澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
可唔可以幫我睇下呢個master讀完係咪拎到兩年澳洲學習果五分 同bond uni 應該係偏遠地方?

https://bond.edu.au/intl/program/master-construction-practice-professional

另外讀完呢個係唔係都可以行nsw190(因為唔係nsw讀)
私家搵唔搵到食 ?

搵到唔一定要做公家架
我 literally 想問搵唔搵夠錢開飯養細路 😂

想搵多錢我留喺香港啦
我 aim 搵夠錢俾租開飯養細路咋
而且可以轉工
十分正解,我地呢d唔係local長大既,真係識人好過識字。
可以拎到兩年澳洲學習果五分 同 偏遠地區讀書五分(Gold Coast岩岩上年劃分為偏遠地區)。

原則上可以,但係肯定priority比較低(比起NSW grad同埋有local job既低)。
如果無政策支持 regional 發展

最後嘅結果多數係 d 人攞完 PR 搵唔到食回流

澳洲賺到錢輸發展 繼續食鴉片咁吸水賣 PR

Applicant 賺 PR 輸時間 繼續送下一代去澳洲
24歲 HKU engineering bachelor, 工作兩年,有無機會移民?
Agger, 而家淨係識賺強國學費,就黎淪陷
Engineering都有好多 你係邊款
英文幾多分,兩年經驗太少
普遍黎講最快都係去果邊讀書
你都幫我答埋,唔該晒
正面證明咁多屆既澳洲政府都唔夠有遠見。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞