[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
pixel影相冇eis 使唔使岩石手?

Pixel 有 EIS 呀
Nexus 6P 都已經有啦

之前有人話拍片先有eis

影相都有,同埋成部Pixel 影相係靠個HDR+演算法好多都係靠軟件,但出黎個效果好驚人

https://petapixel.com/2016/10/11/google-explains-pixel-doesnt-optical-image-stabilization/

OIS is primarily for photo, and EIS is only for video.
部 5X 過咗英國都有成個半月,仲未有聲氣

巴打部機邊到買?

影相都有,同埋成部Pixel 影相係靠個HDR+演算法好多都係靠軟件,但出黎個效果好驚人

https://petapixel.com/2016/10/11/google-explains-pixel-doesnt-optical-image-stabilization/

OIS is primarily for photo, and EIS is only for video.

ois都夠做啦
iphone拍片/影相都係ois

ois都夠做啦
iphone拍片/影相都係ois

pixel 冇 ois
eis 的確係拍片用,sor
冇 ois 其實唔係太差,因為粒 sensor 大啲,感光度高啲,變咗暴光時間可以短啲
7.1.1仲在生
我部Nexus 6 終於無support, 可以玩返Flash ROMs

尋晚部N6 flash 左 lineageOS 14.1 再加個 pixel mod
幾好玩
想試下自己刷部nexus5上7.0
洗唔洗自己root左機先
定download個rom落黎裝完就ok
nexus 6p 做白老鼠上7.1.2

https://www.youtube.com/watch?v=tQV7lHLOwAk
我跟呢個網做 DOWN完個FILE 用CMD開埋 連埋電話 但個RECORVERY MODE都顯示沒有指令...

https://www.youtube.com/watch?v=tQV7lHLOwAk
我跟呢個網做 DOWN完個FILE 用CMD開埋 連埋電話 但個RECORVERY MODE都顯示沒有指令...

???
N5 7.0 即係 custom ROM 啦,同 root 冇關
你要 unlock 咗 bootloader 再跟你個 custom ROM 嘅 install instructions 做
依啲嘢睇片冇用架
unlock bootloader ≠ root
N4F26U 定係 N2G47F 好呢

升咗 N2G47F

拎咗部機上華強北搞之後個system食咗18GB
個rom得返10GB可以用
而家點樣整返做32GB

而家點樣整返做32GB

5x? 佢可能刷錯左16gb

而家點樣整返做32GB

係5x呀
係咪刷返32GB就得

升咗 N2G47F

Pixel都升上7.1.2

???
N5 7.0 即係 custom ROM 啦,同 root 冇關
你要 unlock 咗 bootloader 再跟你個 custom ROM 嘅 install instructions 做
依啲嘢睇片冇用架

即係唔洗用recovery mode?
上網睇過下
down左個rar file 入便冇exe 唔識用

而家點樣整返做32GB

係5x呀
係咪刷返32GB就得

呢個應該字庫刷錯16gb

而家點樣整返做32GB

係5x呀
係咪刷返32GB就得

字庫係咩嚟
google咗好耐都搵唔到
請問除左store買既差電線同火牛外
有咩牌子比較平同好用?
ps. 最好香港有得買 唔駛上網買

而家點樣整返做32GB

係5x呀
係咪刷返32GB就得

字庫係咩嚟

我完全唔明點解要叫字庫 依啲支那人發明嘅用字真係好膠

正常應該入 recovery 做 factory reset 或者 fastboot flash 過晒啲 factory image 就得嘅
不過我唔知佢幫你整機整過乜黎,唔敢講咁做會唔會出事
如果可以嘅問清楚整機嗰條友先
想問倒唔倒水 ,唔倒水出細機算

???
依啲嘢睇片冇用架

上網睇過下

求救 UNLOCK左部機裝完RECOVERY 部機係咁重開

???
依啲嘢睇片冇用架

上網睇過下

求救 UNLOCK左部機裝完RECOVERY 部機係咁重開

終於搞掂 root 埋 聽日搞埋個rom

而家點樣整返做32GB

係5x呀
係咪刷返32GB就得

字庫係咩嚟

我完全唔明點解要叫字庫 依啲支那人發明嘅用字真係好膠

正常應該入 recovery 做 factory reset 或者 fastboot flash 過晒啲 factory image 就得嘅
不過我唔知佢幫你整機整過乜黎,唔敢講咁做會唔會出事
如果可以嘅問清楚整機嗰條友先

ok唔該晒
等我下次上去嗰陣問下先
而家得10GB完全唔夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞