澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
無經驗都80!
PTE79+ + NATTI?.....
定留學》。。
羨慕
唉 offshore
被搶
兩千咁平
單身+PTE79+ +CCL
offshore
🤔我見啲人係飛去澳洲揾JP咋喎,唔洗比錢
因為拎RN牌都係要過去,就順便揾埋JP

香港JP就揾區議員個啲,RN可以揾李國麟
唔洗錢 certify copy
祝你成功
二千邊間?好平喎
大家咁話
你呢個分VIC190一定得啦
不過VIC都要2年exp要求
有無tg可以交流下?
thanks
澳洲好似越來越衰,肺炎單野,457 分分鐘無援助,無工開,要你食自己,457 稅就交足晒,但係完全無福利,什至依家咁既情況都唔知有無,如果無,澳洲話晒都叫大國,竟然係咁
文科+fresh grad+英文差想以工作簽證留低幾乎無可能。

現實D啦巴打,建議你考慮WHV完之後讀master留低。
雖然我都好同情班TR holders,而澳洲政府今次真係完全暴露晒問題(其實全世界各個政府都係),但係依家咁既時勢每個國家肯定都係顧掂自己人先架啦。
Master就大概3-5萬澳幣學費一年都有,睇邊間U同讀咩。

邊有讀完保留低架,包生仔咩依家。後生既都建議留係澳洲讀書比個機會你洗底,練好英文同搵到合適既local工比你申請技術移民留低。

一般建議都係讀Social Work, Nursing, QS, Physio, OT, IT 呢類比較上無咁難讀既major黎配合番對應既occupation。
係咪 TR ?
TR 係咁架喎 叫得 temporary
呢 d 野真係要 applicant 自己衡量

一直覺得 TR 似 condom
有本事轉到 PR 就過到骨
一日仲係 TR 一日都要有心理準備被中出即飛
要排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞