澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
應該OK,最好搵到相關工作就機會更大。

189 機會 = 0.
如果189分數要幾多?
90+.
係呀 我好運 唔係就會成為巴打們口中既case
你好巴打, 想問下我下星期就tafe qld orientation (2月2日飛)我同女朋友一齊去佢就批左
但係我既visa 既status 仲係further assessment 有冇機會可以批到
我讀automotive
點解會分開?一般黎講如果係一齊係同一個申請入面應該係會一齊批。

所以你係申請邊個簽證先?

同埋你話further assessment所以應該係補過材料?個申請係幾時遞交?
我地申請 student visa 500, 我係immiaccount 睇個agent 係1月8 號先交application
咁你地係咪係同一個application入面先。
我估應該係分開申請, application 入面都各有對方既資料
所以係兩個都要讀書?

你個申請係咪補過材料?
兩個都讀書, 我個個就係前兩日先補完資料
如果補過既話最少都要等三五日先會有消息。所以好難講下禮拜前出唔出到個簽證,

可以send個email去processing centre提番你既commencement date試下催。
個agent 就話催左, 但係我10年前係澳洲讀過tafe accounting 依家走去讀motoractive 會唔會有影響呢
會有影響,至少GTE戈邊睇緊好多。
合理解釋一般以公司真實需要著手,例如缺乏相關技能既員工,公司長遠發展等。

家人承繼/幫忙唔算合理解釋。
push下
如果讀書移民
你會唔會suggest去讀d例如係整車或者廚師嘅diploma
定係都係正常讀大學degree好d?同快d?
Thanks!幾日無人覆,唔知有幾多人follow緊
個人認為如果有能力又負擔到既話,degree會好D。
一直follow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞