[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
有無人去過starhair63整縮毛矯正?好唔好?
電/ 剪如何?有留意佢 但唔知搵唔搵埋佢剪同電
呢個香港數一數二玩balayage高手黎
D野好靚 佢好小電髮
點解我唔早啲見到你個推介
而家整完頭髮之後有啲後悔
整完 ck_cheung_hair
染髮可以一試 電髮千祈唔好
我係電染同埋要求八字劉海
因為想出嚟個效果靚啲 所以佢叫我加護理同埋升級藥水嗰啲我都冇問題
埋單嗰陣1400 結果出嚟嘅效果令我大失所望
佢一個髮型師加兩個助手
同一個時段接咗五個客
成個過程佢淨係幫我剪咗頭髮 之後電髮染髮等所有過程全部都係助手幫我搞
即係如果你個助手整得靚都算
仆街做嘢求其到一個點
我電完頭髮之後就直接幫我搽染髮
冇幫我洗頭同上定型藥水
當我問起佢個助手嘅時候 佢就講大話同我講已經上咗
大佬你整緊我啲頭髮 我點會見唔到你有冇上定型藥水 仲有上完藥水之後要等㗎
同埋你冇幫我上定型藥水咁我升級黎做咩
大佬你連藥水都冇幫我搽喎
個助手咁嘅嘢都講得出我唔知比啲咩反應好
結果就係當我夜晚返到屋企之後照鏡
先發現嗰個所謂嘅八字劉海居然變返直
我電咗咁多次頭髮 都未試過下晝整完嘅頭髮夜晚變返直
成個頭電出嚟嘅弧度仲衰過自己喺屋企夾嘅
但我見到其他人俾助手染髮出嚟嘅效果都幾靚 所以我諗染髮可以搵佢試吓 但電髮真係唔建議
可能其實條友手勢好好啦
不過問題係佢同一時段接五個客
講真佢邊有可能會認真同親手幫你整頭
咪又係叫啲助手幫你搞
所以如果個助手做嘢求其同埋手勢差嘅話你就仆街
成個過程佢淨係幫我剪完頭髮之後就喺度整其他客
有個女仔慘到上咗嚟之後等佢半個鐘
總而言之 我覺得俾1400電個咁嘅頭唔多掂
我就係諗住電染
唉好似大多數髮型師都剪完就掉俾個助手就算

咁你有冇同佢講?冇幫你落定形藥水
咁真係好差喎
有無人試過京喚羽treatment係咪真係咁勁
係 佢主打做balayage同玩色所以佢profile都係自稱Colourist
電髮應該要另覓高就
Barbershop淨係產到個頭青哂,如果想剪返有個形,係咪要長返去salon執返好啲

barbershop d人都算有型,但係產到好7

睇到唔會強行推銷真心笑左...永遠唔會幫襯hairdressing_soul!呢間野技術唔好講 最基本既人格佢地都冇 whatsapp講完個價錢 去到可以係唔同 當大家deal好左 去到最後又話自己唔係講呢個價錢 佢地同班狗有咩分別?唔明點解做生意可以做到咁唔老實 重點係 佢地唔係黃店!!!!完全見唔到罷工 文宣!
好彩今日見到你個comment, 否則我聽日就去咗整 謝謝你既comment
我都係揾返luna整算啦

有無人試過呢間?

有冇絲打試過呢間電同染
睇相好似幾好
只係想普通染返個正常啡色
剪返個見得人嘅髮型返工
最多做埋焗油打理下啲打kick頭髮
市價大概幾錢?我之前整要1200
試過染髮
整完髮質幾好又唔乾
但覺得佢漂染係靚啲
不過我唔想漂頭 所以淨染就算
睇你要咩焗油啦 我喺ZAZA染$470包剪+$400 b5焗油=$870 仲有支home care比你拎返屋企搽
如果要平啲既Olaplex加$200就得=$670
平呀嘛 質素都算ok
太多人吹奏依間ZAZA
今年2月染同剪 有book唔洗等
但剪髮好撚求其 剪左一分鐘都無
我同朋友分開去 都唔肯透薄
厚撚到仆街咁

依間野絕無下次
去左隔離po樓主SSSSH做上直下曲
見佢咁比心機答巴絲問題就一於試下
淨係剪同吹頭既下半part係佢親手做
不過佢剪得幾好
但其餘時間冇見過佢
曲既效果又唔好 價錢又偏貴
用ATS藥水都要~1400$走人
有無人試過ray wu 整paimore? 覺得點?
我上次個個叫money 定monkey 條友剪短咗我後面一忽頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞