[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
部nexus 5x 突然黑畫面
禁咩制都無畫面
有冇巴打教點拆開部機等我抆電試下

https://www.youtube.com/watch?v=bOOfoX78mpA&t=3s&t=3s

好大機會都係中咗bootloop,係咪差電都無反應?

試吓插着電攞喺到,睇吓會唔會間中boot到一下

我從來無update 過, 仲係5.0

都話同 update 冇關

但而家咩畫面都無 都係bootloop??
如果美國google store 買要換
係咪佢會認得邊部機
要點搞?

有退款喎

因為我跟團買
咁要點搞

禁咩制都無畫面

https://www.youtube.com/watch?v=bOOfoX78mpA&t=3s

5x係5.0?買左假機?
禁咩制都無畫面

https://www.youtube.com/watch?v=bOOfoX78mpA&t=3s

5.0.1 定 5.1.0
仲之無update 過
禁咩制都無畫面

仲之無update 過

出廠已經6.0
禁咩制都無畫面

仲之無update 過

出廠已經6.0

sor

部pixel啲電比個android system同android os食咗好多
有冇巴打識搞

部nexus 5x想買日本上網卡,好多淘寶商都話用唔到

係鴨記買過幾張都用到喎

上次兩部國際版 H791 過去,同一張咭去到一部用到一部用唔到

係鴨記買過幾張都用到喎

啱啱鴨記幫人買富士卡,50蚊抵到爛
今日斷完電再差 入到power +sound down 困度 有冇得救?
今日斷完電再差 入到power +sound down 困度 有冇得救?

有機會 backup 啲 data 嘅話就盡 backup,冇嘅話冇影響

有機會 backup 啲 data 嘅話就盡 backup,冇嘅話冇影響

佢下係locked
睇reddit話無得backup

部pixel啲電比個android system同android os食咗好多
有冇巴打識搞

求救

早前去unlocked-mobiles 買咗Pixel. 好不幸我前幾日跌落地吓後就通話變咗冇聲

請問我要拎去邊度維修?
謝謝

求其喺香港搵間維修舖算啦
一係你就問下 ulm 可唔可以幫你過俾 LG 維修,不過你預要俾錢 LG 同埋寄過去要幾百蚊運費,同埋幾個月冇得用機

點解關lg事

發咗神經
應該係 google

我琴日EMAIL 咗
但未覆

好緊張.....而家變部機變咗做啞既PIXEL PAD...希望可以寄去整

報告番個進度,同個customer service 玩咗幾日,終於俾咗條開return ticket 既link 我,應該可以原隻機寄番去英國。當然我要俾運費😫
係喎出咗五月 update 喇喎

有冇巴打識搞

更新完有冇洗機
有時d app 唔相容
之後搞到背景會係咁出錯 eg 重開app
每次系統更新(唔係定期更新)完最好就reset一次部機
2015 playstore 買嘅 6p 中bootloop
wipe 機 flash stock/factory/custom rom 都救唔返
係咪要搵google換

人生第一部親生仔就出事
2015 playstore 買嘅 6p 中bootloop
wipe 機 flash stock/factory/custom rom 都救唔返
係咪要搵google換

人生第一部親生仔就出事

會唔會係粒開關制入塵
我n5都試過 換左制就冇事
係咪要搵google換

人生第一部親生仔就出事

會唔會係粒開關制入塵
我n5都試過 換左制就冇事

係n5 先關入塵事
淘左set 原裝差電加線返黎

抵屌嗎?

抵屌嗎?

正常價啦
話說 我係淘寶買左幾張pixel 全覆蓋既玻璃貼,但佢比錯左XL, 有冇黑色Pixel XL 機主想要左佢

就咁睇應該係同SGP個塊一模一樣,應該都係個間廠出

其實xl一日要充幾多次電到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞