[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
我有朋友去過染
效果都唔錯
本身都想試
但我見佢係soul hair dressing 搞到唔太敢去
早排去過一間

因為本身去時塞車,都遲咗10分鐘先去到
點知上到去已經有幾個人等緊,聽到助手講先知大家都係搵同一個髮型師整

因為我之前漂過,今次直接染色,我都有預備定色嘅圖
所以髮型師未出現,已經由助手幫我染
坐我隔離個女仔等到咁上下直情話唔等走人
個髮型師最後比預約時間遲咗45分鐘先出現

溝色係髮型師叫個助手溝,我染灰色,但染完係接近黑色
佢話係落重手咗,洗洗下就會甩色
但我洗咗成個月都仲係黑,同埋有d金色,代表我甩緊色都仲係冇灰色仲要有啲頭髮冇上到色
係剪得還可以,同我要求嘅一樣

下次都係不了,可能係韓國整過頭體驗過幾好,覺得香港個啲真係幾差
你係韓國邊間整 係咪同香港好唔同
Lm
做過幾次。。。次次上去都同fb傾個價唔一樣 順1000蚊,同埋要等好耐先有人處理你 而加無上去啦

名都臭晒仲想改名呃人
上次電完啲頭髮仲斷到依家
我係Soonsiki整,好好服務態度(可能因為我2個人剪,我又漂又染),又準時
染髮時髮型師都會幫手染,2個助手,一人染一邊
用啲料都好,溝完色會當住我面話我知佢哋落精華落去走時送咗好多sample俾我用,都有教我點打理個頭

韓國salon包送飲品,你帶野食去食住整頭會俾張枱仔你
總之感覺十分良好,下次會再去幫襯
非打手
total幾多錢落樓啊
有冇人試過呢個stylist
問下有冇好用嘅風筒推介?
想要平平地 幾百蚊咁
唔好dyson啦 太貴

我頭髮粗硬 同毛躁曲底
Tescom嘅風筒幾好用 吹完幾順幾滑
最緊要係Made in Japan
你睇budget揀型號啦
我喉緊佢部千零蚊嘅膠原蛋白風筒
你用緊邊隻呀
用緊我細佬喺澳洲買嘅Home & Co.風筒
應該係小眾牌子嚟
屌佢 吹撚到個頭好毛躁
凍風功能又廢 只可以叫做暖風

咁啱前兩星期走咗去漂頭 (都係喺ig搵髮型師 好彩唔伏 仲要幾滿意
所以先想自己買過部靚少少嘅風筒 對自己頭髮好啲
但千幾蚊真係好肉赤
買咗就幾年都唔會轉

幾年前我去台北玩 間民宿就係比佢嘅風筒啲人用
應該係幾百蚊貨仔嘅型號 個樣好鬼普通
但好吹到令我記佢記到依家
所以你揀佢幾舊水嘅型號都夠做呀
夠喇 好hardsell 仲off埋topic
依家仲有冇興趣想整
貴買平用啦
有呀 tg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞