[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
約咗準備去依間
等你包膠
我都想去 等你包膠
拜托大家千其唔好搵依個濕9髮型師 我係睇左IG廣告又係見佢啲相幾真 又見佢880蚊包三項 貪平就去左(宜家真係勁撚後悔)一坐低條撚樣就同我講 我啲頭髮好乾 你又電又染 不如加500蚊有焗油 加埋就一千五百幾 聽完之後我眼都突晒出嚟 我即刻同佢講 你Whatsapp話 帶890蚊就可以 之後佢就話咩 880嗰個係好普通嘅補水療程?話咩我啲頭髮咁 加500做嗰個焗油療程啦 條友係咁sell我 之後我話我冇帶咁多錢 佢話依度收信用卡 之後我話冇 佢問我帶左幾多錢 我話淨係帶左一千多啲 之後就開始整頭髮 我覺得因為我冇加錢 所以佢幫我整得勁求其 我洗完頭之後坐低剪頭髮 但我係坐嗰啲等緊剪頭髮嘅位置 全程都勁尷尬 我要等差唔多半個鐘先可以座對住塊鏡嘅位 救命!之後佢就幫我開始電頭髮 全程唔過半個鐘 之後就開始染頭髮 (頭先唔記得提 佢sell緊我個陣 佢比左本色板俾我睇 我話我想染淺啡 之後佢叫我染另外一隻深啡 我第二次同佢講 我想染淺啡 佢仍然都叫我染深啡 話依隻色好靚 )唔知佢係咪趕住食飯 佢幫我染嗰陣時 勁快 勁求其 過咗半個鐘之後 我就洗頭髮 佢幫我吹完頭之後 我以為佢會幫我整補水療程 點知 佢同我講搞掟咖啦 我望一望手機時間 我心入面已經爆曬粗 WTF 2個鐘都唔知有冇 之後出去埋單 佢竟然收我成千蚊!!!我睇一睇張單 佢寫住已經幫我補左水同修護髮質 但我整個過程中完全冇見過 佢係幫我洗咗頭之後求其搽啲嘢就算!過左幾日 我啲頭髮仍然同之前一樣乾 而我啲頭髮已經變直曬 同埋佢所講嘅深啡根本係黑色黎 因為我係陽光底下睇完全見唔到有啡色 所以大家千其唔好幫襯佢!!!
新年預左咖啦
啲相一睇就知係偷圖啦
你睇啲見樣既model 一睇就知係韓妹黎
第一次幫襯有8折
你地有冇試過染完髮敏感爛面
我上星期五諗住屋企附近求其搵間染返深色d就中伏
返到屋企洗頭完頭覺得塊面好痕 跟住發覺成面都生粒粒 已經即刻洗多次面 但都生到成塊面花哂 成世人都未試過塊面咁
睇完醫生又狂搽avene同la Roche posay先好返dd 起碼無嚴重落去 但都仲好爛面
我之前去尖沙咀差唔多價錢都無事 係甩得快
我覺得染過咁多次都係黃埔某間大型連鎖染得最好 褪左色仲好靚 果然價錢貴幾倍 染頭真係唔可以貪平
我之前同佢講想染橙啡但最後出嚟變左深啡色
我覺得佢染得麻麻地不過服務係好既
電完髮佢有技巧幫你吹到好靚 之後洗完頭一定keep唔返我整果個髮型師話除非你好勤力每日用好多時間吹頭,如果唔係用卷髮棒仲快同靚
試過
當日得2 3個客都做左4個鐘以上 電頭髮加染頭髮 佢問我染咩色 連色版都無拎出嚟俾我睇 我話我都唔知 想要一個唔洗成日補色嘅色 然後佢就已經叫助手幫我染 我完全唔知染緊乜 電頭髮方面 我拎左佢ig張圖話要想一樣嘅捲 出到嚟完全唔同 成個look好似90年代咁 老實講隻色真係甩完真係唔太洗補色 但係咪應該同我商量下先
去過呢間整左電直頭髮+內彎,但1-2個月就keep唔到了
整得都幾hea不推薦
非常好 伏過好多次俾我誤打誤撞搵到佢
之後每次都係搵佢整頭 佢好熱心 亦係深黃
你染咗隻咩色
電髮電成點?上面有絲打話好伏
我都係見佢黃所以想試下
想去電摩根燙
有冇人知呢個salon掂唔掂

我係巴都中左伏喇,屌喇星電個頭,全程得個助理做,剪果陣剪得5分鐘都唔知有無,我就係叫佢修一修側面同剷後面,平時去屋村啲salon就咁剷側面人地都用15分鐘喇,叫佢電果個頭又叫我電第二種,電完柒先仆街
睇我留言喇
佢ig話9成佢操刀,你去到就知有幾多成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞