[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
nexus 6就真係堅襟用

個fd部仲未壞

moto都仲有爛船三分釘

依家完全支化就唔知有冇咁襟啦
bootloop苦主等唔切Pixel轉會都唔知轉去邊好
有無巴打考慮oneplus5

仲google? google 有份出呢部機都無同消費者道歉過同跟進,唔會再支持andriod!

Google真係冇理會過消費者,特別係香港市場...
不過唔會因為咁樣而去轉iPhone,iOS做唔到我想要嘅野,下一部電話一係Sony一係Nokia。
屌 由8.0返去7.1.2 google唔撚還原番setting,app備份

個fd部仲未壞

Nexus6 好多電池發漲
用緊Pixel
Ok Google成日用唔到
明明開左trusted voice都會自動熄返
用緊Pixel

你有冇成日轉 language

個fd部仲未壞

Nexus6 好多電池發漲

壞電還可以自己換

換底版真係唔知點換好
用緊Pixel

不過加左Voice input廣東話
關事嗎?
有冇人知PIXEL 個Double Boot System 係點運作? 我平時應該用slot a定b?
禮拜六打電話去Google Store Asia話換機, 琴日部機喺葵涌寄出, 今日晏晝收到
希望部機冇咩事又用多一年
部6P Load Apps好似時快時慢,有時仲會Hand左機。
部6P Load Apps好似時快時慢,有時仲會Hand左機。

我部5x又係咁
玩爐石最明顯,成日會間歇性有幾秒好順(好似iphone咁順),之後又lag翻
關唔關garbage collector事?

我個部仲係好鬼順
post下背景有咩apps運作中

我個部仲係好鬼順

我個部仲係好鬼順

今日暫時算好順 但係我有個音樂apps 成日Lag

我個部仲係好鬼順

JetAudio Plus

我個部仲係好鬼順

[img]https://holland.pk/ozh7d6gm[/img
[img]https://holland.pk/z1rclh5g[/img

試下轉用facebook lite
facebook apps出名食ram,食電

btw本身想叫你post 開發人員選項->執行服務
用緊Pixel

關事嗎?

唔知
你有冇用 app 熄 screen?
mon貼爆左 玻璃買邊隻好

我個部仲係好鬼順

[img]https://holland.pk/ozh7d6gm[/img
[img]https://holland.pk/z1rclh5g[/img

試下轉用facebook lite
facebook apps出名食ram,食電

btw本身想叫你post 開發人員選項->執行服務

用緊Pixel

關事嗎?

唔知

都冇...
用緊Pixel

關事嗎?

唔知

都冇...

用緊pixel 表示完全無問題

而家用緊小米覆你
一於試吓 OP5 個 ROM 係點樣

5X 6P Pixel 都有 QC 問題,好失望
最失望係 Pixel 無行貨

仲google? google 有份出呢部機都無同消費者道歉過同跟進,唔會再支持andriod!

Google真係冇理會過消費者,特別係香港市場...
不過唔會因為咁樣而去轉iPhone,iOS做唔到我想要嘅野,下一部電話一係Sony一係Nokia。

唔理你個個係lg 而唔係google
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞