澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
唉,搬去外邊完全係雞同蛋嘅問題,無工無人去,無人去就無人投資做生意,無人投資無做生意就無工真係如你所講,政府一係就減稅俾去外面set up office 之類嘅巨企嚟吸引公司去
肯定要政府帶頭。
係囉 如果政府可以制訂多 d 政策去增加偏遠地區嘅工作機會 同埋有效配對 skilled migrant 同呢 d job opportunities 咁咪多 d 人願意留喺偏遠地區
啱啊!
其實我唔介意去NT,但我個工種係NT係無乜人請..
Melbourne 爭好遠啦,geelong Ballarat 好多40幾萬已經唔錯,出城都係1個鐘左右,但都係唔夠工。講真如果我有咩好橋,我都唔介意去嗰到創業,可惜無乜創意
Skill assessment 係咪好麻煩,易唔易fail?
Hi, 有無巴打申請過香港良民證?
是咪需要澳洲移民局嘅referral letter?
係 你等啦 無得快架啦
請問是咪要問移民局攞referral letter?
定係submit 咗 visa application 先
佢之後會send email 叫我補?
submit application then wait

一齊等啦 依家澳洲咁 有排等
唔該哂你
睇怕都有排等 希望唔會好似歐洲咁
其實歸根究底都係澳洲政府目光短淺,明知每年十幾萬新移民都無加快基建更新同開發新市鎮。

今次澳洲爆毒都係ScoMo咩對應都慢兩拍先會搞到依家澳洲立立亂,明明離全世界咁遠都過千個cases,又唔建議戴口罩,幾艘遊輪靠岸又求求其其檢測左十幾個就放晒成船人入黎播毒,真係激9氣。
邊個區2個鐘車都上百萬樓價咁誇張啊?
合資格又夠文件材料唔會fail架....
Geelong Ballarat 環境一流,但係基建差同無咩工作前景.......
有無收到風聽日開始NSW會封關?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞