澳洲移民 你問我答 (11)

1001 回覆
42 Like 5 Dislike
South Australia ...
想知做marketing又想要澳洲境內工作經驗黎草分可以點做

就咁申請190既話得大概得75-80分 但睇過啲page marketing通常都要85分先收到invitation
希望可以攞埋境內工作1-2年嗰5分
一係WHV(但係每半年要換一次僱主),一係過黎讀master做part-time。
WHV都可以做返MKT既野?
如果WHV唔係做返MKT既野係咪就唔計?
thx
Tas得唔得?
巴打咁講姐係過黎讀都冇用
Hi
我都係vic 讀緊MSW 年底畢業
我有d關於搵工/考ielts嘅問題想問下你
如果你唔介意的話 可唔可以加我Telegram https://t.me/Rox2111
唔該你!
本人意願? 請問係指? thanks in advance
黎左之後有無努力讀書,英文最少4個7,搵到相關工作。
又唔係無用既,只不過無成功案例 ,你願意可以過黎一試。
可以做返。

唔係同nominated occupation相關工作就唔可以計分。
如果行482 我見ACT得QS同construction project manager 係on occupation list, 其實如果儲夠經驗 佢係咪可以用返QS/CPM title黎請? 因為其實我見duties差唔多
Yes.

同埋482要做labour market testing 出job ad, 係咪話請唔岩人就得?
Yes.

因為485 2年visa冇job requirement 限制 所以如果行485就想係Syn/Mel讀完就返去ACT親戚公司做再拎482 咁樣行唔行得通?
可行。

如果移民局見我拎485 visa去親人公司 佢見係親戚關係會唔會有D麻煩?
有合理解釋就OK。

同埋行完482再拎PR係咪就可以skip左state nomination呢個步驟直接拎186? Yes.
Ok
你可以 update 分數
每次分數有變 個 date of effect 都會 update

另外如果你鐘意嘅
你都可以再開個新 Eoi 唔update 舊嗰個
無限制一個人可以有幾多個 Eoi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞