[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
唔記得講係angus_hair
可能係
但排位上同hair cut結構 其實都好關事

可能髮型師係卷得無咁熟手

但perm 既重要唔係卷得快唔快喎
係了唔了解 無論客人同個頭

卷上去 不外乎 basic s big 中間卷起
個尾就留尾 擺尾 順入⋯⋯

但肯定係著緊自己個客同好清楚點同佢搞或因為個cut 而點就係最好

Consult又係師傅con. 了解程度同取向又係師傅同客議

利申 : 係會自己卷鬈既髮型師 同 有專屬既junior 幫手

你明知佢有唔明(cutting 結構)
或複雜野 緊係自己落手
尖沙咀 8-9 成都係咁掛單做

唔計老闆以外既人
有無人搵過呢個? 我同事有介紹喎不過想聽多啲feedback 想整攣但唔知呢啲salon做唔做到 定要搵返日韓salon先整到個種自然似夾既攣
有冇人試過?
我都係佢度整 佢真係會用心聽你講想要乜同你研究完先開工
上一個都係ig出post既髮型師
但我有我講佢有佢整
又唔肯幫我漂頭髮 話好傷頭髮
但我轉左髮型師漂左兩三次d頭髮都冇佢講既情況出現
我開始懷疑前一個其實係咪怕做壞招牌唔幫我漂

我見呢間都黃 有冇人去過?
冇不推文自拉
ZA/ZA
本來想染墨綠,但個髮型師話會好黑,最後轉染灰啡,效果ok
無指名髮型師,手勢有啲求其,但又剪到我想要嘅嘢喎
最重要佢地IG標榜實收價,又真係做到,冇話中途叫你焗油加碼果啲
未必搵番同一個髮型師,但染髮應該會去番呢間
Zaza口碑算水準以內,好多人都話OK
第一次出去漂頭 就係去呢間 唔係唔好
但真係等到我勁燥
ig話$1100 我只係漂少少髮尾+剪+treatment
book嘅時候叫我book早d
我去到個髮型師k都未翻 已經等左佢大約半個鐘先翻
同我講左幾句之後我就等佢食埋飯先
等佢同人傾埋生意傾埋合作先
總之就係一直等等等等等等等 唔知自己等乜
佢同一時間起碼接左4/5個客
色都係佢幫我簡 我都已經無乜所謂
跟住做treatment佢話幫我整olaplex 我好多頭髮嘅
佢只係泵左2下 搽我個頭 根本就唔夠
然後就係擦完係度等 又係等
剪就10分鐘剪完 但起碼等左9個字先剪到

成個過程整左7-8個鐘
等嘅時間大約可能有4個鐘
隻色整得幾靚都無用 已經等到勁燥
最後收左我$1400
我問唔係1100咩 佢就求其up左個唔知咩原因
總之沒有下次
Kanxx Lau????之前試過有朋友搵佢整頭.佢一嚟就要我朋友轉藥水加錢.我朋友死都唔肯.佢就趕走左我朋友
有冇人試過woodhairsalon
係ig見到 但啲like數好少睇facebook又唔似新開
本身係旺角剪開但又驚佢染唔到我想要果隻粉紅色
有冇C染過粉紅色有推介
Cls,逼唔到人加錢就趕人走,垃圾
真係唔該多啲絲打睇到呢個post唔好再送錢俾佢賺
聽你咁講個價錢已經係劏,做少少仲要等咁耐係人都燥,係咪當自己星級髮型師啊
真係好假啊啲圖
將佢公開啦無良商人
雖然自己未試過ig廣告果啲,但都覺好似好伏細妹試過睇廣告去咗tst一間,個攣淨係keep到一個月又勁快甩色仲要唔平。
反而自己上網睇google comment 就揾到啲唔錯,喺果度電染咗三次都好滿意又唔貴,嚟緊新年會再去
求介紹
同求開名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞