澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
相比病,我驚窮多D,
其實仲有好多takeaway shop 有開
舊年grad? 我等緊grad... 唔知去到幾時..
呢排太悶 都練緊PTE
我三年前做其實成件事都幾快 估唔到以家變左咁多
當年我walk in搞掂手指摸番屋企填曬d form寄番香港比屋企人 佢地收到後寫張票親自交去灣仔狗總 我係澳洲等左兩個幾星期左右已經收到
食住super 先
請教點樣可以食住super 先?係咪可以拎晒?
如果可以郁到super ,等有番飛機,即時拎埋super 走人,澳洲呢D西地方,一次大災難現晒形,留來無意思,澳幣仲越來越低,加上我覺得會爆得更勁,因為依家封晒城,但街上面仲係無人帶口罩,勁撚ON9
狗總職員之前同我講想快就要親身去交 佢地首先處理親身交嘅表格
我都聽講過呢個講法。
唔係問移民,但我想問下我宜家渣緊ETA,想繼續留喺澳洲避疫,係咪一定要另外apply subclass 600
詳情有無教學
郁得到super 一定即走
多謝你巴打,剛剛搞左了,但仲要等個濕鳩政府派application 先可以apply
是的。
PR都仲可以食住job keeper同祈求有rental補助,TR就真係good luck了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞