[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
屌部pixel microphone壞左
打出打入都無聲
邊間香港既維修鋪有得整又信得過

我部機同你個病徵一樣
邊度買拎番去邊度整
我ULM買, 所以寄咗番去

寄番去要幾耐
咁多人壞
咁多人壞

pixel 賣咁貴,但qc 咁差
咁多人壞

htc
俾我吹返著
有咩要 Backup
好緊張

storage 入面個D 野全部backup 啦
巴打用風筒吹係拆左機吹定就咁吹? 吹左幾耐? 我今朝都bootloop 左

吹背面鏡頭同指模位,上網話熱風吹分半鐘
我吹左一分鐘已經熱到個開關制辣手 + 背面熔左
有時好彩開幾次機就無啦啦入到,5-10 分鐘就會壞返

而家我部機無晒電,差電又好似無乜反應咁,唔知點算
用風筒吹搵命搏,太熱都幾危險
熱好一樣野,可能熱壞左其他野
Backup 完我都唔敢再用了

樓上巴打話 500 返大陸維修 + 加 RAM (洗資料)

唉,岩岩睇手機見到 G6 幾正但有陰影
諗緊買 1+3T、*** S8、*** C9
咁多人壞

唔明點解燒底板有陰影 爆炸就冇所謂

愈黎愈多永不錄用, ***、LG, Sony D 機又長, htc qc 又唔係好, 大陸機又唔想用, Pixel 香港下代都唔知有冇行貨, 究竟買邊部好

Pixel出果陣one plus 3T未出, pixel又冇行貨, 唔係我都唔會轉用IPHONE

愈黎愈多永不錄用, ***、LG, Sony D 機又長, htc qc 又唔係好, 大陸機又唔想用, Pixel 香港下代都唔知有冇行貨, 究竟買邊部好

我等nokia算
打出打入都無聲

我部機同你個病徵一樣
邊度買拎番去邊度整

寄番去要幾耐

寄DHL 好快(因為真係好貴), 我星三寄 今日就已經喺英國等清關
好似瘟疫咁,大家相繼死機
有冇人同我一樣未死過架?
我後備機,少用,會唔會係其中一個未死得的原因?

利申:一年二個月5x 水貨
好似瘟疫咁,大家相繼死機
有冇人同我一樣未死過架?
我後備機,少用,會唔會係其中一個未死得的原因?

利申:一年二個月5x 水貨

咁一定有影響
有無人5X 7.1.2成日hang機 成部freeze左10幾秒先識郁
唔知關唔關update事,reset左一次都係咁,
對上一部用左一年淨係試過2~3次會咁,最後一次freeze完之後即時中bootloop,
今次換左部新既用左1個月freeze左幾十次 又唔見佢即時去死喎
打出打入都無聲

我部機同你個病徵一樣
邊度買拎番去邊度整

寄番去要幾耐

寄DHL 好快(因為真係好貴), 我星三寄 今日就已經喺英國等清關

ulm有冇話要整幾耐
等我send個email問下先
我係神手 \ /
我係神手 \ /

新手一問
部5X磗咗, 有咩方法可以用toolkit flash返stock rom?

我試過step by step跟啲youtube tutorial, 又用過toolkit, 但都寫住cannot detect device
新手一問
部5X磗咗, 有咩方法可以用toolkit flash返stock rom?

我試過step by step跟啲youtube tutorial, 又用過toolkit, 但都寫住cannot detect device

係 flash 錯嘢定死底板呀
我係神手 \ /

唔啱咩
鬼域得返32gb

我等nokia算

風筒點熱都唔會熱得過用熱吹槍重新焊過個熱力啦

我等nokia算

風筒點熱都唔會熱得過用熱吹槍重新焊過個熱力啦

邊個叫你連埋個膠殼黎吹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞