[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
好想搵佢整 但好似好貴
我有朋友係同一棟番工
日日見zaza啲生意好到仆街
不過你預左會等好耐 同埋啲髮型師一打十咁冇乜時間理你
巴打做唔做摩根燙?想整澎個頭
我之前搵左lui.fc_hair整左兩次paimore上直下彎 效果都唔錯 價錢又唔貴 但條友認真接好多單第一次去仲係佢幫我拉直 第二次去就變左junior來做 佢來執手尾咁個人唔係好鍾意d junior掂我頭髮 加上佢到d junior有d hea 所以冇所以啦
有整

整完呢間包膠
之前見有人推介 又黃
其實宜家好多焗油都唔洗落機架啦
一來現今女士既髮質好多都好傷
唔需要再靠熱力去將焗油導入頭髮
二來靚既treatment(假設佢用啦)分子好細
好容易就滲透到入頭髮
我喺到染過髮 正常發揮啦
不過啲髮型師真係會整頭前同你報價同埋講晒預期個效果會點既
但唔知係咪我髮質問題啦 我染普通啡但一個幾月後就黑番好多
我個人覺得想普通染個髮呢間係可以既 玩色應該未必了
去過 但唔係呢個髮型師 手勢幾唔錯
黑店
soulhairdressing
絲打中咗伏
係!!!長文........
有一次諗住去電髮加染髮
喺whatsapp問佢 佢答1280 我就決定去試
去到佢地安排我坐左入去 坐左30分鐘先有個女髮型師問我想點整 然後keep住話我髮質差電唔到 如是者佢話電係得不過要用$1500果隻藥水 話效果會好啲 冇咁傷etcccc 咁我諗左陣反正我用好唔好既藥水我最後髮尾結果都一樣會係差,所以我同佢講做返$1280啦 佢就即刻勁mean話 咁我唔幫你做啦 你呢個做唔到 $1500果個先會幫
講到呢度 即係逼我揀姐 咁我保障自己緊係問埋$1500係咪包染髮 佢話係 仲俾色我揀 咁我最後接受左$1500電同染

我3點去坐到8點,終於完成左電髮,其間當然俾佢mean左好多次,我驚佢整到我個頭7,所以都算由佢。而佢同一時間都招呼好多人,都唔緊要,去得就預左耐最重要都係完成到姐 點知到洗頭果陣佢同我講 你係咪做埋色 做色要加多550蚊喎 一係就俾1500走,聽到當然即刻同佢對質啦 明明講好包 依家又唔包 仲要整到一半先話要加錢,擺明逼我落搭。然後佢叫左唔同人同我談判話個個都知呢隻係貴藥水冇可能會包埋染,又話佢地堅信果個女髮型師唔會咁講喎, 佢地就梗幫返自己人啦
所以我決定要報警(諗返起啲popo唔知做過乜)

佢地一聽到我要報警,就話一人讓一步 俾1500送洗頭水+護髮素 我心諗我要呢啲黎做乜 我黎係要染埋個頭,咁我問佢有冇其他野代替 例如平啲加錢整埋個色俾我 我都覺得自己仁至義盡 仲送錢俾佢地洗 但佢地死都話唔得 到最後係傾唔掂數

警察黎到聽完兩邊講,都話佢地銷售手法係有問題,佢地同警察聲稱
1.話唔sure我係咪做色 (但又會俾色譜我揀,仲揀好埋)
2.然後又話要base on電完髮個髮質而再去決定可唔可以染髮 (咁點解唔一早講定,知我揀1500蚊電髮 點解唔係我揀色果陣講染要加幾錢而要係我完成電髮洗頭果陣先同我講,當然我都好肯定自己有問佢1500係咪包染髮)
3.我問佢有冇閉路電視,老闆淆哂底話有不過影唔到我個位 哈哈

搞左成個鐘 佢地最後提出叫我地俾150蚊就算
係佢地提出 係佢地提出
我唔知點解會作咁大讓步啦 但係我到呢刻都肯定自己有問佢係咪包染髮.v.

最後我用左6個鐘整左個唔係我想要既髮型同埋係冇染色既頭,仲要特登搵多日去整多次個頭

呢間野唔知靠呢招呃左幾多錢

各位巴絲打整頭真係搵熟人介紹千祈唔好walk in更加唔好咁易就範 話加錢就加錢 佢地連價錢牌都冇 所有價錢都係隨口講 唔該開門口做生意好心就明碼實價

大家睇路喇 自求多福 小心光顧黑店

最後五大訴求 缺一不可
淨係想染番個布甸頭有冇唔太貴既好推介
平貴都好,都有劣既髮型師
留名
可能堅伏
你quote嗰段本身都好打手feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞