[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(3) 大家死晒機未

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
5x裝完Android O 彈咗句 沒有指令 可以㸃算

入咗 recovery mode?

㸃樣可以回覆返去7.1.2
pixel xl試機有冇問題要有咩注意?

試下hold 住 power ,之後襟一下volume up

試下hold 住 power ,之後襟一下volume up

之前好似升7.0好多人都係咁
估唔到android o試用版都幾順感,覺上唔似用緊beta
講緊用pixel
pixel xl試機有冇問題要有咩注意?

巴打邊度買??
我想問6p 係聽緊whatsapp voice message既時候,,, 有另一個message 彈入既時候, 佢會變左外置喇叭, 即係連voice message 都大大聲播出黎, 咁係唔係正常?

可唔可以令佢都用返聽筒prompt message而唔係大大聲用speaker?

我部6P都係咁
好柒

我用緊5個陣都已經有呢個BUG, android 版whatsapp 問題

即係係6P用whatsapp先有既問題? 我見人地好似samsung都無事架.
我以前用nexus 4 / LG G4 無咁既問題.

有無人可以解決呢個問題?
6p苦主
一個月bootloop兩次
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番
如果huawei過左保同佢講bootloop有冇人知點處理?
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番
如果huawei過左保同佢講bootloop有冇人知點處理?

睇其他人講huawei會收返維修費.

巴打我想問你部6p 係聽緊whatsapp voice message既時候,如果有另一個message 彈入, 係唔係會變左外置喇叭. 即係連voice message 都大大聲播出黎?
可唔可以令佢用返聽筒prompt message而唔係大大聲用speaker?
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

換底版,要二千幾
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

換底版,要二千幾

巴打我想問你部6p 係聽緊whatsapp voice message既時候,如果有另一個message 彈入, 係唔係會變左外置喇叭. 即係連voice message 都大大聲播出黎?
可唔可以令佢用返聽筒prompt message而唔係大大聲用speaker?
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

我之前flash左第3方rom 6.1.1冇呢個問題 bl左第一次之後刷左7.1.2官方rom 但一用左個幾禮拜都唔覺有呢個問題
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

換底版,要二千幾

唔會肯換/退錢?
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

我之前flash左第3方rom 6.1.1冇呢個問題 bl左第一次之後刷左7.1.2官方rom 但一用左個幾禮拜都唔覺有呢個問題

點解會咁架 我好似見有d人都有呢個問題
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

換底版,要二千幾

唔會肯換/退錢?

唔會
有冇人pixel上左Android O?
整個包膠黎
講緊用pixel

用左幾耐?有冇慳電到?開相機會唔會好慢?
唔該巴打
部pixel xl個mon今朝開始無端端有D位冇咗反應 仲要全部喺哂右邊分别係 右上,(對返keyboard嘅)o,p,l字位 同backspace個位附近
因為我冇跌/撞過佢,而家都唔肯定係咪硬件問題有冇人都有/試過咁嘅情況
部pixel xl個mon今朝開始無端端有D位冇咗反應 仲要全部喺哂右邊分别係 右上,(對返keyboard嘅)o,p,l字位 同backspace個位附近
因為我冇跌/撞過佢,而家都唔肯定係咪硬件問題有冇人都有/試過咁嘅情況

開發者setting入面有個pointer location,開咗佢試吓嗰幾個位有冇反應
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

換底版,要二千幾

唔會肯換/退錢?

唔會

咁可以點搞 岩岩過保1個月
未過保佢肯退?
6p苦主
第一次用風筒方法救番
早兩日又死 今次救唔番

換底版,要二千幾

唔會肯換/退錢?

唔會

咁可以點搞 岩岩過保1個月
未過保佢肯退?

唔過保最多咪免費換底版

當時我係過保一個幾月,同華為講網上好多類似case,佢都係堅持過保收檢查費同要俾錢換底版

開發者setting入面有個pointer location,開咗佢試吓嗰幾個位有冇反應

條線嘅右邊我禁落去係冇反應 or 飄移去螢幕最右邊咁係咪壞咗個mon
Nexus 6P 換底版要$2450,包括檢查費$200

條線嘅右邊我禁落去係冇反應 or 飄移去螢幕最右邊咁係咪壞咗個mon

用左幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞