(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
留明
我去開peachjohn
d蕾絲好靚
又舒服
著完bf都話我sexy左
Satami 真係幾好著
會員有9折
一直著開mm雙弧系列 會越著越貼
之前同mm嘅staff傾計佢話幾靚嘅bra都係著60次就會失去功能性 所以幾個月就要換一次

搭單問邊度有承托力好嘅無肩帶bra賣?想買黎著露膊衫

雙弧系列幾吸引 大約幾錢?

都係$400-500一個 我貪佢薄杯 入面墊可以拆 著得幾舒服 不過功能好唔好就可能個個唔同 我著咗兩年 都修到啲副乳 但要經常keep住撥胸囉

琴日去咗試啦 效果我覺得還好
作為satami長期用家我唔慣mm
佢唔夠厚冇包到背同腋下副乳
不過都買咗一套試 唔係雙弧

Satami同mm功能上最大分別係咩?
作為mm用家表示都想試下satami
見咁多好評

MM同SATAMI我而家都輪流著緊

MM最多得3排扣, 但SATAMI最多4排, 而我就MM著3扣, S記著4扣

S記個人覺得佢真係包得多啲肉, 同時承托力真幾好, 背同副乳係會收到

MM比S記舒服, 如果著唔慣4扣, 覺得緊, 我覺得MM可以用黎過渡下, 但個人覺得承托力MM比S記弱少少

但S記4扣佢腋下都幾高下, 所以有時著無袖衫會現形, MM會好啲

2者著後我都唔需要特別去洗手間潑肉, 番到屋企除BRA個形都KEEP到岩岩著咁

價錢方面, S記應該貴MM少少, 而MM我只會係台灣先買

Thx 絲打 好詳盡
準備狗衝satami
想問如果背脊厚 肥底 試MM定SATAMI好?

好怕厚pad同谷到好勁

之前都係亂買bra求其著得舒服就算 但而家背脊同格肋底都吱吱晒d肉出黎 頂唔順

兩個都ok,有你想要嘅野

兩個價錢爭幾遠到?

唔係學生 無得用學生價

Satami我有會員啵

唔該絲打

不過其實想問下入去試既時候係咪會走埋入黎同你一齊試架? 會唔會好尷尬?

本身好怕羞 之前都係自已入去試完就算 完全無人理

我無試過mm,satami 就咁嘅:
入去搵店員同佢講你第一次著佢會同你度/你自己搵你個size,之後叫佢拎你個size 有嘅款(大size)/搵岩自己就拎去試
佢會叫你著好就叫佢入黎睇下,有時會幫你撥肉
要試第二個就出返去咁樣loop x2046
我去開葵芳搵ice,幾nice

mm到日去山林道
個姨姨會入黎
佢仲伸手幫我撥胸 瘋狂起雞皮

唔該絲打

不過其實想問下入去試既時候係咪會走埋入黎同你一齊試架? 會唔會好尷尬?

入去搵店員同佢講你第一次著佢會同你度/你自己搵你個size,之後叫佢拎你個size 有嘅款(大size)/搵岩自己就拎去試

mm日去山林道
個姨姨會入黎

唔該絲打

mm日去山林道
個姨姨會入黎

好緊張
點樣可以解決到副乳

(着緊M&S, 以前着68,依家覺得舒服同啱身好多)

功能內衣

唔鍾意BodiBra,有咩推介
同問上胸無咩肉有咩方法或者運動可以補救?
搞到買bar都要買啲下厚上薄款去托返高個胸

我都想北半球多啲肉
不過我唔用上薄下厚都得

我都想北半球多啲肉
不過我唔用上薄下厚都得

用左個胸會圓啲,胸形靚啲
無圖?
mm啦,著完女友胸型的確靚左,副乳收左
本來我都奇怪點解個個絲打都咁大 ,頭先去試,佢俾75D我 但我戴開80B,有啲驚訝 (舊bra啲帶好鬆,著75都正常,但唔會係D),點知試落又岩,個姐姐好好,幫我較帶幫我整返正,最後買左3件,學生75折

不過到依家我又驚驚地係咪錯size

邊間呀絲打 諗住過兩日去試
本來我都奇怪點解個個絲打都咁大 ,頭先去試,佢俾75D我 但我戴開80B,有啲驚訝 (舊bra啲帶好鬆,著75都正常,但唔會係D),點知試落又岩,個姐姐好好,幫我較帶幫我整返正,最後買左3件,學生75折

啱呀
80b=75c
Mm個碼係再大一個cup
75d就啱

啱呀
80b=75c
Mm個碼係再大一個cup
75d就啱

mm有冇65圍
其實satami d bra 係承托力好 但總覺得呢d功能性bra永遠個款都好阿婆
不過各花入各眼啦
見上面有人問H既bra邊度買又有人問除左pj日本仲有邊度可以買bra
我就強烈推薦tutu anna (不過都係made in china
之前係日本買過兩個(因為得返兩個H size
就我而言啦(其他人可能唔係咁諗,覺得satami mm個d已經好靚)
我自己本身鐘意d有lace 有蝴蝶結(總之好日系啦)
所以香港可以搵到呢d款既真係好難
如果大家有其他同樣咁上下款又可以係香港搵到大size既希望可以再share出黎
不過大家去開日本可以去睇下
想問68啲bra係唔係一定着壞胸?無論厚薄都係?
我之前有追po都知68啲bra垃圾嚟㗎啦
點知有一日同老母去68買衫,佢見到啲bra就好似發現新大陸咁話幾多款幾靚跟住叫我買啲,我話68啲bra唔好著佢又鬧我揀三揀四
跟住焗住買咗一個應酬佢,唯有揀咗最薄pad嗰一種
其實我得uniqio有pad背心,68 bra同老母唔知邊度買返嚟嘅唔啱size cheap bra,邊個冇咁差
又或者有咩方法令我老母買返啲正常嘅bra俾我,佢依家覺得我有好多個bra,幾年前細成兩個cup嘅bra佢仲叫我着得唔好㗰
真係唔係假膠 假膠死全家
利申 共用ac中學雞,孤寒老母淨係俾飯錢我,我買所有嘢都要經佢

先唔理咩68著唔著壞胸,我覺得買bra最緊要係,薄款一定會好過厚款,同埋岩size
68就中左依兩個問題,就係好多厚款同埋size選擇少,得70-80ABC,試問65圍/70D以上如何塞得入68?著錯左圍,個胸就唔會靚,咩牌子都係一樣,唔係只得68會
再講68料唔係好襟,好快wear,都係大眾絲打唔揀佢的原因
你自己度下咩size,再睇下68個size係咪真係岩,老母唔俾錢咪叫老豆買,老豆都唔買咪將食飯錢儲起自己買,以前我中學每日食飯得30蚊(當年食飯學生餐23蚊)都係自己儲錢自己買wacoal,無伸手問老母要,自己胸部自己救!

唔該曬絲打
我度過我係70C~D,買咗個bra係75C,有啲細,覺得佢啲布脆弱到好似保鮮紙咁(定唔知俾我撐大搞到薄咗),不過老母話要買冇計啦
我會試吓r吓老豆攞錢㗎啦
真係唔該曬

覺得個杯細就即係唔岩啦,背帶都唔岩,著到胸肉走晒位,你都係買過啦
雖然話就話75C係70D替代尺碼,但我唔建議咁樣買大個圍,根本就唔岩身唔舒服
你覺得68 d布唔夠力係正常,因為佢設計問題

68多數款都無bridge,無bridge係唔穩定

我會盡量買過㗎啦
我嗰個咁啱有bridge
點都好,唔該曬咁多位
有無人分享下triumph好唔好著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞