澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
巴打你好
係香港做緊rn,而加進修緊master,想問移民過去機會大唔大,另外如果有配偶既話可唔可以申請埋佢過去
唔該巴打
移民機會最主要係睇番你既英文水平,工作經驗。
申請移民可以加埋配偶一齊申請。
去讀社工master移唔移民?定醫療法好啲

hi 由我巴
啱啱交咗 official application
要交嘅文件入面有出世紙
但係我老婆唔係香港出世 張出世紙無英文

係咪要翻譯 ? 定係公證 ?
我地上網搵過下都唔係好搵到邊度可以做翻譯

另外係咪所有交嘅文件全部都要 certified ttue copy ?
有正本文件直接 scan 完交得唔得 ?
定係都要 cert 完再 scan ?
叫佢地上黎問
國內出生既話,可以公證。

如果其他國家既話,可以上 https://www.naati.com.au/MyNaati/OnlineDirectory 搵番對應既語言既translator,網上email黎翻譯就得,反正都係ImmiUpload。

除左passport最好搵個律師之類既certified一下之外,其他直接上colour scan都得。
如果係澳門出世 出世紙得萄中文 係去返你俾個 page 搵個 translator 同佢 email 來住自己 deal 就得 ?
Yes.
教中文,母語普通話,係個邊易揾工嗎?

利申:唔係新移民,上一代比共黨抄家走難過香港
Thank you !!
易唔易搵工唔清楚。

而且係澳洲教書,唔係淨識外語就夠,其實英文都好緊要。
移民易嗎
你預你有IELTS 4個8 先會比較好搞。
考ielts general test?thanks
*科,打錯唔好意思

咁如果過嚟讀msw要移民英文要去到咩程度?
英國UG degree
而家去咗南澳讀master of accounting
係咪好難移民
係澳洲讀書的?
Yes.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞