(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
PJ前年買Nude 強烈建議平日下晝去新世紀分店 夠靜service好 試過70E不過條帶窄到 要75C/D不過宜家已經太細
W字頭70D/E 見過款cup超靚不過最少六舊水

帶錯size擔心出腐乳 考慮買歐美C/Dcup或者日系E
不過桃莊size係幾齊嘅 不過窄過Wa高

好羨慕你地咁大size

肥咗唔少先買大

我都係肥左之後升左級

T牌啲staff亂黎,你65圍佢會俾75圍你 同埋好多款都無大cup,咪監粗迫你要闊圍
自己度size,唔好信啲賣bra呀姨,先係救自己胸嘅方法,根本好多賣bra嘅自己都著錯,仲出黎遺害人間

下圍69俾75 上圍91 個cup太淺窄到仆街

上圍有冇烏低身度?
有嘅話,你都70E 70F,T牌無大杯數架,會塞75C俾你

應該唔止70EF 我成日唔明T牌又冇大杯 但要做細杯生意條胸下圍又闊又鬆個杯又開

圍差22咪E-F,G要圍差25cm
T牌仲要唔平,啲staff又亂咁俾size人,點解仲未執笠

自膠 計左91-65 T牌仲話針對亞洲身型

其實係惡性循環
佢啲staff俾得最多ABC size人,佢公司做統計發現原來75圍B杯最好賣(舉例,我唔知),咪造多啲75B,然之後佢間公司只係得ABC貨,啲staff無得俾大杯人,咪又繼續俾闊圍ABC人

咁做生意完全唔掂 btw有冇人着過黃宇詩個brand?

上圍有冇烏低身度?
有嘅話,你都70E 70F,T牌無大杯數架,會塞75C俾你

應該唔止70EF 我成日唔明T牌又冇大杯 但要做細杯生意條胸下圍又闊又鬆個杯又開

圍差22咪E-F,G要圍差25cm
T牌仲要唔平,啲staff又亂咁俾size人,點解仲未執笠

自膠 計左91-65 T牌仲話針對亞洲身型

其實係惡性循環
佢啲staff俾得最多ABC size人,佢公司做統計發現原來75圍B杯最好賣(舉例,我唔知),咪造多啲75B,然之後佢間公司只係得ABC貨,啲staff無得俾大杯人,咪又繼續俾闊圍ABC人

咁做生意完全唔掂 btw有冇人着過黃宇詩個brand?

咪&咪?見過袁x明幫佢賣過sports bra廣告
無bridge的moulded bra賣$320 唔抵

嘩都真係唔抵 有bridge真係穩定好多
Sistersbra同femme都幫親過
開頭著覺得都ok 平平地 同埋著出黎個型都真係ok
但著耐左 比起大牌子 真係易wear 無咁襟
著幾個月已經唔係好貼胸 個圍又鬆左會走左咁

IG shop嚟講,最正都係Lovepinkpeach 售後好到不得了,啲bra夠晒包,都係日台牌子。

唔敢係IG shop買bra

自膠

呢間好在就係唔啱就包換,店主經驗唔錯,所以光顧咗幾年。實體店我真心唔太鍾意waxxx,可能嗰陣仲細對買bra、胸型問題真係零知識咁濟,同埋店員知識真係⋯⋯ 少少壓胸都話正常叫我買。

講白左咪淘寶貨,仲好多厚墊款添岩岩睇,只係背心型的68咋,仲話矯胸豐胸,毀胸縮胸就有份
知識自己上網外國網學多啲,始終bra係外國人發明,外國網講嘅知識正路好多,唔好靠人,賣bra唔一定識bra

真咖?但我size唔會有厚墊著。不過好多人唔係成日講要咩上薄下厚,胸型先集中?但著咗幾年副乳真係冇咁勁同啲胸肉好多都返番去胸到,升咗cup。

我真係要做下資料搜集先

IG shop嚟講,最正都係Lovepinkpeach 售後好到不得了,啲bra夠晒包,都係日台牌子。

自膠

呢間好在就係唔啱就包換,店主經驗唔錯,所以光顧咗幾年。實體店我真心唔太鍾意waxxx,可能嗰陣仲細對買bra、胸型問題真係零知識咁濟,同埋店員知識真係⋯⋯ 少少壓胸都話正常叫我買。

講白左咪淘寶貨,仲好多厚墊款添岩岩睇,只係背心型的68咋,仲話矯胸豐胸,毀胸縮胸就有份
知識自己上網外國網學多啲,始終bra係外國人發明,外國網講嘅知識正路好多,唔好靠人,賣bra唔一定識bra

咁厚墊就緊係填得滿啦 好多地方啲staff都係為賣而賣 以前我唔識 買Trixxxx嘅經典款 因為厚墊fill就fill到但個圍就真係 個staff仲話冇問題 最近去多次sloxxx仲衰 明明成個shape唔啱都仲話係我問題 結果買mm免費幫我改帶同pj65圍好fit 個墊仲要薄過之前T牌果個都托得靚勁多

T牌啲staff亂黎,你65圍佢會俾75圍你 同埋好多款都無大cup,咪監粗迫你要闊圍
自己度size,唔好信啲賣bra呀姨,先係救自己胸嘅方法,根本好多賣bra嘅自己都著錯,仲出黎遺害人間

但絲打買開咩牌子嘅bra?同埋點為止著得啱?係咪薄杯都填得滿,冇走位就係代表ok?

利申:雖然係喺嗰間買bra, 但都係會自己度完size先買bra

自膠

咁厚墊就緊係填得滿啦 好多地方啲staff都係為賣而賣 以前我唔識 買Trixxxx嘅經典款 因為厚墊fill就fill到但個圍就真係 個staff仲話冇問題 最近去多次sloxxx仲衰 明明成個shape唔啱都仲話係我問題 結果買mm免費幫我改帶同pj65圍好fit 個墊仲要薄過之前T牌果個都托得靚勁多

但絲打買開咩牌子嘅bra?同埋點為止著得啱?係咪薄杯都填得滿,冇走位就係代表ok?

利申:雖然係喺嗰間買bra, 但都係會自己度完size先買bra

我都等緊絲打教 等啲呀姐就
拋磚先 我個身好薄 我通常第一下check就係個band 如果拉後超過寸半倒就唔會買
平胸如我買咩都一樣
Satami d cup準唔準
Lm

自膠

真咖?但我size唔會有厚墊著。不過好多人唔係成日講要咩上薄下厚,胸型先集中?但著咗幾年副乳真係冇咁勁同啲胸肉好多都返番去胸到,升咗cup。

我真係要做下資料搜集先

咁如果係薄杯就無問題,我見到佢有咩矯胸豐胸計劃,個墊
不過你會心痛姐,200-300買淘寶貨

款一模一樣,淘寶仲包7日換貨 自己淘好過啦!
200-300係淘寶買到2-3個mm了

墊厚我諗係ABC先會掛?媽呀!好L心痛!好彩冇買呢款
上薄下厚集中啲?擠到個胸屎忽咁=集中?

咁如果全薄都有咁嘅效果係咪都係唔好 ? 但睇過除左背帶後面扣位有少少上咗去,其餘都正確冇問題。
有冇人試過e heart 美胸衣?聽講可以改善夜晚瞓覺外擴同下陲
見到好多人推薦rm 前日買咗件試
我自己本身著緊bodibra/trixxxx
但覺得還好
我想問 台灣有咩bra係著得舒服又可以包到背厚

自膠

我真係要做下資料搜集先

咁如果係薄杯就無問題,我見到佢有咩矯胸豐胸計劃,個墊
不過你會心痛姐,200-300買淘寶貨

款一模一樣,淘寶仲包7日換貨 自己淘好過啦!
200-300係淘寶買到2-3個mm了

墊厚我諗係ABC先會掛?媽呀!好L心痛!好彩冇買呢款

唔止呢款,基本上全部都係淘寶貨

唔好再講,肉都赤埋 係咪其實淘寶貨都有好嘢
平胸如我買咩都一樣

唔一樣架 一個好嘅bra就算係零墊都可以托得起

咁如果全薄都有咁嘅效果係咪都係唔好 ? 但睇過除左背帶後面扣位有少少上咗去,其餘都正確冇問題。

天生個胸生得埋,戴bra會有自然乳溝係正常,但厚墊夾出黎就唔健康

細個亂帶bra,搞到八字胸。keep住按摩,同埋著矯型先好好多咋。 但想問下扣位上少少係咪正常?好難做到完全水平,但絕對唔係上到好似拱橋咁款。係有少少弧度

要睇下個款 有啲會整到壓胸果啲就唔好 有啲會托得好靚唔會壓胸 我覺得有墊冇墊係睇個人喜好同你個size
見到好多人推薦rm 前日買咗件試
我自己本身著緊bodibra/trixxxx
但覺得還好
我想問 台灣有咩bra係著得舒服又可以包到背厚

Mm pj
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞