(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
睇title以為有閪痕絲打收兵
點知變八婆鬧交
睇字都覺得好嘈

咁耐以黎咁多個bra post,95%都係絲打認真發問/討論
就算有巴打亂入玩野,絕大部份都俾人ignore晒
呢個post究竟發生咩事 咁都有得嗌交

其實追post有幾難呢?
根本就屌緊自稱大波又買唔到bra既臭西
sixty eight
d e杯就已經呻波大買唔到胸圍真係人唔笑狗都吠

喺香港搵實鋪 可以試著嘅胸圍最大出到I杯
講緊係足碼 杯深有成26 7cm
笠住個頭都得啦

所以我先係到屌呢班打火星文既臭西
真心覺得好撚on9
根本一啲都唔難買

咪係
Wacoal Salute出到I,Satami出到G,Bodibra出到JJ(即係H定G?),Peach John出到G(大杯有得拆墊架屌你,薄墊黎架,成班死盲撚未摸過就厚厚厚,你條西毛就厚,咁明明有好多款都有得拆墊,你死都要揀模杯/其他得細杯系列無得拆墊,咁唔係人地PJ錯,係你on79),MM出到H,仲有葆露絲
係呀,繼續吹啦,大胸買唔到bra,全世界最大係你地啦 著唔落Salute先呻波大啦,一味話自己太大買唔到好慘,都on9

無撚有錯
我個size係超難買bra(75G)日本size要去到75H
我之前去過satami d款好老
個人鐘意日本牌子d款 又令質地又好
但好可惜我真係好少款可以揀
你可以去wacoal 有個日本副線牌子u字頭
佢d bra好令但完全無我size...
peach john 我都好想買但都係無我size..
唯一買過既日本bra係係日本d舖買過
e架著緊mm既bra 都好舒服 但都係
令既我鐘意既都無我size- -
真係好羨慕d胸細既人...

令你老母臭西咩
又表情又火星文
屌你老母臭西死番火星 5p喇
最撚憎啲人係到g級叫難買bra
On99做左咁多年女人bra都覺得難買
佢撚屎喇

作想講自己好大波度度都買唔到bra 曲線曬命

diu 你自己試下咁大波就知幾辛苦...

又令又表情撚
死番去5P R狗公啦
比班狗公用人手幫你托對波咪唔洗買bra囉
點解VS 唔響香港賣bra ?
點解好似無人講sloggi 好舒服
有次同ex入68真係好多學生妹揀bra

68戴壞波 塊pad勁厚
厚到可以擋子彈

Satami啦 有時候特價買得過
400幾一個正價 著半年
Bodibra 有折仲未用晒package啲錢 有冇趣

有興趣tg

乜嗰package 可以同人share?

佢嗰時話同朋友一齊用都得 冇朋友

屋企人囉
屌 我join之前無撚講尾數要俾cash 仆街 如果唔係一定唔會join 賺到笑
重要tst個間啲人勁唔nice 全程黑口黑面咁

屋企人唔著bodibra 宜家淨幾千喺入面 又就快過期
mk嗰間都唔係好nice 逼你買佢啲cream

淘大嗰間個姐姐好nice 又唔hard sell 本身都差啲諗住join plan
唔明點解仲會有人幫襯bodibra braologie
叫人join埋晒啲濕鳩plan 下下都千千聲
佢啲所謂矯型純粹靠嗰件橋 個bra得啖笑
我自己買開Satami 四舊水有交易
真係收副乳 講緊除咗都唔會有
試過轉戴RM 個人認為唔太得 冇support
Wacoal Embry Form都ok
不過Satami真係最正
d e杯就已經呻波大買唔到胸圍真係人唔笑狗都吠

喺香港搵實鋪 可以試著嘅胸圍最大出到I杯
講緊係足碼 杯深有成26 7cm
笠住個頭都得啦

所以我先係到屌呢班打火星文既臭西
真心覺得好撚on9
根本一啲都唔難買

咪係
Wacoal Salute出到I,Satami出到G,Bodibra出到JJ(即係H定G?),Peach John出到G(大杯有得拆墊架屌你,薄墊黎架,成班死盲撚未摸過就厚厚厚,你條西毛就厚,咁明明有好多款都有得拆墊,你死都要揀模杯/其他得細杯系列無得拆墊,咁唔係人地PJ錯,係你on79),MM出到H,仲有葆露絲
係呀,繼續吹啦,大胸買唔到bra,全世界最大係你地啦 著唔落Salute先呻波大啦,一味話自己太大買唔到好慘,都on9

Agger

唔知我咁樣夠建設性未呢?打飛機撚滿意未呢? 成班傻9真係以為自己個胸好奇特好大,全世界佢最慘

無睇一日點解會變左世界大戰
係我見識小唔知邊到買好所以先想上黎問下大家有無shop推薦下俾小妹
引發起大家不滿唔好意思
唔覺得絲打係想曲線曬自己大波 至少大家都有俾到建議我
可唔可以純粹理性討論介紹下bra
lm
我年幾前幫襯左braologie
淨著bra唔著矯形背心
Bra嚟講 算係包得唔錯嘅我覺得
不過唔知點解次次一戴bra,
係會包唔到粒linlin
佢就會喺條邊到出左嚟
之後我要"sip"返入去
有無人可以答下我其實點解會咁
著過BODI BRA 36G 佢個型係幾好但係真係好貴!!!!
諗住試BRAOLOXXX/MM 有冇絲邊個好D?
本身自己個波生得開買BRA好難買(一係個杯太細唔係就著得唔好睇)
差唔多人地成間店D BRA試曬都冇個岩

個人意見
Braologie 淨買bra ok, 真係唔比好比佢哄到你買果啲背心,又貴又無效
其實唔好過度吹捧功能bra

功態bra個問題係水平低、杯身唔夠開口、雞心(通常都偏高)
咁高雞心對我來講會銀得好痛 所以我喺幫襯過蔡太(足足3年) 之後就無再著過3 4排扣嘅胸圍

揀胸圍要睇鋼線、肩帶、杯形
W形wire嘅著出來係大波但唔夠集中,U形太高雞心對某啲人會銀得好痛,我自己比較鍾意J形

肩帶要留意佢係唔係全調整型,唔係嘅話會著到個胸好墮

杯形分開口同埋倒及杯,其實好睇你自己個胸形係啲而決定邊隻杯形岩你,for下胸比較多肉而上胸無乜嘅人,著開口杯會覺得好空,但倒及就會岩岩好 所以有時你覺得個胸圍太夾肉嘅 可能唔係因為佢唔足碼 可以係因為杯形嘅問題

其實肯按摩 做運動 平時挺直已經可以修靚個背脊
再唔係咪加個胸托囉

我覺得自己係水滴型,買咩bra好
話pj厚墊個d,講得呢句已經知你咩size
pj days系列,大杯係薄墊黎
出到G cup 點會買唔到bra
個個上黎報晒數做乜
某論壇直頭有個post講大杯bra啦
你覺得揾唔到bra去個邊追下post啦
日本 英美bra都有
話pj厚墊個d,講得呢句已經知你咩size
pj days系列,大杯係薄墊黎
出到G cup 點會買唔到bra
個個上黎報晒數做乜
某論壇直頭有個post講大杯bra啦
你覺得揾唔到bra去個邊追下post啦
日本 英美bra都有

咁岩我都係個邊sis
Bodibra 有折仲未用晒package啲錢 有冇趣

有興趣tg

bodibra 係咪最平都要七百幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞