澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
都OK既,差唔多讀完就好搵定相關工作。有job係申請州擔保既基本要求。
最少IELTS Academic 4個7。
General / Academic 都可以。

但係如果你係教學校,你又有teaching qualification既話,做school teacher要IELTS Academic R7W7S8L8 黎通過職業評估。
4個8係申請移民入面 points test 上加 20分既最好情況。
LM
樓主你好,嚮墨爾本讀緊CS今年畢業,想移民有冇方向推薦
IT係Melbourne呢d大城市無咩著數,一係就努力考IELTS 4個8+PY+NAATI+1年相關工作經驗+單身黎湊夠90分黎搞189,一係就去偏遠地區搵工/讀多個master黎搞州政府擔保。
謝謝🙏🏻
想問electican寫邊張form
What?
因為我聽講accounting已經冇乜可能移民澳洲
所以諗緊轉唔轉data science個啲科

Ching有乜意見?
sorry electrician 😬
咩叫邊張form?
Which city?
澳洲境外既accountant要移民澳洲幾乎無可能 -> 呢個真。

但係本地畢業生既話,都仲OK,只不過係難D咁解。

Data Scientist係新既occupation仲未知道會係邊個list同埋移民要求。
難啲嘅意思係競爭大定條隊排得長?

如果係咁ching會唔會recommend我轉科?想留係度攞pr的話

聽說accounting都幾飽和係南澳
難D既意思,就好似你話會計成個澳洲其實都幾飽和,相比起其他occupations例如teacher/social worker/nurse等等。

但係綜合讀既難度同移民黎講 - 只要努力d考最少IELTS 4個7 + 搵到工,要移民成功都唔係無可能。

你願意既話,當然係轉科。
請問如果去mel讀Clinical Psy Master,入讀機會、就業前景同移民難度如何🙏🏻
[member]2019社科fg,打算下年part time喺香港讀psy (conversion) master。幾年前考IELTS 7.5,可以試衝8[/member]

感謝!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞