[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
Paimore 整咗5個鐘
洗頭都洗咗5次 差唔多啦
去過一間搵左好多KOL去佢到整既SALON
800內卷 講明髮量多 怕電完會好厚重 想髮尾修薄
Ok完 最後都無做到 我由長剪到短髮 正常分上下part剪 係咁易剪平佢 仲要有幾條未剪好
最後電壞左個頭 啲朋友話我似鬼馬狂想曲入面張柏芝造型
到後尾 佢地成班木口木面咁望住我走

題外話 試過一間一腳踢既salon 雖然 同樣係同一時間做幾個客 途中會等下 (可能我唔係kol 唔太理我啦)
但至少出黎效果會係滿意先 過左四個月把頭髮都仲係毛燥
咩價位?
我都打算去試下,想問有冇人試過?
Grow hair?
前幾日去左尼間剪,新開,舖頭又全部日本藥水,睇返價錢又唔貴最緊要我毒L齋剪佢都好細心
想問有無人試過r.epair_hair
有人話可能同大伏個幾間係同老細
https://www.instagram.com/p/CBgX8SjnrYT/?igshid=sj0iv25k7qqh
今日試左
本來想電+染
但上到去,髮型師一摸啲頭髮話好乾,效果會唔好
佢都幾有耐性,話洗一洗個頭睇真啲髮質先
最後都係太乾,個髮型師起碼冇夾硬為賺錢強行電我把乾髮
最後淨染,因為要遮下白頭髮,佢有解釋點做令我把頭髮效果好啲
但都等得幾耐
而且洗頭位小姐粗聲粗氣就嚇親我,拍左我膊頭一野叫我去洗頭
仲有吹頭位小姐熱風近吹我頭皮,熱到痛到縮左下
我唔係好識,所以都唔知自己有冇被騙喇
大家可以參考下我今日既經歷啦
https://instagram.com/hair_la_forme?igshid=jujhn767okjp
有冇絲剪過呢間 見係黃嘅 價錢都幾平
上星期去左電ATS藥水上直下曲
今日啲曲已經唔曲了
有冇巴絲試過見佢之前告急
有無人去過依間?好唔好?想剪韓妹d空氣瀏海之前試過去第二間剪 剪衰左,有d陰影,我見依間話韓國髮型師,唔知有無伏?

成日見到佢廣告 有冇人去過
想漂染有冇巴絲有推薦
絲打你walkin定ig揾?
我係巴打呀絲絲我walkin
佢啲相p到 係就係靚 不過好唔真實
係啊所以好想知有無人親身試過
冇乜為意佢表過態
有冇人去過2nd half salon想知好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞