(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
宜家著緊mm同satami
mm push得好集中成條線
Satami就無咩push 但好自然咁承
但d料mm差好多覺得好薄好易爛
不過有學生優惠既話折左mm 2xx satami 3xx 都可以既
以前著wacoal 質料唔錯但可能係果陣唔識簡bra
覺得完全唔貼身唔岩自己

Btw wacoal/mm著d 但satami b
試過mm既c 係真係著唔落要d
心思思想試satami c到底係點
但唔好意思講

mm有學生優惠? 大學生都得?

有呀
上兩個禮拜去買仲有
不過個姨姨話好似就嚟完
絲打想買快啲去喇
d e杯就已經呻波大買唔到胸圍真係人唔笑狗都吠

喺香港搵實鋪 可以試著嘅胸圍最大出到I杯
講緊係足碼 杯深有成26 7cm
笠住個頭都得啦

所以我先係到屌呢班打火星文既臭西
真心覺得好撚on9
根本一啲都唔難買

咪係
Wacoal Salute出到I,Satami出到G,Bodibra出到JJ(即係H定G?),Peach John出到G(大杯有得拆墊架屌你,薄墊黎架,成班死盲撚未摸過就厚厚厚,你條西毛就厚,咁明明有好多款都有得拆墊,你死都要揀模杯/其他得細杯系列無得拆墊,咁唔係人地PJ錯,係你on79),MM出到H,仲有葆露絲
係呀,繼續吹啦,大胸買唔到bra,全世界最大係你地啦 著唔落Salute先呻波大啦,一味話自己太大買唔到好慘,都on9

Agger

唔知我咁樣夠建設性未呢?打飛機撚滿意未呢? 成班傻9真係以為自己個胸好奇特好大,全世界佢最慘

無睇一日點解會變左世界大戰
係我見識小唔知邊到買好所以先想上黎問下大家有無shop推薦下俾小妹
引發起大家不滿唔好意思
唔覺得絲打係想曲線曬自己大波 至少大家都有俾到建議我
可唔可以純粹理性討論介紹下bra

其實我地唔係話緊你,只係講緊正常size不斷呻買唔到果堆人
你度下size先,出面sales唔可靠,隨時俾錯碼你,你唔想再買錯就要靠自己啦
殘體將就下,上網搵

搵過好多解釋點度既網都係一係話企直,一係話烏低身
原來係睇情況而決定烏唔烏低身,唔怪得度出黎同真係著既係兩回事
咁都有罵戰..洗唔洗咁
Bodibra 有折仲未用晒package啲錢 有冇趣

有興趣tg

bodibra 係咪最平都要七百幾

我嗰時折完三百幾蚊一個bra

有興趣tg

比你tg 我

有興趣tg

比你tg 我

https://t.me/jenjentsz
Mark低身材好既絲打先
剛剛去咗mm
個姨姨好細心幫我執姿勢
不過著慣芽娜美 唔慣佢包得咁少
買咗一套試咗先
去過荃灣間satxxx買,有個肥姐姐好好幫我簡
最後買左75C,但原來款款bra唔同
去過荃灣間satxxx買,有個肥姐姐好好幫我簡
最後買左75C,但原來款款bra唔同

有冇做會員 好似有9折
Rm啲size準唔準?
我用度上胸圍同下胸圍個計法其實得a,但係我試到c先啱size
定係因為我個胸啲肉散先咁?之前著其他牌子既都係著大過我度出黎既size

你有冇著住bra度?上胸無肉都會有咁的問題

有著住黎度
啱啱google左,好似真係因為上胸冇肉先咁
我咁樣應該揀咩bra好?同埋呢個問題有冇得改善

要努力練下胸
我都係上胸冇肉
平時都係照著功能內衣 satami之類個d
Bodibra d size 同出面唔同架
佢係d size 分得好細, 所以可以去到成 IJK
但同出面果d標準 size grading係唔同架
所以佢先話你個size出面搵唔到

Wacxxl我覺得幾好,功能bra承托ok
PJ就款靚同某d款幾舒服,岩屋企hea著,但就冇咩support
Uxx nana cool 同bxxbxxbra質地麻麻地
Mode Mxxxx個sales同我試完後買左兩個返到去先發現原來唔岩size
RM同T記未試過

個人認同
著開Waxxxl 去其他胸圍店啲店員都有話佢承拓力ok
想問下上胸冇乜肉可以點搞
rm係咩?
想問一下,著32圍都鬆,可以有咩牌子揀?
買新bra試身要扣最入格,但聽人講係由最外開始著扣到最內

Pj 有30圍 即係65
唔多牌子有30又靚款
利申 都係30
Pj都有薄款靚 不過好似厚款多d

我都係30 好難買
買開pj d款好靚
除左pj仲有冇推介?
點解VS 唔響香港賣bra ?

好似黎緊會開,以前銅鑼灣f21果度

港女入到去可能會好沮喪,美國碼

個個B cup 變曬A cup
想問68啲bra係唔係一定着壞胸?無論厚薄都係?
我之前有追po都知68啲bra垃圾嚟㗎啦
點知有一日同老母去68買衫,佢見到啲bra就好似發現新大陸咁話幾多款幾靚跟住叫我買啲,我話68啲bra唔好著佢又鬧我揀三揀四
跟住焗住買咗一個應酬佢,唯有揀咗最薄pad嗰一種
其實我得uniqio有pad背心,68 bra同老母唔知邊度買返嚟嘅唔啱size cheap bra,邊個冇咁差
又或者有咩方法令我老母買返啲正常嘅bra俾我,佢依家覺得我有好多個bra,幾年前細成兩個cup嘅bra佢仲叫我着得唔好㗰
真係唔係假膠 假膠死全家
利申 共用ac中學雞,孤寒老母淨係俾飯錢我,我買所有嘢都要經佢
點知有一日同老母去68買衫,佢見到啲bra就好似發現新大陸咁話幾多款幾靚跟住叫我買啲,我話68啲bra唔好著佢又鬧我揀三揀四
其實我得uniqio有pad背心,68 bra同老母唔知邊度買返嚟嘅唔啱size cheap bra,邊個冇咁差
又或者有咩方法令我老母買返啲正常嘅bra俾我,佢依家覺得我有好多個bra,幾年前細成兩個cup嘅bra佢仲叫我着得唔好㗰
利申 共用ac中學雞,孤寒老母淨係俾飯錢我,我買所有嘢都要經佢

先唔理咩68著唔著壞胸,我覺得買bra最緊要係,薄款一定會好過厚款,同埋岩size
68就中左依兩個問題,就係好多厚款同埋size選擇少,得70-80ABC,試問65圍/70D以上如何塞得入68?著錯左圍,個胸就唔會靚,咩牌子都係一樣,唔係只得68會
再講68料唔係好襟,好快wear,都係大眾絲打唔揀佢的原因
你自己度下咩size,再睇下68個size係咪真係岩,老母唔俾錢咪叫老豆買,老豆都唔買咪將食飯錢儲起自己買,以前我中學每日食飯得30蚊(當年食飯學生餐23蚊)都係自己儲錢自己買wacoal,無伸手問老母要,自己胸部自己救!

唔該曬絲打
我度過我係70C~D,買咗個bra係75C,有啲細,覺得佢啲布脆弱到好似保鮮紙咁(定唔知俾我撐大搞到薄咗),不過老母話要買冇計啦
我會試吓r吓老豆攞錢㗎啦
真係唔該曬
起日本買定一年既bra,抵到爛

先唔理咩68著唔著壞胸,我覺得買bra最緊要係,薄款一定會好過厚款,同埋岩size
68就中左依兩個問題,就係好多厚款同埋size選擇少,得70-80ABC,試問65圍/70D以上如何塞得入68?著錯左圍,個胸就唔會靚,咩牌子都係一樣,唔係只得68會
再講68料唔係好襟,好快wear,都係大眾絲打唔揀佢的原因
你自己度下咩size,再睇下68個size係咪真係岩,老母唔俾錢咪叫老豆買,老豆都唔買咪將食飯錢儲起自己買,以前我中學每日食飯得30蚊(當年食飯學生餐23蚊)都係自己儲錢自己買wacoal,無伸手問老母要,自己胸部自己救!

唔該曬絲打
我度過我係70C~D,買咗個bra係75C,有啲細,覺得佢啲布脆弱到好似保鮮紙咁(定唔知俾我撐大搞到薄咗),不過老母話要買冇計啦
我會試吓r吓老豆攞錢㗎啦
真係唔該曬

老豆:你有D cup
見各位絲打話satami好似唔錯,搵日去試下先
一直著開mm雙弧系列 會越著越貼
之前同mm嘅staff傾計佢話幾靚嘅bra都係著60次就會失去功能性 所以幾個月就要換一次

搭單問邊度有承托力好嘅無肩帶bra賣?想買黎著露膊衫

雙弧系列幾吸引 大約幾錢?

都係$400-500一個 我貪佢薄杯 入面墊可以拆 著得幾舒服 不過功能好唔好就可能個個唔同 我著咗兩年 都修到啲副乳 但要經常keep住撥胸囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞