[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
上面有講
咁姐係伏?
我應該係佢未搬之前 去過兩次
第一次去係撞正佢幫KOL整同weekend 晏就好多人 所以等左好耐 整到夜晚 啲人走曬 所以佢幾乎整曬我個頭
第二次我都係無拎相畀佢睇 只係講好長度同幾捲 佢同個junior 一人一邊咁卷
我兩次set頭都set到c9咁 同佢KOL相係兩回事
所以我整完2次都直接返屋企唔出門口幾日 洗完頭先出去
不過啲curl 就keep到好耐 佢剪之前都會講清楚價錢

但我下次會試其他salon
我都係佢未搬之前整過一次
佢淨係幫我剪頭髮同埋吹頭髮 其餘時間佢都係唔見人淨係叫佢啲助手幫我搞
重點係整出黎既效果同啲相完全唔同
所以佢應該淨係會幫啲KOL整得靚
Zaza伏到仆街
剪到好似比狗咬
so far係佢到整過2次都ok
唯一唔滿意就係去親都多人到做咗6個中,只係剪電焗
好多時間都係9等,因為佢1個人都整7-8個人都見過
如果有時間可以去整,份人幾nice,feel到唔係hea你,效果都不錯。不過我頭髮未必好好,所以keep到8個月左右都已經滿意,整出嚟好中意
要搵一個唔hea都好難
前排尖沙咀狂賣漂頭廣告有個紋身Kol成日幫襯個間漂到一達達 有D位冇上色 斷咗一忽忽 仲要千幾蚊 伏到喊 懷疑人生
如果要染電咪仲耐?
我都有諗呢個問題本來我都唔明點解可以整咁耐⋯⋯
正常我見人地5個中剪電染焗都搞掂哂
我覺得最緊要係佢人手唔夠囉,去親都勁多人,佢自己都忙到邊夠時間take care到咁多人
你又係電佢Luna set hair? 我睇相幾靚
幫親kol整既都伏伏地
係 冇得救番剪左
見到你推介「Ekkohair HK」我去左,上番來比番個review比大家先。

1.技術方面:9/10
都做到我想要既效果,非常驚喜,唔畀滿分佢啦,等佢繼續進步
2.環境方面:7/10
環境都係乾淨,但係無諗過咁多人,燈光太白,好似自修室
3.stylist 方面:9/10
雖然年紀輕輕(真係young 個種),但係佢對客人好認真,會比好多建議你,好欣賞佢專業精神,相信佢日後會青出於籃。

另外,我想讚佢好有暖男feel,個日整頭著左啲低胸衫去,洗頭個陣佢攞額外毛巾舖係我身到,可能驚我走光。好多細節都觀察到佢係暖男,例如會幫你拉下櫈,怕你口喝又會問你飲唔飲野etc,gentleman 真係不得了。
我去過炮台山間Ingen
個次想染返好個頭 加上都知個頭因為漂過超乾
所以去到已經講明焗埋 都冇點sell
整體都整得唔錯 仲送左支髮尾油比我
下次應該都會再去
有無人試過呢間?
仲有無人有興趣夾啊
講到咁好 我都想試下呢間

你整咗咩 幾錢
我整balayage,無記錯係$1150
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞