[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
5X升完O, , 個半鐘, keep住100%, 暫時好正常 (之前當備用機)
但6P升完O, 個半鐘, 無咗80%
拎上手仲有啲滾 (以前成日拎嚟打機)

兩部都充完電, discharge個半鐘, 無sim, 無連wifi
部6p仲早兩個星刷返6.0, 之後升返7.1.2
睇嚟我6p就嚟

重新刷過部6p啦
5X升完O, , 個半鐘, keep住100%, 暫時好正常 (之前當備用機)
但6P升完O, 個半鐘, 無咗80%
拎上手仲有啲滾 (以前成日拎嚟打機)

兩部都充完電, discharge個半鐘, 無sim, 無連wifi
部6p仲早兩個星刷返6.0, 之後升返7.1.2
睇嚟我6p就嚟

重新刷過部6p啦

又刷~~重設算吧啦

congrats

聽住先

巴打訂左咩model?
話說係goolge store 度訂 寫美國朋友地址先,check 過無問題再寄比我行唔行得通??

congrats

聽住先

巴打訂左咩model?

Pixel 128 黑
話說係goolge store 度訂 寫美國朋友地址先,check 過無問題再寄比我行唔行得通??

得 你咁樣同集運冇分別姐

是唔是要用美國信用卡?

是唔是要用美國信用卡?

congrats

聽住先

巴打訂左咩model?

Pixel 128 黑

我訂左XL 128銀仲未有, 由11月尾到依定

巴打唔好咁大期望, 因為呢D e-mail我見過好多次

BTW我尋日見到英國google store有貨, 2個鐘俾人掃晒
Nexus 6P想用Google Assistant, 係咪一定要啟用Google Allo先?

congrats

聽住先

巴打訂左咩model?

Pixel 128 黑

我訂左XL 128銀仲未有, 由11月尾到依定

巴打唔好咁大期望, 因為呢D e-mail我見過好多次

BTW我尋日見到英國google store有貨, 2個鐘俾人掃晒

不要再就說了

我到時會send email 再追佢
Nexus 6P想用Google Assistant, 係咪一定要啟用Google Allo先?

語言轉 English (US) 就可以enable

我試過,但都仍然係Now on Tap,
所以覺得是咪要啟用埋個Allo?
我想問6p 係聽緊whatsapp voice message既時候,,, 有另一個message 彈入既時候, 佢會變左外置喇叭, 即係連voice message 都大大聲播出黎, 咁係唔係正常?

可唔可以令佢都用返聽筒prompt message而唔係大大聲用speaker?
我想問6p 係聽緊whatsapp voice message既時候,,, 有另一個message 彈入既時候, 佢會變左外置喇叭, 即係連voice message 都大大聲播出黎, 咁係唔係正常?

可唔可以令佢都用返聽筒prompt message而唔係大大聲用speaker?

我部6P都係咁
好柒
pixel xl 點check機有冇問題?
出唔出32gb 好。。唉

我部6P都係咁
好柒

我用緊5個陣都已經有呢個BUG, android 版whatsapp 問題
出唔出32gb 好。。唉

唔好衝, 32GB 計埋格式化加SYSTEM 真係得返好少

play srore search google app
入到去碌到底申請做bata測試員
就有

play srore search google app
入到去碌到底申請做bata測試員
就有

唔止google app 做咗beta, 連Google play services都做埋beta
都係無
開埋Allo都無
無所謂啦,繼續玩Pixel XL

P.S. update 咗Android O部5X, 見佢load唔到 Google Now Cards, reset咗部機, 中咗bootloop

我部6P都係咁
好柒

我用緊5個陣都已經有呢個BUG, android 版whatsapp 問題

即係係6P用whatsapp先有既問題? 我見人地好似samsung都無事架.
我以前用nexus 4 / LG G4 無咁既問題.
5x裝完Android O 彈咗句 沒有指令 可以㸃算

入咗 recovery mode?

入咗 recovery mode?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞