澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
Tas 會競爭大嗎? SA/Perth讀的話 係咪唔建議? 讀社工而家仲大機會移民到,定係讀其他科比較好?
好多問題, thanks 巴打
由我巴
想update 下d資訊,如果今年申請
香港RN+ master + OET
大概只有75(唔計Nomination個分數)
行491可以㨂邊個州份?成功率會大d...
行190係咪完全冇希望?
Thanks
另外想問埋佢requires 個ielts 4個7分
係General training 定 Academics
配偶考係咪考general training
行491可以㨂邊個州份?成功率會大d...
RN既話,依家可以考慮Tas/QLD

行190係咪完全冇希望?
可以遞個VIC試下無壞。

另外想問埋佢requires 個ielts 4個7分
係General training 定 Academics
配偶考係咪考general training

如果你指points test既話,就配偶同主申請人都係A/G都可以。
Tas 會競爭大嗎?
競爭係指?入學就唔會,工作唔清楚。

SA/Perth讀的話 係咪唔建議?
兩邊畢業後都要搵到工先可以申請州政府擔保。無話唔建議。生活方便應該都會比係Tas好D,但係申請移民就要做多D野。

讀社工而家仲大機會移民到,定係讀其他科比較好?
SW應該算係最好既一批了。
Tas競爭係指移民,如果190係畢業後meet到skill assessment根本上就移到?
巴打覺得Tas遲d都會變成要搵到工先可申請嗎?
Thank you
如果190係畢業後meet到skill assessment根本上就移到?
以依家既政策,係的。

巴打覺得Tas遲d都會變成要搵到工先可申請嗎?
唔排除呢個可能。
如果你係offshore既話,讀master搏搵工會實際好多。

如果你係interstate既話,搬過去搵工settle或者就可以有機。
留條腳毛先
同女友都係護士
諗住做5年夠經驗就申請
RN 最近係咪都要85分?189
189 11/4 派 50 個 95 分起跳
睇官網
唔夠90分係咪唔好用189?😞
仲 189

RN 你就 190 啦

要快 盡快 好多RN 同你鬥緊快

更多已經一早開始咗快你好多步
正解,除左香港其實仲有全世界好多其他國家既RN都aim緊澳洲移民。
搵工唔清楚。
黎緊打算過澳洲讀Master of occupational therapy, 邊個地方會比較容易之後申請移民?
另外如果我喺A地方讀完master之後,可唔可以去另一個州做野同申請PR?
VIC/QLD.

可以。
Licensed plumber
有degree 29歲 ielts 全7
189係咪都係唔洗諗?
都話 95 分

189 自己睇官網咪得囉
由我巴,如果我上年十一月係Eoi入過nsw190,果時70 分,我宜家英文可以加10 分,最好係edit 之前十一月個個eoi定從新做 一個eoi?有冇話係移民局內部有分別?

Thanks 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞