(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
做乜鳩
點解個個都要報自己咩size
好多平胸港女入黎吠大波妹

酸撚到

唔通我大波又要好似啲臭西沖出黎叫買唔到bra咩 柒頭!

原來而家喺bra post cm都要睇cup數

先唔講香港地鋪最大買到I杯
識得上網買嘅話 最盡買到英國碼K杯添

買唔到胸圍係自己嘅無知
想變靚啲就要勤力啲做research架喇
嫌貴咪繼續著femme 68 淘寶囉 呢啲錢唔慳得架
其實唔好過度吹捧功能bra

功態bra個問題係水平低、杯身唔夠開口、雞心(通常都偏高)
咁高雞心對我來講會銀得好痛 所以我喺幫襯過蔡太(足足3年) 之後就無再著過3 4排扣嘅胸圍

揀胸圍要睇鋼線、肩帶、杯形
W形wire嘅著出來係大波但唔夠集中,U形太高雞心對某啲人會銀得好痛,我自己比較鍾意J形

肩帶要留意佢係唔係全調整型,唔係嘅話會著到個胸好墮

杯形分開口同埋倒及杯,其實好睇你自己個胸形係啲而決定邊隻杯形岩你,for下胸比較多肉而上胸無乜嘅人,著開口杯會覺得好空,但倒及就會岩岩好 所以有時你覺得個胸圍太夾肉嘅 可能唔係因為佢唔足碼 可以係因為杯形嘅問題

其實肯按摩 做運動 平時挺直已經可以修靚個背脊
再唔係咪加個胸托囉
做乜鳩

for reference啫
post上黎 唔通其他野人地乜鳩都唔知都收到兵咁厲害咩?

入到黎覺得自己個胸好細
傾bra都有得嘈,女人真係
人唔笑狗都吠
女人都係到打飛機 話人平胸酸大波 拎對奶出黎睇下係咪真係咁撚大買唔到bra
好多巴打一齊睇緊

咁高雞心對我來講會銀得好痛 所以我喺幫襯過蔡太(足足3年) 之後就無再著過3 4排扣嘅胸圍

W形wire嘅著出來係大波但唔夠集中,U形太高雞心對某啲人會銀得好痛,我自己比較鍾意J形

杯形分開口同埋倒及杯,其實好睇你自己個胸形係啲而決定邊隻杯形岩你,for下胸比較多肉而上胸無乜嘅人,著開口杯會覺得好空,但倒及就會岩岩好 所以有時你覺得個胸圍太夾肉嘅 可能唔係因為佢唔足碼 可以係因為杯形嘅問題

再唔係咪加個胸托囉

開口杯倒及杯係咪即係咩1/2杯同3/4杯?定係3/4同全罩杯?
做乜鳩

入到黎覺得自己個胸好細

I know that feel sis
睇title以為有閪痕絲打收兵
點知變八婆鬧交
睇字都覺得好嘈

咁耐以黎咁多個bra post,95%都係絲打認真發問/討論
就算有巴打亂入玩野,絕大部份都俾人ignore晒
呢個post究竟發生咩事 咁都有得嗌交
做乜鳩

入到黎覺得自己個胸好細

I know that feel sis

+1
點知變八婆鬧交
睇字都覺得好嘈

不能認同更多
點知變八婆鬧交
睇字都覺得好嘈

不能認同更多

睇見都頭痕
點知變八婆鬧交
睇字都覺得好嘈

咁耐以黎咁多個bra post,95%都係絲打認真發問/討論
就算有巴打亂入玩野,絕大部份都俾人ignore晒
呢個post究竟發生咩事 咁都有得嗌交

明明之前啲post 都相安無事
次次著新bra男友追住我黎屌你估下咩bra

再唔係咪加個胸托囉

開口杯倒及杯係咪即係咩1/2杯同3/4杯?定係3/4同全罩杯?

同問咩係倒及杯同開口杯
銅鑼灣蔡太
上次上去佢態度都好好
我32e 買親都呀婆款

wacoal幾正既有啲

triumph啲sales亂咁拎俾我 背帶成條扯哂上去 同前面完全唔成水平都話個bra好fit我

peachjohn 壓胸(撳扁胸型)戴左兩三次就冇再用 我驚會壓扁我個胸 成日戴既話肋骨位會好似頂住咁唔知點解 仲有啲sales面口麻麻 去過2次沙田嗰間 嗰2個都西我面 可能我樣似買唔起

rm眼見啲款唔係真係好靚冇買過 睇完post想試下

satami 呀婆款得塊布+鐵線薄bra 個sales話我唔啱moulded bra

68 唔啱size但買姊妹size細一個碼 有時帶75c 款靚啲但洗多幾次就wear 同埋真係幾唔啱size 帶得多個胸會變型

68公認垃圾bra 有波有腦既都知
咁你32e 著wacoal 咪得囉
其實好撚多日牌都好靚 去到g級都有
壓胸因爲你胸型問題 揀唔岩bra型

點解e cup 以上硬係要話呀婆款?
你係街市買bra???又唔係呀
Wacoal都靚喎

每人靚既定義唔同啫有必要下下開火鬧人?小心爆血管呀絲打
wacoal 32e款咪得淨色 已經最唔呀婆
有邊個o靚妹冇買過68bra?
窮學生點樣可以下下買大牌bra?
我每次俾嗰四五百蚊出黎有幾肉痛又知唔知?
之前直情喺日本買過個bra 係靚 仲假size要32f 但quality係垃圾
0承托 得2扣 戴完又係成條背帶扯上去 仲要我32扣最入都好鬆 而嗰間冇30 32已經最細 係百貨公司舖 唔記得咩牌
大家都係理性討論緊咩舖先多靚款+相對大啲既碼既bra
你需唔需要人地話cde你就起哂幹鬧人?

既然你咁大 又咁易買到靚bra 不如俾啲實際有建設性既建議俾人?

btw我靚既定義係 68少女款+少lace
同時要夠承托同舒服 仲要預我呢啲窮撚學生budget有限 $500已經上限

有錢去日本旅行冇錢買bra
Nice
d e杯就已經呻波大買唔到胸圍真係人唔笑狗都吠

喺香港搵實鋪 可以試著嘅胸圍最大出到I杯
講緊係足碼 杯深有成26 7cm
笠住個頭都得啦

所以我先係到屌呢班打火星文既臭西
真心覺得好撚on9
根本一啲都唔難買

咪係
Wacoal Salute出到I,Satami出到G,Bodibra出到JJ(即係H定G?),Peach John出到G(大杯有得拆墊架屌你,薄墊黎架,成班死盲撚未摸過就厚厚厚,你條西毛就厚,咁明明有好多款都有得拆墊,你死都要揀模杯/其他得細杯系列無得拆墊,咁唔係人地PJ錯,係你on79),MM出到H,仲有葆露絲
係呀,繼續吹啦,大胸買唔到bra,全世界最大係你地啦 著唔落Salute先呻波大啦,一味話自己太大買唔到好慘,都on9

Agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞