兩天一夜第三季討論

1001 回覆
18 Like 2 Dislike

如果玩2板3人接力乒乓波應該笑死
東久肯定輸

仲記得佢玩個陣諗住攞多塊拍係手 小龍蝦話唔得 東久就切鳩佢 係到講你唔會衝燈嘅 你有幾守規則吖類似嘅嘢

一開始好正直
輸輸下發覺正直係冇用
不過小賤出陰招都係成日輸
結論:想係兩天一夜食到飯係運氣+頭腦

今集都睇到東久已經愈黎愈唔正直 比著以前佢應該唔會一攞攞咁多野食
話說今集食飯個坐法 我以為會玩rm個隻順位食飯 唔知有冇人睇過

依家識玩啦 不過其實佢都唔算攞得多
有睇過RM個集吖 不過21有幾何會咁好死乜都唔做就個個都有飯食 唔講RM啦 一陣嗰位巴打又冇啦話我抄鳩佢Comment過嚟呢邊講

東久肯定輸

仲記得佢玩個陣諗住攞多塊拍係手 小龍蝦話唔得 東久就切鳩佢 係到講你唔會衝燈嘅 你有幾守規則吖類似嘅嘢

一開始好正直
輸輸下發覺正直係冇用

今集都睇到東久已經愈黎愈唔正直 比著以前佢應該唔會一攞攞咁多野食
話說今集食飯個坐法 我以為會玩rm個隻順位食飯 唔知有冇人睇過

有睇過
個集係分順位
連鏡頭都分埋

東久肯定輸

一開始好正直
輸輸下發覺正直係冇用

有睇過RM個集吖 不過21有幾何會咁好死乜都唔做就個個都有飯食 唔講RM啦 一陣嗰位巴打又冇啦話我抄鳩佢Comment過嚟呢邊講

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

東久肯定輸

一開始好正直
輸輸下發覺正直係冇用

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

之前有集好似剩係比鹽同飯
有集3G個陣剩係得大蟹麵包 LTE就食真大蟹 跟住又玩三行詩搶LTE比佢地嘅嘢食 搶完大哥攞到又會同開傻,小賤一齊分嚟食
講講下 好掛住大哥同3G呢個組合 特別係呢排重頭睇多次

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

有集3G個陣剩係得大蟹麵包 LTE就食真大蟹 跟住又玩三行詩搶LTE比佢地嘅嘢食 搶完大哥攞到又會同開傻,小賤一齊分嚟食

三行詩笑死我
好掛住大哥 .

東久肯定輸

一開始好正直
輸輸下發覺正直係冇用

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

一有LTE對3G就知一定好好笑
同埋多數一分隊玩對決或者任務都一定好好笑

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

三行詩笑死我
好掛住大哥 .

其實大哥令到個節目仲好睇
唔明點解佢會話自己拖累大家
大哥真係太謙虛

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

三行詩笑死我
好掛住大哥 .

大哥真係太謙虛

不過好似多產爸爸之前咁講大哥係電影到通常做反派角色 但係係21做得咁好笑 觀眾係電影望到佢都係想笑 觀眾接收唔到大哥嘅戲

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

三行詩笑死我
好掛住大哥 .

大哥真係太謙虛

不過好似多產爸爸之前咁講大哥係電影到通常做反派角色 但係係21做得咁好笑 觀眾係電影望到佢都係想笑 觀眾接收唔到大哥嘅戲

反差
望到佢就諗起大象鼻子

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

三行詩笑死我
好掛住大哥 .

大哥真係太謙虛

反差
望到佢就諗起大象鼻子

係 個反差太大
多產爸爸自己都講過如果有一日做21會影響到佢係電影入面嘅角色 觀眾因為佢係21嘅形象而睇唔到佢嘅戲功 佢都會離開21 不過好彩佢基本上套套都係做喜劇主角/正派角色

21係就算輸左係有得食
都唔會比你食得好

三行詩笑死我
好掛住大哥 .

大哥真係太謙虛

反差
望到佢就諗起大象鼻子

係 個反差太大
多產爸爸自己都講過如果有一日做21會影響到佢係電影入面嘅角色 觀眾因為佢係21嘅形象而睇唔到佢嘅戲功 佢都會離開21 不過好彩佢基本上套套都係做喜劇主角/正派角色

好簡單
大哥以後做搞笑/正派咪得

反差
望到佢就諗起大象鼻子

係 個反差太大

好簡單

我都好鐘意睇3g呀 佢地痴埋一齊真係好好笑

反差
望到佢就諗起大象鼻子

係 個反差太大

好簡單

我都好鐘意睇3g呀 佢地痴埋一齊真係好好笑

三個都係金氏已經好難
仲要三個都係慶州金氏 同鄉
三個都腳抽筋
獲封為「國民好老公」的韓國男星車太鉉

為宣傳新片《因為愛》到電台擔任嘉賓,今日他更特別帶二女兒車秀珍一同上電台。車太鉉在節目中笑言因為老大去了補習班,小女兒今日開始上幼稚園,而二女兒因為在放寒假沒事做,所以帶她一起來。而在節目播放其間,車太鉉更不時叫二女兒靜一點,十分爆笑。

節目更提到之前《因為愛》VIP首映會中,車太鉉邀得趙寅成、宋仲基、李光洙、朴寶劍等幾位男神出席成為了熱話,車太鉉表示剛好大家都有時間,所以都來了。但他們比起電影,好像是為了去慶功聚餐才來的,大爆在聚餐中完全露出本色,不肯回家。

此外,車太鉉再講到早前客串全智賢的《藍海傳說》,與全智賢繼《我的野蠻女友》之後相隔15年再會,車太鉉表示與全智賢私下真的很久沒見了,又感嘆他們二人可以在如此艱辛的演藝界生活下去,到現在還在努力工作真的很開心。
睇返第三集
LTE(個時仲未叫LTE)50萬任務成功之後
去隔離3G到入油好仆街
鄭俊英回歸《兩天一夜》 昨晚進組參與錄影

1月7日,KBS電視台對外表示,歌手鄭俊英已於(1月6日)回歸綜藝節目《兩天一夜》。

KBS方面表示:「2017年1月起,鄭俊英將正式回歸《兩天一夜》,此前臨時採用的五人體制也將變更為六人體制。鄭俊英被證實無嫌疑之後,網上就『鄭俊英復出』展開了熱議,《兩天一夜》的成員及製作組也就此正式展開了討論。最終得出的結論為鄭俊英確定於本月正式回歸節目組。鄭俊英已於昨晚參與了首次錄影,節目將於本月15日播出。對於這期間觀眾們給予我們的擔心與喜愛,製作組及各位成員要向大家表示歉意。為了讓《兩天一夜》成為一檔為觀眾們呈現出歡笑的綜藝節目,我們日後定將比現在更加努力。」

此外,鄭俊英復出後參與的首集《兩天一夜》將於1月15日播出。 (責編:全英實)<全星網>

http://m.allthatstar.com/tw/view.php?action=5205&postID=303350

1月7日,KBS電視台對外表示,歌手鄭俊英已於(1月6日)回歸綜藝節目《兩天一夜》。

KBS方面表示:「2017年1月起,鄭俊英將正式回歸《兩天一夜》,此前臨時採用的五人體制也將變更為六人體制。鄭俊英被證實無嫌疑之後,網上就『鄭俊英復出』展開了熱議,《兩天一夜》的成員及製作組也就此正式展開了討論。最終得出的結論為鄭俊英確定於本月正式回歸節目組。鄭俊英已於昨晚參與了首次錄影,節目將於本月15日播出。對於這期間觀眾們給予我們的擔心與喜愛,製作組及各位成員要向大家表示歉意。為了讓《兩天一夜》成為一檔為觀眾們呈現出歡笑的綜藝節目,我們日後定將比現在更加努力。」

此外,鄭俊英復出後參與的首集《兩天一夜》將於1月15日播出。 (責編:全英實)<全星網>

http://m.allthatstar.com/tw/view.php?action=5205&postID=303350

一早見到呢單新聞 俊英Welcome Back

此外,鄭俊英復出後參與的首集《兩天一夜》將於1月15日播出。 (責編:全英實)&lt;全星網&gt;

http://m.allthatstar.com/tw/view.php?action=5205&amp;postID=303350

我都係係fb 見到新聞即刻上黎
太好喇!!!
比我想像預期快!! 仲要有新聞既時候已經拍左

此外,鄭俊英復出後參與的首集《兩天一夜》將於1月15日播出。 (責編:全英實)&lt;全星網&gt;

http://m.allthatstar.com/tw/view.php?action=5205&amp;postID=303350

我都係係fb 見到新聞即刻上黎
太好喇!!!
比我想像預期快!! 仲要有新聞既時候已經拍左

我都以為係會完咗新碟cb先番嚟 估唔到係咁快 真係要講多次俊英Welcome Back 係我心目中每一個213嘅成員嘅位置冇人可以取代同失去 正如大哥走咗 佢嘅位置都唔會比東久取代/消去自己位置 永遠有大哥嘅位置係到 東久只係可以融入213呢個家庭 有自己嘅位置
俊英
俊英返嚟喇 我愛你
似係會用特別環節介紹翻俊英歸隊 見新聞寫俊英夜晚先同佢地合流
似係會用特別環節介紹翻俊英歸隊 見新聞寫俊英夜晚先同佢地合流

真係咁嘅話 驚自己一路睇一路喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞