[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
泡泡完一年唔可以電髮係咪包括埋paimore
之前search 依個牌子仲以為有"療"嘅作用
如果先焗過油/做treatment 再做會唔會好啲
唔想等一年
(我都想搵返) 上年係荃灣皇朝幫襯過一個叫阿Max嘅,冇咩要求、淨係剪短同想要有d向內捲
因為我本身有d自然捲,通常髮型師會話內捲要電要盛,一係就吹直哂先剪,返屋企洗完頭就一定唔同樣…… #我唔太想電 #要坐好耐
呢個就好有心機慢慢剪,當然唔會捲到電咁,但係冇電冇吹嘅情況下都見到係內捲,好好手勢

但之後想去就已經冇做了(T_T)
有人知髮型師叫Max嘅話麻煩通知下
想問下呀chu價錢方面點樣?
有冇人試過panda.hairstylist?
千其唔好去旺角東方大廈果間
之前剪開果個已執
所以上網搵左呢間 話要book
咁心意咁好生意唔會衰得去邊啦
去到等左一陣 問我食咩飲咩幾好招呼
因為呢間都算係中價 350到剪一次
有野飲都合理
但因為第一次去無搵開邊個就求其搵左個
條友係隔離剪緊個女仔
走到埋黎問我想點剪
我講完想點剪 佢就話我講既同佢想像會有出入
咁我比相佢睇 佢又話 咁樣唔好睇
等佢幫我設計 咁我就算啦
一路剪仲不斷話我個頭上一手剪得極衰
又話我個頭自己gel得唔好睇
又話佢以前剪開幾千蚊個頭 但人事唔夾
所以落番落番黎呢d細鋪 話時番去做都得
咁呢d吹水野 不斷踩我話我個頭
又講咩自己好識剪油頭
心諗油頭就最撚易剪
又吹到自己大師級咁 呢d呃下毒撚咁就得
結果剪完緊係唔係我想剪咁既樣啦
柒撚到一個極點 仲話呢次佢好滿意
我行出去counter到比錢
我諗其他人睇到眼都突鳩埋 個頭咁柒都有
墨綠維持到兩三個星期會甩到青青地最後變淺啡
不過我有用去黃洗頭水唔知關唔關事
啡就正正常煲就算甩麵唔算淺
佢係888任揀三樣
無漂 深墨綠唔洗漂
有無email?下次搵你剪
個髮型師叫咩名?
等咗幾耐?
效果點?
我閒日去 唔漂剩染用咗三個鐘 都覺得幾好
染出黎好滿意吓 幾舊水
試過俾條友剪到狗咬咁
試過一間 係尖沙咀 係夫妻檔嚟
伏到pk
想染奶茶啡
染完出嚟係橙金色 仲瀨鳩我頭髮太黑
態度唔好都算
約我2點 我1點9上到salon等
佢2點半先出現
仲要我等到唔耐煩wstapp問佢 佢先同我講佢會遲
佢同一時間約左好多個客上嚟
我等左好耐先有得染
染髮+剪髮 由2點半整到7點半先走得
嬲撚到pk
永遠black list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞