[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
決定轉會iphone算 垃圾google
利申:5x苦主

iPhone 個 File System 好複雜
有咩方法可以相機 / WhatsApp D 相分出嚟

依家已經自己分左

iOS 真係可以分 Folder 咩 ?
我影相,張相會去左 All Photos
同其他所有相撈埋一齊
利申:iPad Air iOS 10.3.2

Android 本身都幾簡單,分晒 Album
但 Google Photos 個 Backup 又係無 Folder

佢說明又無寫清楚備份原理,
唔似電腦同網頁版 Google Drive 咁
有時手機唔小心影錯相,佢又自動 Backup
手機 Delete 完又要去 Google Photo 再 Delete

另外我 Backup 左 WhatsApp 同相機既相
撈到亂晒根本唔知點樣睇

Android 有 FolderSync 呢類 App 實用好多倍

所以我之前用iPhone 係冇揀自動save去相簿,就係唔想佢WhatsApp ,個邊收一張,然後相簿又整多張出黎食我啲位
決定轉會iphone算 垃圾google
利申:5x苦主

iPhone 個 File System 好複雜
有咩方法可以相機 / WhatsApp D 相分出嚟

依家已經自己分左

iOS 真係可以分 Folder 咩 ?
我影相,張相會去左 All Photos
同其他所有相撈埋一齊
利申:iPad Air iOS 10.3.2

Android 本身都幾簡單,分晒 Album
但 Google Photos 個 Backup 又係無 Folder

佢說明又無寫清楚備份原理,
唔似電腦同網頁版 Google Drive 咁
有時手機唔小心影錯相,佢又自動 Backup
手機 Delete 完又要去 Google Photo 再 Delete

另外我 Backup 左 WhatsApp 同相機既相
撈到亂晒根本唔知點樣睇

Android 有 FolderSync 呢類 App 實用好多倍

手機影錯相
如果del左 相簿會跟住del
起碼用nexus會

至於wtsapp
本身已經有功能係backup對話去google drive
冇人叫你用google photo做
pixel2 無3.5mm
點撚樣買得落手
我依家明淘寶個啲89成新機啲貨呢度攞返黎啦

前幾日淘左成配件返黎,個賣家順手比埋個盒我,點個個盒貼左呢張label

pixel2 係咪都有無限雲端可以無限upload相

係咪第1代都已經有呢樣野?

2又未出

無限upload 所有機都得, 但啲相壓縮過

但pixel 係最高畫質都無限

2又未出

2又未出

咁咪係 有最高畫質
我就係睇中佢無限upload呢樣野

2又未出

咁咪係 有最高畫質
我就係睇中佢無限upload呢樣野

無限upload 一直都有 只係畫質問題姐

前幾日淘左成配件返黎,個賣家順手比埋個盒我,點個個盒貼左呢張label

個Label咩意思?

個Label咩意思?

grade C, 應該係退貨既機

個Label咩意思?

grade C, 應該係退貨既機

grade a 外觀全新, grade B 小花, grade c 就
bootloop苦主等唔切Pixel轉會都唔知轉去邊好
有無巴打考慮oneplus5

而家用緊小米覆你
一於試吓 OP5 個 ROM 係點樣

5X 6P Pixel 都有 QC 問題,好失望
最失望係 Pixel 無行貨

5x苦主
諗緊u11定op5

u11, op5 中國機, 個系統
v10苦主
追左少少post
是咪pixel所有bootloop?
bootloop苦主等唔切Pixel轉會都唔知轉去邊好
有無巴打考慮oneplus5

而家用緊小米覆你
一於試吓 OP5 個 ROM 係點樣

5X 6P Pixel 都有 QC 問題,好失望
最失望係 Pixel 無行貨

5x苦主
諗緊u11定op5

u11, op5 中國機, 個系統

暫時睇u11最好
v10苦主
追左少少post

6P唔夠2個鐘收皮係咪正常
v10苦主
追左少少post

是咪幾部nexus同pixel都會有bootloop?
人在外地先死機
睇nexus forum印度都有18個月

如果壞左可以換機

香港

打去play store唔知有冇用
v10苦主
追左少少post

是咪幾部nexus同pixel都會有bootloop?
人在外地先死機

pixel 由HTC做, 暫時未收到有大量bootloop問題
6P唔夠2個鐘收皮係咪正常

咁大粒電都2個鐘 你話呢
Boot loop 5X放到幾多
Boot loop 5X放到幾多

$10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞