(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
其實當個波係圓錐體會易明啲,個cup 代表個高
無論你個底幾大幾細,只要一樣高就一樣cup
但係因為個底唔同,乘出黎個體積都唔會,觀感各樣都唔同

40D就巨喇,笠撚住個頭當帽戴都得

笑左

唔係,其實cup 只係相距
大家同一個cup 個圍愈細 個最高峰個位其實愈細
例如 c cup,要相距14 cm
70圍嘅話,就85cm 已經c cup
但係80圍就95cm
咁外觀上95cm 就凸過85 咪會覺得大啲
咁樣易唔易明啲

40D就巨喇,笠撚住個頭當帽戴都得

笑左

係嘅,但著80圍喎 下胸圍80喎!
上圍都係97.5cm,都未過百

最正都係細圍大波
下圍70但上圍過百

係嘅,但著80圍喎 下胸圍80喎!
上圍都係97.5cm,都未過百

最正都係細圍大波
下圍70但上圍過百

自己度下啦,齋估係無用

冇錯 出面啲staff隔衫隔bra度始終有唔同

唔一定有C有D就係大波
70C 70D好細架咋,唔係籃球咁(我咁講唔知又hurt左幾多個自信心好高嘅人,但事實

70c都細嘅話 咁我呢個65c點算
65圍都幾煩 自己無著開日本牌子 但好似除咗日本牌子冇乜其他好嘅牌子有65圍 所以我都係著緊70

自己度下啦,齋估係無用

唔一定有C有D就係大波
70C 70D好細架咋,唔係籃球咁(我咁講唔知又hurt左幾多個自信心好高嘅人,但事實

65圍都幾煩 自己無著開日本牌子 但好似除咗日本牌子冇乜其他好嘅牌子有65圍 所以我都係著緊70

其實mm 同satami 好似都有改帶服務 不過要你主動提好似係

我話你知,你唔想平,就好好度size,唔好著錯bra
矯唔矯形都好,著錯左圍個胸會越來越散,胸輪廓無曬
我夠唔係著矯形bra啦,咪一樣修到咩副乳乜乜乜,根本個bra岩,d肉就會自己慢慢回流返,唔洗死cool爛cool

著岩真係好重要,矯唔矯個人選擇但首先要岩size
唔岩真係咩都唔洗講

自己度下啦,齋估係無用

唔一定有C有D就係大波

70C同65D相若,都係大你一個杯,會有幾大呀,差好遠咩?諗太多

自己度下啦,齋估係無用

唔一定有C有D就係大波

其實mm 同satami 好似都有改帶服務 不過要你主動提好似係

以前唔識著68,著到有副乳🙄
RM 買左兩個 , 有個矽膠圈好好著 無鋼圈咁有束縛感。 但缺點 係布做左無縫 好快鬆
我都係去RM先知自己32D🤦🏻‍♀️
而莎娜美就好著 收副乳 包得好緊 但我變左34C/D
帶耐左塊布突無鬆 *不過款就預左無咁靚
依家都係去莎娜美買開了~
究竟呢個post有幾多個係男人

葵芳果間個中年呀姐,睇size都準
佢會出手幫你撥
RM!!!!唔厚pad 質地好舒服 帶咗三年 胸形靚咗 挺咗同集中 有時佢買兩個送一個 其實佢d bra都可以著成年有多 因為我機洗入袋都冇變形

自己度下啦,齋估係無用

唔一定有C有D就係大波

係呀,唔鐘意改帶又一定要矯型就去葆虂絲,bodibra同braologie,有65圍
但唔好問我推薦邊個牌子多啲,人人胸型唔同,我只能夠講俾大家知65圍有咩選擇,大家可以去試下

總結:
65圍矯形胸圍選擇:上面個3間
65圍唔矯形選擇:wacoal salute(去到H),peach john(去到G),une nana cool(得細cup),tutuanna(得細cup),cotton on (得細cup)

可能仲有但我唔知,歡迎補充

我見過有人係satami改圍,即係後面個扣位
係個好瘦既女仔黎
呢個post全撚部都巴打黎 痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞