[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
幾多錢
有冇做過hair fusion?我想電髮伏?
有冇人試過呢間 ?
上年第一次電就係搵佢
本身想電微luen
最後電完出黎luen過俾佢幅圖好多
唔知係曲髮唔襯我定佢電得衰 出黎效果似師奶
髮質都差咗好多
幾個月後頂唔順去第二度剪晒啲luen
唔敢再電了
啲作品好7
邊間唔好 我真係唔敢講 同埋都唔想中傷同行
我覺得 搵髮型師係要搵個夾既 人地介紹係最直接既方法 但係都未必岩自己 所以呢 都幾講緣份架
即係咁講 你認為佢係伏既 但係到今日佢都仲生存到 其實都緊會有佢既原因既 係咪先

不過你地個個都要留意 ig搵髮型師記得清楚問價錢 哩個好重要 因為都唔排除有好多人留左搵錢就開敢殺價
但同時大家都唔好諗住又要平又要靚貨 因為始終質素好嘅產品都會比較貴 正所謂 一分錢一分貨嘛 係咪

黎緊新年啦 希望樓主都快d搵到岩你既髮型師 整個靚頭心情靚d黎過新年啦
有冇人去過iforward電同剪 邊間分店好啲?

聽人講伏到仆街
話去到等成個鐘先有人理
有冇人試過可以share下

我覺得唔錯
電就麻麻了
咁多黃店唔去
上龍門冰室fb搵啦
有幾間salon義教手足仲請左佢地做學徒
最近搵佢染+剪過
去到等咗廿分鐘先有人理 不過我本身遲到
佢都係同時接好多客 係頭尾出現下
主要都係助手搞
但每個step都要等一輪個助手先返黎幫你
不過染出黎係我想要嘅效果
剪就睇唔出好唔好 我都係叫佢係咁易修下
總共整咗3個鐘
試過幾間 ig salon
zaza: 染過墨綠 普通啡 b5treatment
正常發揮不過之後多左好多人去就約左時間都要呆坐好耐
試過想電paimore佢話頭髮太傷唔比我做
染主要都係助手跟 剪就普通
髮型師唔會r水吹

Iforward:染啡
剪髮染髮分開計錢 埋單好似1200/300左右
普通覺得唔值呢個價 好似仲要係染完自動做埋會員先係呢個價錢

呀chu:染黑
第一次去zaza係佢整得唔錯所以後來佢轉出去就都有搵佢
剪都係普通係唔會一次接勁多客要你等勁耐
染黑都有解釋有咩影響
不過染黑大概兩個月就甩翻啡 我諗係我髮質問題

Circle in : highlight
約咗yashi 由兩點坐到八點 髮型師好忙基本上剪髮外都係助手整
但係好比心機剪 單剪剪咗兩個鐘 但係髮型師好多嘢講
剪染分開計 highlight treatment 剪就$1480
唔覺伏
感覺幾有心機整
最近去整咗電根+電染
係朋友介紹
做到哂我想要既效果
同埋個陰真係剪得好好
我一向都新年聖誕先整一次
依段時間去我預咗坐得耐
已經見到佢兩個冇停過一直做
等既時候又會問肚唔肚餓
請我食三文治又有野飲
我聽師傅講個ig係佢同佢助手兩個搞
唔放心俾其他人做 怕其他整得唔好
整體幾好又有禮貌又係自家野
睇得岀佢地兩個係幾辛苦
剪加漂染加b5
好滿意
$1388 覺得值 剪得好細心
前幾日搵完個金黃髮型師
開心過新年
識野呀ching
祝你黃到發金 黃家萬事興
係家黃萬事興
淨係染髮有無推介?
想染灰藍/綠/紫個啲色 有無人試過跟佢鋪頭ig圖色染完係似㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞