[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
pixel2香港會唔會有得賣

都9成無啦,根本無代理會做
得返水貨可以買
棄已放
繼續將部陳年N6 無限 flash LineageOS 算

咁又係,連北美都無貨HK點會有

跟本 整唔到機 長期冇貨, 除左大廠做到野起到貨

HTC點會同你Google用心去做。慢慢等

pixel 2 有無消息講邊間代工? 仲係HTC?

邊間都唔會同Google用心去做

係HTC,簽左2年約,
但聽聞有好多廠想爭下年約喎,samsung都有份搶單

Really
我聽到既係出左名既公司係唔想做
三星可能想靠google翻身
部pixel今日無啦啦變到唔識震
是咪硬件壞左
利申係鬼域買左一個月多啲

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

你隨時預兩三個月先拎得返
是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

之前有位巴打同我一樣要送部pixel 去整,唔知佢攞返部機未?
是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

之前有位巴打同我一樣要送部pixel 去整,唔知佢攞返部機未?

我個部係ulm 買都送咗返去
好撚煩
送過英國都送咗2次
收到佢地個邊仲要再做14工作日做
是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

好撚煩
送過英國都送咗2次

鬼域買都是送去Google到整?
是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

是咪講緊我?
鬼域話幫我同Google換過部新
是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

是咪講緊我?

佢地有無講大概要等幾耐
是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

好撚煩
送過英國都送咗2次

鬼域買都是送去Google到整?

佢地邊有零件整
是咪硬件壞左

點解好似似曾相識咁

結論係咪收得皮
要拎去整

是咪講緊我?

佢地有無講大概要等幾耐

3-4 weeks
終於學識刷rom
n5上左7.1.1

部機而家快過火箭
可以再戰十年

有冇教學

我係電腦down nexus 5 root toolkit
連接電話
開usb debug
用個toolkit一鍵unlock部機
再噤多個制down recovery mode
之後上網down rom
最好有youtube片教要down乜
放入手機
電話用recovery mode 個wipe
tick storage 之外所有野
個backup冇乜用 所以會洗機
之後再入recovery mode
install 個rom
就係咁
如果失敗左 個toolkit都有個unroot+flaah制救翻部機

成功咗
個mon貼裂鬼左
淘寶淘個塊蓋唔哂成個手機面
想問邊間嘅mon貼冇留邊
個mon貼裂鬼左

5x or 6p?
個mon貼裂鬼左

5x or 6p?

Pixel?

得返水貨可以買
棄已放

我訂左機, 等撚到麻木左

128應該係長期都無貨

得返水貨可以買
棄已放

我訂左機, 等撚到麻木左

128應該係長期都無貨

晒時間 機又冇 又學人賣

想問下mx player可唔可以用chromecast將手機畫面鏡射去電視?同埋如果可以的話,手機需唔需要長著mon?Thx
慢慢等五月 update

想問下mx player可唔可以用chromecast將手機畫面鏡射去電視?同埋如果可以的話,手機需唔需要長著mon?Thx

試下用localcast

熄左mon仲可唔可以鏡射?因為我想用mx player播片再放落電視睇,但係又唔想長著個mon哂電

熄左mon仲可唔可以鏡射?因為我想用mx player播片再放落電視睇,但係又唔想長著個mon哂電

用鏡射去播片係好on9既做法...

localcast得

部電視冇得上網 用USB or 外置hard-disk load高畫質嘅片又會因為電視太廢會lag機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞