[PC/PS4/Switch]Fifa 20 Career mode 討論區 5 之全球兆屌EA臭化閪

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
講真就算係以前嘅ultimate都會有好多人呻覺得易
其中一個原因就係AI成日mark mark吓人無啦啦讓個空位比你過
所以先會唔係咁真實
而而家個ultimate雖然就係變態咗啲
但勝就勝在因為佢連aggression之類都boost埋上99
令到個壓迫感變到好似真係踢緊英超咁 快上快落
某程度上反而令我覺得仲好玩咗
所以其實我覺得只要將電腦個sliders tune到去啱啱好個位
成個gameplay就會變得真實同刺激過以前嘅ultimate
我其實冇玩過legendary
我自己嘅感覺就比以前嘅ultimate易玩
以前嘅ultimate難度對我嚟講啱啱好
即係喺setting較弱返電腦啲數值?
唔該哂巴打 趁放假試下先
因為legendary真係好慢
係唔鐘意轉左屈數據身位,同廢我奧燒武功無咩分別
其他野都OK
呢隻game header咁難入 佢可以跳到兩米幾十二碼點入 普通一隻winger 可以sprint speed 係包皮兩陪好玩
aggression果part我認同
依加既終極難度佢係可以解決到收步mark人個問題
保持返依加ultimate既ai意識同aggression我覺得係件好事
但仲要屈埋能力值就做多左囉
最頂唔順係屈能力值
以前ultimate就太易
我覺得比前幾集嘅legendary 仲易
玩家係想你較返有難度啲
唔係純粹較到所有人99能力再0失誤
屌你老母ea
講完出黎 唔講點轉?
岩岩試左 跟足佢改
我屌打左皇

要自己執執佢
係喎 玩到興起一時唔記得po埋出黎添

https://youtu.be/1yP7NzCFOhE

跟住條片照做就得 真心覺得正
pc先做到
一樣跟住佢改,好易打
屌你老母
個終極整撚到電腦d人 data 99.9999999
打條撚咩 含家剷
ea 有無test 過先出架
我屌ea老母 平時終極輕鬆炒電腦
前排無乜玩 尋晚諗住玩返場輕鬆下
我屌你我隻97包皮俾西甲下游啲閘跑兩步追到
玩到我勁撚慶 原來整到電腦全部99? 用呢個方法整難有乜意思 完全無視球員本身數字係做乜柒? ea有冇用腦?
試下全部+10/20
要自己再tune下,無辦法,佢個spread搞到咁濶
有冇人試過單刀比AI後剷, kick到隻人仔失平衡甩波 ,之後係可以冇12m, 又話fifa冇誤判唔洗var
成日都有
對面自己撞埋黎都吹12碼
根據上面巴打條片 我自己再微調覺得ok
難度:Ultimate
[CPU]
Sprint Speed 45
Acceleration 45
Shot Error 60
Pass Error 55
Shot Speed 30
Pass Speed 45
Injury Frequency 65 (一開波已經咁較)
Injury Severity 80 (一開波已經咁較)
Goalkeeper Ability 45
Marking 50
Run Frequency 45
Line Height, Length, Width 50
Fullback Positioning 50
First Touch Error 53

[User]
Injury Frequency 65 (一開波已經咁較)
Injury Severity 85 (一開波已經咁較)
Marking 60

大家可以參考下睇下仲點微調好
得閒試吓
User原本我唔想較 但基於冇得阻止AI扭波
Marking唔較高少少=雪糕筒
可以考慮55-60
第一場實測戰果 車1:1伯禮頓
佐契仔射失十二碼
對面中堅只得一次失誤 好彩入到
總算保得住我12場不敗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞