澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
因為我唔係專才亦冇錢投資 想問下
直接係香港辦過黎 << 係指用咩方法?
需要海外申請人一係技術專才,一係有錢投資。
可以,要問學校。
聽人講queensland 190先到先得?
對番緊工岩岩開始485 既社工有無咩建議?已經齊英文分CCL分,等189好定點好
civil engineer 放心己經交左application
之後又要煩打指模, 良民證,抽血..etc
可以既話可否請你share下自己既背景情況心路歷程,比其他努力緊既一D encouragement
Which state? 咩qualification? 年齡?
係啊,不過QLD 190 program係上年11月開左幾日就爆quota依家暫停中。
Vic Rmit MSW 25
本身會計background,廿幾歲,有中介建議係SA讀IT master, 本身英文ielts 6-7 到,請問機會大唔大?
澳洲撚入嚟say個hi,澳紙幾時升返呀
想去澳洲山火做義工幫手, 有邊幾個可靠既組織接受海外義工?
189 SW要90分。但係VIC又唔擔保local grad SW。

所以你一係儲夠90分,一係就係VIC工作夠2年申請VIC州擔保,一係去其他地方(例如SA/QLD)搵到相關工作job offer黎申請其他州州擔保。
可以考慮。機會大唔大就睇你本人意願,總之係一條可行既路。
Agree,但係今年樓市應該會復蘇,或者會帶番起。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞