隨便你
況且我係唔會買PJ
Rm啲size準唔準?
我用度上胸圍同下胸圍個計法其實得a,但係我試到c先啱size
定係因為我個胸啲肉散先咁?之前著其他牌子既都係著大過我度出黎既size
Rm啲size準唔準?
我用度上胸圍同下胸圍個計法其實得a,但係我試到c先啱size
定係因為我個胸啲肉散先咁?之前著其他牌子既都係著大過我度出黎既size

你有冇著住bra度?上胸無肉都會有咁的問題

連入去睇都廢事

淨係買pj某一個系列

我無講過佢唔足碼
佢足唔足碼關我鬼事?
況且我係唔會買PJ

呢個post好多人針住晒,好似多過其他bra post
一有人話難買bra就好似殺佢全家咁
唔好理佢地啦
Rm啲size準唔準?

我都係咁
用上減下既計法無C,但著過好幾個牌子都要C先岩著
想知有無咩原因/有無其他計法
Rm啲size準唔準?

你有冇著住bra度?上胸無肉都會有咁的問題

有著住黎度
啱啱google左,好似真係因為上胸冇肉先咁
我咁樣應該揀咩bra好?同埋呢個問題有冇得改善
想問一下,著32圍都鬆,可以有咩牌子揀?
買新bra試身要扣最入格,但聽人講係由最外開始著扣到最內
本身瘦底,睇落都細 但之前著sixty eight 70C裝唔曬,bodibra俾個G我著size幾啱 究竟點度咩size 同埋bodibra真係好貴
着開mm bra $300一個都幾好
不過想轉下其他 brand例如 satami
咁多人f g
我有d都偷笑
啲人講到c好大咁 根本就唔係
得75c
其實邊到做都有唔同 可以佢係中國/日本做
中國/日本個啲會偏細
你去無牌子個啲店會平啲架
利申:淘寶買
只著MM同SATAMI
絲打一齊入黎討論bra舖
https://lihkg.com/thread/20935/page/31?ref=ios

呢個post 好似有多啲人講

我pj, bodibra, femme secret, mm, hafina 都着過

Pj 真係靚但好易殘,同會整到肋骨痛,只會喺減價時買靚款,勁少著

Femme secret 就唔好提,只係死谷波罅,淘寶款賣貴五六倍,個鋼圈收窄用黎谷胸,點會舒服?加上唔耐用。如果睇啱我都只會淘寶。

Bodibra 就緊到仆街,死箍住自己,又勁貴。

Mm 我着得最耐,幾舒服,不過佢其實無乜矯型,都多厚墊,着左5年都修唔到格甩底舊肉,都唔平。尖沙咀店姨姨好過灣仔姨姨好多。

Hafina 就着左半年左右,靚款,舒服,佢無mm 咁箍得緊,有得揀厚薄墊,似乎修肉能力好過mm ,又平過mm,我喺舊post 有貼過圖同ig
我去過葵芳同元朗yoho 附近間店,覺得元朗個姐姐細心啲,同舖大啲多款舒服啲,遲啲會上佢ig買

終於有絲打認真討論下
咁多人f g
我有d都偷笑
啲人講到c好大咁 根本就唔係
得75c

我覺得abc根本係差唔多
絲打一齊入黎討論bra舖
https://lihkg.com/thread/20935/page/31?ref=ios

呢個post 好似有多啲人講

我pj, bodibra, femme secret, mm, hafina 都着過

Pj 真係靚但好易殘,同會整到肋骨痛,只會喺減價時買靚款,勁少著

Femme secret 就唔好提,只係死谷波罅,淘寶款賣貴五六倍,個鋼圈收窄用黎谷胸,點會舒服?加上唔耐用。如果睇啱我都只會淘寶。

Bodibra 就緊到仆街,死箍住自己,又勁貴。

Mm 我着得最耐,幾舒服,不過佢其實無乜矯型,都多厚墊,着左5年都修唔到格甩底舊肉,都唔平。尖沙咀店姨姨好過灣仔姨姨好多。

Hafina 就着左半年左右,靚款,舒服,佢無mm 咁箍得緊,有得揀厚薄墊,似乎修肉能力好過mm ,又平過mm,我喺舊post 有貼過圖同ig
我去過葵芳同元朗yoho 附近間店,覺得元朗個姐姐細心啲,同舖大啲多款舒服啲,遲啲會上佢ig買

終於有絲打認真討論下

我都想認真討論,但以前無乜認真買bra既經驗
我就係見到隔離post絲打話hafina好,上網又好似見唔到劣評所以試下
本身瘦底,睇落都細 但之前著sixty eight 70C裝唔曬,bodibra俾個G我著size幾啱 究竟點度咩size 同埋bodibra真係好貴

追下post 啦
樓上講左佢嘅size同出面唔同 你想知自己咩size可以問下佢 用翻出面計法你係等如咩size
想問一下,著32圍都鬆,可以有咩牌子揀?
買新bra試身要扣最入格,但聽人講係由最外開始著扣到最內

Pj 有30圍 即係65
唔多牌子有30又靚款
利申 都係30
Pj都有薄款靚 不過好似厚款多d
Pj 行過入去一次就知全部都係厚墊到仆街點買得落手阿

大把可以拆墊架on9西
呢個post 真係好撚到自稱e cup以上係到申買唔到bra
即係自稱大波喇
做左咁多年女人都咁撚有機心
根本好多大牌子都有efgh cup
係到呻乜撚野買唔到?
做乜撚野咁嘔心姐你地

你有無入過去睇 大把拆唔到墊

真係笑撚到on9
大把出名牌子我都睇過晒
好撚心你地班自稱大波咪撚成日呻難買bra喇
好撚嘔心啊
根本大牌子到到都有得買
基本上你地話厚墊冇得拆多數係A-c
D cup 以上一定有得拆
咪撚on9喇好冇
著緊Satami 同日牌 全部有得拆架臭西
d e杯就已經呻波大買唔到胸圍真係人唔笑狗都吠

喺香港搵實鋪 可以試著嘅胸圍最大出到I杯
講緊係足碼 杯深有成26 7cm
笠住個頭都得啦

所以我先係到屌呢班打火星文既臭西
真心覺得好撚on9
根本一啲都唔難買

連入去睇都廢事

淨係買pj某一個系列

你當佢應該摸緊a-b杯冇得拆墊係到嘈喇
真係唔講以為啲人g級係到嫌墊厚
入黎諗住睇下邊到買bra好 個個都又G又F又H咁不過乜G, F好難買傢咩?

晒命囉 仲洗問

連入去睇都廢事

淨係買pj某一個系列

我無講過佢唔足碼
佢足唔足碼關我鬼事?
況且我係唔會買PJ

呢個post好多人針住晒,好似多過其他bra post
一有人話難買bra就好似殺佢全家咁
唔好理佢地啦

Bra牌子店多到行唔晒
Ef係到嘈買唔到
聽到啲狗呔聲
好多平胸港女入黎吠大波妹

酸撚到

唔好理啲吠聲啦 有啲人係都覺得買bra選擇比較少係原罪
利申:細波易買bra
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞