[生日事件] 對唔住 我地係啱啱太子切蛋糕嗰班

2838 回覆
1465 Like 3821 Dislike
OK
我屌你啦
原諒你
下次唔撚好啦
道完歉全員跳樓啦
多謝
致香港人:

我們是早前蛋糕事件的小隊。

我們本來是普通朋友,到最近幾個月成為出生入死的手足,所有人都有一顆為香港的心。

對於今次的事情,我們確實是少不更事;是我們的愚昧造成這一切,我們深感抱歉。

不少人指責我們一而再選擇太子作為慶生地點 ,我們想重新向大家交代完整情況,以及釐清點誤會。

9月7日,我們的確在太子幫其中一位隊友慶祝生日;但是次純屬貪玩,我地並無打算驚動其他人,亦並非特意打卡。

10月12日,我們在旺角吃完火鍋之後,打算去太子酒吧街準備下場以及切蛋糕。途經太子警署時,我們選擇停留一會,其中部份人替女事主慶祝生日。事前女事主完全不知情,亦從來沒有要求過於太子站前慶生。後來,我們轉場到酒吧裡面食蛋糕,才出現了以藍色燈光為調的照片。

她是被我們慶生,是我們的貪玩惹禍,對不起。作為隊友,我們沒有立刻阻止其他人把蛋糕拿出來,也是我們之過。

另外,IG @ooeunn_\gnuhc___ 的本人是上次生日的主角而並非女事主。

我們絕對無意侵犯太子地鐵站的受害者們,由69開始的所有大大小小事情我們都銘記於心。是次事件令各大channels 停止運作,我們都十分內疚。

我們保證以後各自謹守自己的崗位,劍指政權,在適當的時候做適當的事,也願意就此事負責,希望所有事情會重回正軌,我們真的知錯了。在此再一次向「國難五金」及「老豆搵囝」等頻道,以及今次事件中受影響的所有人士致歉,對不起。

小隊全員上
13-10-2019

我地願意為事情附上責任,係當晚我地係連登發咗兩篇道歉嘅文章作出道歉,但眼見大家認為我地欠缺誠意,因此我地正式出一篇道歉聲明,希望向大家真誠道歉。

但事情發展到今日,事主已經經過多日責備,而部分文章都希望重新聚焦係行動上面。我地唔希望事件再次分散大家嘅注意力,因此想以較低調嘅方式處理事件。我地擔心重新發布道歉聲明到討論區會引發新一輪討論,令各界再次分散注意力,起到反面效果。

我地係今次到已經吸收到好多教訓,昨日下午已經將道歉聲明發送到各大平台,包括hkpoliticalmemes以及唔同channel嘅admins。我地係誠心願意為事件承擔,以及真誠地向各位道歉。好對唔住各位,真係好對唔住。
唔洗對唔住
無諗過願諒你班仆街 一次係咁算 第二穫又黎?
贖罪券?
其實你只係對禮儀的意識唔夠強烈,
係有少少on9 ge...
但相信你下次唔會再犯
反而你被網絡公審後可能會令你有危機
希望你記得保護好自己身份吖,手足!
仆你個街死撚去旺角警署入邊囉生日啦⋯⋯

死低能仔成年人啦仆你個臭街

真係想你成班死臭雞死撚晒佢

死咗嘅義士好可憐,

你哋唔值得可憐!

U all should die, fuck u motherfuckers!

Happy fucking birthday n the day u should die!
真心你地班仆街唔屌唔得,我屌你老母個臭閪。你地班仆街唔死撚左佢,留係度有撚用?

知唔知咩叫尊重,咩叫睇場合?咁撚大個人,就唔知咩係應做,咩係唔應該做。你地班仆街以為上撚左直播好撚威? 對唔對得住去 死手足、被捕手足、無左對眼手足、為宜場運動付左出好多心血手足、勇武派、和理非、銀發族、因政見不合而離家出走手足 等等。 因你地自私行為,而傷左幾多個係宜場運動努力嘅人。 全世界都睇到,你地班仆街完全係幾唔尊重同兒嬉,因你地行為而感到失望。

同你地班仆街割席係最好方法
有晒樣,再有下次嘅話,
見到你地唔會客氣
唔該回應埋呃錢單嘢

我諗你特登推文都係希望有個交代。
但好對唔住,我真係回應唔到你。
如果你有睇過第一個post會知道我身份係女事主男朋友,而係事件發生後一日我已經聯絡唔到佢。
我知道你未必相信我,但如果你願意聽我嘅片面之詞嘅話,我可以同你講晒所有我知嘅野。

呢位先生,潘生也好,寶劍也好,就係其中一位安排咁樣慶祝嘅人。我諗你好可能見過一個ig post係講自己上咗電視,為運動付出幾多點點點,一個比好多人share話女事主一啲悔意都無嘅IG story。嗰個story嘅擁有者ooeunn,就係佢。佢係9月7日慶祝嘅男主角,係佢當日嘅post。結果係story被瘋傳。而佢del咗IG去逃避,亦無諗過澄清返呢樣,令好多人誤會咗女事主。

呢段文字可能好唔負責任,好割席,但真相就係咁。到目前為止善後嘅人,我也好,其他人也好,都解答唔到你。因為我地唔係代表緊佢,我都聯絡唔到佢。

而我作為其中一位處理件事嘅人,我會答你我憎呢條友憎到仆街。我都無空間為佢洗白或者係解釋。甚至我可以同你講,我係呢刻最想報復佢嘅人。但只有一樣野我希望解釋,女事主,我,同佢係三個完全唔到嘅個體,無論佢有無呃錢,係佢個人嘅事,真係真係唔係我地條team嘅行為。我只係希望大家唔好將佢嘅錯入攞女事主到。感謝。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞