(絲入)絲打係邊到買bra?

1001 回覆
11 Like 87 Dislike
如果調整胸形,bodi bra
但我鐘意買靚靚蕾絲,考慮緊周秀娜個個牌子。
有無絲打分享下周秀娜牌子好唔好

垃圾 以前抽獎中過,點知佢無我size,結果俾左個sister size 我,佢好似最大都係c定d(果陣,而家唔知有無唔同)
洗兩洗就wear,不過係幾靚嘅

娜姐個brand啲質素同68差不多
一一
有無人分享下triumph好唔好著

Triumph 其實ok

我都覺

真係幾好 我都著開

我都覺 sloggi好舒服
本來我都奇怪點解個個絲打都咁大 ,頭先去試,佢俾75D我 但我戴開80B,有啲驚訝 (舊bra啲帶好鬆,著75都正常,但唔會係D),點知試落又岩,個姐姐好好,幫我較帶幫我整返正,最後買左3件,學生75折

不過到依家我又驚驚地係咪錯size

啱呀
80b=75c
Mm個碼係再大一個cup
75d就啱

mm有冇65圍

起日本買定一年既bra,抵到爛

有無咩牌子推薦 除左pj

我起開原宿有幾間賣bra,有去到DE 級,本身日本D bra 好多pad,我拆哂黎戴爽YY 又靚囉
想問68啲bra係唔係一定着壞胸?無論厚薄都係?
我之前有追po都知68啲bra垃圾嚟㗎啦
點知有一日同老母去68買衫,佢見到啲bra就好似發現新大陸咁話幾多款幾靚跟住叫我買啲,我話68啲bra唔好著佢又鬧我揀三揀四
跟住焗住買咗一個應酬佢,唯有揀咗最薄pad嗰一種
其實我得uniqio有pad背心,68 bra同老母唔知邊度買返嚟嘅唔啱size cheap bra,邊個冇咁差
又或者有咩方法令我老母買返啲正常嘅bra俾我,佢依家覺得我有好多個bra,幾年前細成兩個cup嘅bra佢仲叫我着得唔好㗰
真係唔係假膠 假膠死全家
利申 共用ac中學雞,孤寒老母淨係俾飯錢我,我買所有嘢都要經佢

先唔理咩68著唔著壞胸,我覺得買bra最緊要係,薄款一定會好過厚款,同埋岩size
68就中左依兩個問題,就係好多厚款同埋size選擇少,得70-80ABC,試問65圍/70D以上如何塞得入68?著錯左圍,個胸就唔會靚,咩牌子都係一樣,唔係只得68會
再講68料唔係好襟,好快wear,都係大眾絲打唔揀佢的原因
你自己度下咩size,再睇下68個size係咪真係岩,老母唔俾錢咪叫老豆買,老豆都唔買咪將食飯錢儲起自己買,以前我中學每日食飯得30蚊(當年食飯學生餐23蚊)都係自己儲錢自己買wacoal,無伸手問老母要,自己胸部自己救!

唔該曬絲打
我度過我係70C~D,買咗個bra係75C,有啲細,覺得佢啲布脆弱到好似保鮮紙咁(定唔知俾我撐大搞到薄咗),不過老母話要買冇計啦
我會試吓r吓老豆攞錢㗎啦
真係唔該曬

覺得個杯細就即係唔岩啦,背帶都唔岩,著到胸肉走晒位,你都係買過啦
雖然話就話75C係70D替代尺碼,但我唔建議咁樣買大個圍,根本就唔岩身唔舒服
你覺得68 d布唔夠力係正常,因為佢設計問題

68多數款都無bridge,無bridge係唔穩定

我會盡量買過㗎啦
我嗰個咁啱有bridge
點都好,唔該曬咁多位

我一路覺得咁樣會令對波好分開
著開34D,去bodibra買過都係得34E
同樓主一樣買左$719 但好少著
試過買emtry form同RM啲bra
前者同自己講過一定唔會再買
後者ok 唔平 但有時特價$500有三個
依家會去ig shop sisters_brabra買
其實唔差 百幾蚊有成set 不過聽講係淘寶貨?

RM 即係邊間
去開RM買
佢d料著左好似冇著bra咁 勁適服
著開32d 佢好似連f都有
不過我覺得好易鬆
可能係我連32都唔冇 我真係好瘦

我都鍾意D奇怪野,好似你個名咁,可唔可以認識你。。。。個心口。
樓上啲絲唔好咁嬲 有啲唔係曬命大波
有可能係人肥所以胸圍大 或者生過仔所以大呢
岩岩上網睇完wocoal satute
暫時睇到得呢一款有i
而且真係大波嘅我諗唔會揀咁幼帶
果啲ghi 果班 satami最大有g定h 而且你太大佢仲有背帶免費改短服務

其實香港仲有咩實體店 有啲真係大過h嘅bra仲要夠承托
有嘅分享下
有冇絲打有satami 會員discount
黎緊想試下呢個牌子
有冇絲打有satami 會員discount
黎緊想試下呢個牌子

我有 可pm
著緊RM 好舒服
但個墊好撚厚
琴日去左mm 一試就試左4 5款 有d杯就淺d有d就深 有d架款闊d有d窄d 所以冇話係咪一定個size要買大一個 試上身最實際

樓上啲絲唔好咁嬲 有啲唔係曬命大波
有可能係人肥所以胸圍大 或者生過仔所以大呢
岩岩上網睇完wocoal satute
暫時睇到得呢一款有i
而且真係大波嘅我諗唔會揀咁幼帶
果啲ghi 果班 satami最大有g定h 而且你太大佢仲有背帶免費改短服務

其實香港仲有咩實體店 有啲真係大過h嘅bra仲要夠承托
有嘅分享下

1. 承托唔係靠肩帶,係靠背帶

波大過各位絲(外國36JJ),人地咁大都係著2排扣,肩帶都無satami粗,托得仲好過satami,個d DEFGHI就堅持要買河粉帶仲要4-5排扣的理由係?????
人地日本,外國都唔興咁多排扣咁粗帶,人地都係著得超級好,無副乳無墮胸,你唔會懷疑矯形只係一個gimmick?點解夏天仲要忍受個好似背心咁的bra?請用腦袋想一下矯形真係必須的嗎?

2. salute每年會出2款i杯,官網只顯示新款所以你睇唔到仲有邊款有,仲有s care都係長年有,依款好足碼,岩果d話日本bra偏細,G=E的sis架 咪即管去門市拎隻G黎笠下睇下係咪等於E囉

3. 日本bra如果你有留意,同一個款式佢係有分cup數有唔同設計
例如peach john days果個系列,B杯係L型雞心系列,可拆厚pad,CD杯係3/4杯配可拆中pad,E-G 係可拆薄pad,bridge會係平加強穩定,肩帶同背帶會加粗
所以齋睇官圖,或者淨係去門市睇面頭掛出來個隻細杯,緊係話人地幼帶厚pad又偏細杯啦,拎隻大杯出來望下啦,唔該

好靚
但我想知邊間實體鋪有h cup,我去過幾間satami同wocoal都話冇我碼
我而家著緊既都係香港冇實體鋪,
有時上網買左返黎著上身唔舒服或喊岩身就真係想喊,
好浪費錢

我已經冇乜要求,
托得正常,唔會唔舒服,
唔會飛釘或者影響著衫,
同埋岩著已經ok,
但好想試完先買。
早排見ptt 有台妹推 買左轉台灣玉如阿姨 覺得唔錯
可以因應自己需要用line 叫阿姨推介款式俾你
例如我本身上胸比較無肉 叫佢推介幾個款俾我
但有幾款我覺得個碼買細左 有點壓胸
遲啲諗住買多轉試下
有無人分享下triumph好唔好著

Triumph 其實ok

我都覺

真係幾好 我都著開

我都覺 sloggi好舒服

Sloggi 同 triumph 比就真係triumph好着好多
成班都著有牌子嘅bra
窮撚著uniqlo咋,幾好著仲要冇鐵線

好唔好著?
我想問rm啲staff好唔好人
收到張現金卷 想買但好驚啲staff串

去開奧海城個間 個姨姨好好人

去過幾間啲姨姨都好好人

邊幾間
條女淨係去68買bra貪佢平
但係又冇佢size話著得好辛苦
應該點幫佢
去左mm買bra 好正 仲改左帶 試左幾款都唔覺話個size特別細 可能款款唔同

Sistersbra同femme都幫親過
開頭著覺得都ok 平平地 同埋著出黎個型都真係ok
但著耐左 比起大牌子 真係易wear 無咁襟
著幾個月已經唔係好貼胸 個圍又鬆左會走左咁

OG shop嚟講,最正都係Lovepinkpeach 售後好到不得了,啲bra夠晒包,都係日台牌子。
Sistersbra同femme都幫親過
開頭著覺得都ok 平平地 同埋著出黎個型都真係ok
但著耐左 比起大牌子 真係易wear 無咁襟
著幾個月已經唔係好貼胸 個圍又鬆左會走左咁

OG shop嚟講,最正都係Lovepinkpeach 售後好到不得了,啲bra夠晒包,都係日台牌子。

唔敢係IG shop買bra
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞