[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
依度好似未見過有 case 係齋 reflow 同埋 keep 晒 data
上左深圳整,5x成功返生

好有興趣,橫掂都bootloop 左
可唔可以留多啲infomation

岩岩報左價, $350人仔

係唔係遇佳科技??

就咁walk in就OK?

佢好似係要擺低一星期

btw 搵到另一間

報價平仲可以指定改4gb 同加rom

华吉智能手机维修中心
黄金辉
微信:784439978
电话:15919836083
地址:深圳市福田区华强北远望数码城一楼1065

我都係跟巴打指示
換左粒cpu,變左3gb ram
整左三粒鐘就拎得返

收幾銀

我琴日都拎左我朋友部6p 上去搞

你有冇叫佢改返原本個imei

280人仔
factory reset左

個imei呢

姐係咩
想入pixel
用緊嘅巴打喺邊度買?
網上訂係唔係平d穩陣d?
未喺出面買過水貨機
Thanks

鬼域?
想入pixel
用緊嘅巴打喺邊度買?
未喺出面買過水貨機
Thanks

鬼域?

鬼域都唔係間間有,琴日問九龍灣話要訂仲要得32GB銀色
想入pixel
用緊嘅巴打喺邊度買?
未喺出面買過水貨機
Thanks

鬼域?

我搵到間先達有,但pixel xl8000幾我仲考慮緊
想入pixel
用緊嘅巴打喺邊度買?
未喺出面買過水貨機
Thanks

鬼域?

8000幾

128GB?
終於學識刷rom
n5上左7.1.1

部機而家快過火箭
可以再戰十年

有冇教學

我係電腦down nexus 5 root toolkit
連接電話
開usb debug
用個toolkit一鍵unlock部機
再噤多個制down recovery mode
之後上網down rom
最好有youtube片教要down乜
放入手機
電話用recovery mode 個wipe
tick storage 之外所有野
個backup冇乜用 所以會洗機
之後再入recovery mode
install 個rom
就係咁
如果失敗左 個toolkit都有個unroot+flaah制救翻部機

係唔係遇佳科技??

佢好似係要擺低一星期

btw 搵到另一間

华吉智能手机维修中心
黄金辉

我都係跟巴打指示
整左三粒鐘就拎得返

收幾銀

280人仔

個imei呢

姐係咩

你打 *#06#睇下show 咩
終於學識刷rom
n5上左7.1.1

部機而家快過火箭
可以再戰十年

有冇教學

連接電話
開usb debug
放入手機
就係咁
如果失敗左 個toolkit都有個unroot+flaah制救翻部機

最憎依類 toolkit
明明就咁用 adb + fastboot 就已經可以好簡單做到晒
想入pixel
用緊嘅巴打喺邊度買?
未喺出面買過水貨機
Thanks

鬼域?

8000幾

128GB?

係啊

係唔係遇佳科技??

佢好似係要擺低一星期

btw 搵到另一間

华吉智能手机维修中心
黄金辉

我都係跟巴打指示
整左三粒鐘就拎得返

收幾銀

280人仔

個imei呢

姐係咩

你打 *#06#睇下show 咩

做咩自爆 IMEI
做咩自爆 IMEI

終於學識刷rom
n5上左7.1.1

部機而家快過火箭
可以再戰十年

有冇教學

連接電話
開usb debug
放入手機
就係咁

最憎依類 toolkit
明明就咁用 adb + fastboot 就已經可以好簡單做到晒

貪佢down recovery方便
做咩自爆 IMEI

對下同自己知盒個個係咪一樣
其實有冇得check返部機係咪google買?如果係美國google買,香港google會唔會幫手整?
Ching 32gb夠唔夠用?
同埋Pixel 同XL個mon差得遠唔遠?

ching 你個頭

ching 你個頭

錫返
某個網話nexus/pixel上左7.1.2指模可能會失效
我又冇野
某個網話nexus/pixel上左7.1.2指模可能會失效
我又冇野

我都冇事
pixel上左7.1.2, 成日會有啲奇怪lag, 間中 freeze 1,2秒咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞