[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
Ig: myworkhair_louis
喺佢到整過2次頭 第一次全頭漂左2次染奶茶色
第二次整左灰色加highlight
每次染頭髮都會搵佢 漂完啲頭髮完全唔乾佢用olapex,之前去過旺角整(ig廣告見到)用咩loreal漂搞到啲頭髮勁乾勁硬
第一次喺louis到整完睇睇下覺得隻色太淺唔襯自己之後第二日即刻免費同我加翻深小小隻色
價錢13xx又唔算太貴
Olaplex* 打錯
最近IG廣告碌到個係紅勘剪日系頭既髮型師 有冇巴/絲打試過?有少少心動但窮撚剪開50蚊快剪 驚比貴咁多但又中伏

好似幾好咁窩啲色染得好靚,btw絲打有無試過電髮,知唔知電髮得唔得
電髮就未試過 之前有諗住電就whatsapp問下佢
佢話漂左頭髮再電會變爆炸頭
搵隔離post SHHHHH巴打剪啦
以前高登見到剪落都剪左差唔多五年
利申:巴
啲頭髮漂完又電會爛咖 千奇唔好
就算齋俾佢哋洗頭
走嗰刻都係好滑好靚
到第二日自己洗返 鞋到打kick
我今日洗頭就係打曬kick,屌又要瘋狂護髮
唔該絲打介紹
我就咁睇佢相都好似唔錯,至少啲相真係似自己親手影,唔似某啲髮型師無啲職業操守
哇會自己親手整嘅髮型師真係絕種,通常係頭同尾見一見佢,中間啲時間係消失
屌睇錯原來係親手影
洗完頭 搽d髮尾油落髮尾到 再梳返順佢再吹會好好多
吹完冇咁傷 同有光澤好多同冇咁多毛燥

望吓個髮型師點幫你搽你跟住做返會易打理好多
唔好貪靚成日電咁多 做返多啲焗油仲要揀焗油嗰時唔好揀最cheap 最cheap果d洗兩下就無要揀揀最好要洗多少少錢唔好慳果少少 唔係焗完等於冇焗仲晒錢晒時間
一分錢分貨 d師傅唔洗掛住做多幾個搵錢做一個等於平價鋪頭做兩個客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞