澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
又係工作問題囉
Hi 我依家係Perth 讀緊master engineering.
岩岩bachelor 畢業都係係同一間讀

如果Perth係岩岩轉左偏遠地區,

我係咪可以行491 190

我見到491相對上係易啲 同埋我有親戚係呢到 額外+15分

我計過491 我會有90分 計埋親戚果15分 係咪成功率最高係呢個方法拎pr

我出年年中讀完master 到時先開始搞定早啲依家搵agent整定

唔該哂!
PhD 加好多分,多數讀完都留到好似
一定要reference letter?
是的。
正解。
你係Perth讀engineering既話,點解唔考慮走WA州擔保190直接申請攞PR?你係邊方面既engine?

呢個pathway既唯一hurdle係你要有job offer。
所以先話要政府帶頭同埋真係要投放大量資源去打造呢d地方同創造就業,而唔係淨係單單推新移民過去由佢地自生自滅。
暫時未封關,但係non essential activity已經全停。
請問多數係自己寫定係agent 會有template?
我本科都係專科(但唔係高需求)
如果我讀phd 之後行學術(eg post doc, lecturer)
咁係咪都係用番原本個科skill assessment
定係academia 有另一條路
你要more specific邊個專科睇番點樣做skills assessment。
有temaplate同埋agent可以幫手睇番是否合資格。
因為海邊,雖然未去過但係啱啱睇左一眼估計風景好。
Thanks!!
我諗住190 491都一齊申請, 始終190好似要好高分,感覺唔易
想問埋可唔可以同時報埋GTI ?GTI 易唔易成功?
Offshore ja
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞