[PC/PS4/Switc]Fifa 20 Career mode 討論區 4 之全球兆屌EA臭化閪

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
有冇人同我一樣見到fifa更新加咗啲新球員 但唔想浪費時間懶得開過個新save玩
我, 玩緊個Save joao felix仲係假樣
用李城第2季頭2場對利同熱,都係90分鐘絕殺贏2比1同1比0,新加盟既osimhen同szoboszai入波
要開新save先有真樣?

但我11月嘅save 已經有真樣
我個save十月開,所有資料跟返十月
好慘
絕殺真係好興奮
無記錯 Felix 真樣係10月尾11月倒先有
對熱果場lloris中要封左我7次撲救,最後傳中頭槌入波興奮到嗌左出黎
之前試過歐聯四強對曼城 落底cut back 孫興民六碼對住Ederson都比佢救到
成場攻我唔入 即刻發功 傳中自動空哂比佢頂 射波block完拎返再射 ea好波
慘呢集經常性係咁
AI想比你贏既,半場數夠佢4 0都得
佢唔想你贏既,重新開機3次打同一場都會早段就輸1 0, 一係就靠自己死守死猜爛猜唔比AI拎到波悶和
唯有進攻自己練好d,以攻代守
自己隊弱智AI唔識現位,想攻都唔得
隻閘冚緊上去既時候翼仲係中圈附近妹下妹下完全唔走位
泡菜仔李康仁幾好用,不過柒樣
想買佢但係體力好低
我想問吓我買咗C朗轉生,佢就由20歲變65歲,我係咪中咗bug
利申:我有switch 玩
後生又升得快,柒樣真係冇心機
未試過wo
有時都唔知係自己問題定啲AI真係太屈

每次開親波頭4-50分鐘都係自己不停㩒住AI黎打 幾乎場場到咁上下時間都領先兩三球左右,搞到自己以為坐定粒六 開始放鬆咁款

結果一去到尾段我都唔知咩事,眨吓眼就無啦啦比電腦連入兩三球追和甚至反cup 睇到自己完全呆撚咗 明明已經好比心機咁防守
玩即興同Pro club,隻人有時好慢D動作,跑動有埋慣性/飄移
係咪fifa既特色?
AI唔想你贏,就會令你瘋狂頂失second ball輸快攻,或者落底斬去無人地帶屈後上

想打破呢個宿命唯有係上半場撳住黎砌,下半場有優勢就唔好輕易失控球權,係後場猜足佢6分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞