裘千仞同其他四絕比,實力如何?

1001 回覆
13 Like 3 Dislike

唔求有咩新元素,做到武林群俠傳重製版咁已經心滿意足

金庸群俠傳好似有三集,我未玩過一,爆左二幾次,三玩極都被殺,仲有隻天龍八部自創角色,玩過幾次,幾次都唔同選擇

唔知你係咪講online
單機就得一集
不過之後出左武林群俠傳作為另一個獨立故事既續集
前面正式出返武林群俠傳remake叫俠客風雲傳
舊年出多隻前傳
金庸群俠傳仲整緊唔知幾時有

2,3係咪web game?

唔係啊全部單機黎
華語武俠單機市場死左好撚耐
幾年前金庸同武林兩個大作既監製徐昌隆忽發奇想
上網search武林群俠傳,竟然發現有好多仲玩緊同討論呢隻game
仲整晒mod,探索晒d隱藏劇情
徐昌隆於是決定重組河洛工作室
就出左以上既remake版

徐生不嬲都有上開網同人傾武林群俠傳
係呢幾年搵到人磅水先至重組返河洛重製一次呀

原來如此

差唔多十年前已經見過佢響支那百度個武林群俠傳吧同人傾

所以我不嬲都唔鐘意楊過 呢種人乜都做得出 唔知點解咁多人鐘意佢 唔係佢d性格咁偏激 隻手都唔洗斷 就算世界第一我寧願要返隻手

前面太長唔quote啦 其實楊過係遇到程英同陸無雙之後都有諗過點解身邊人一係對佢好一係想佢死,跟住金庸解答話因為楊過本身個性格就係對有好感既人可以用條命幫佢,但對討厭既人就擺曬係面,一眼就睇得出,所以佢點對人,人地就點對佢

只能講佢大情大性 但我唔鐘意 我反而鐘意郭靖大愛撚

不過感覺郭靖呢d角色現實生活唔多見
楊過同黃蓉都多見d

金庸都寫郭靖「為國為民,俠之大者」
射鵰佢同黄蓉條線好浪漫

細個覺得郭靖太老實太好人,覺得好唔型,鐘意楊過、令狐沖貪佢地性格夠鮮明,cool啲好似有深度啲
屌,而家先覺得郭靖係真正最型個嗰! 北俠
無私,俠義風骨
絕對型過isis

楊過細細個就死老母,冇受正統教育,三九唔識七串下嘴保護自己好撚正常,相反黃蓉咁鳩大個人同個細路斤斤計較,下下忌鳩住晒,會唔會太小氣?
點解會整單殺郭崝黃蓉同搶郭襄,不如問下點解小龍女會去左絕情谷先啦。

佢想殺郭靖黃蓉唔多關絕情谷事,佢果陣一心以為郭黃兩人殺左佢以為好正氣老豆,所以要報左個仇。而黃蓉勸小龍女走,在書入面多次講到果陣既宋朝禮法最嚴,徒弟娶師父同個仔娶呀媽一樣,所以楊過係英雄大會話要娶小龍女係果陣時既「邪道」,黃蓉會咁做最主要係因為郭靖。之後黃藥師亦睇唔起佢個女嫁左做人婦後為守三從四德而多事

呢個轉變真係最寫實
我覺得唔止黃蓉咁做係為左郭靖
而係佢真係受到郭靖影響漸漸拘泥於禮教

有樣野同佢老豆一樣冇變,就係好撚護短

唔係黃蓉整走小龍女,根本就唔會有咁多事。
退返落黎睇,楊過要殺郭黃都可以理解,細細個得孫婆婆姑姑仲有西毒唔知算唔算對佢好,同姑姑生活咁多年又係師父仲做條女,世界自然圍住姑姑黎轉,就算唔要命都要救佢,加上知道一直以為係英雄老豆嘅死同郭黃有關動埋殺機。
回應上面黃落蓉文
其中一句"第二天,他救了郭靖一次。"
應該係跳落城教郭玩空中飛人果次

寫嘅人只係輕輕帶過
但呢一次係楊過自願救 唔係有阻攔
証明當楊過見到郭真係有生命危險
係會忍唔住手救 佢之後就算想殺
最後都會失敗 根本殺唔落手
會猶豫等其他因素令佢失敗

所以寫概人刻意一句帶過呢part
著重寫失敗果幾次
再話因爲阻攔而失敗 其實殺得落手 係誤導

有心殺 唔會殺唔到 太多機會
同床訓同你發惡夢嗎咁撚近一野都插死郭
加上就算失敗 楊咁聰明都知失敗郭都唔會殺佢
會同佢講經九唔撘八

好啦就算唔岀手
由得郭俾人圍死係城下就得 洗乜救手
所以篇長文雖然寫嘅事係真
但好玩人誤導 唔客觀 唔洗理
聽聞過本身金庸係真係寫死小龍女,寫郭襄係想同楊過做一對,順便還埋郭楊兩家如果有1男1女就結為夫妻既約定,有冇ching聽過

聽講過話想寫死小龍女
d讀者話你寫死小龍女就罷買明報
聽聞過本身金庸係真係寫死小龍女,寫郭襄係想同楊過做一對,順便還埋郭楊兩家如果有1男1女就結為夫妻既約定,有冇ching聽過

聽講過話想寫死小龍女

果陣唔係倪匡搞到小龍女比尹志平(笑)強左已經比人屌到開花咩 重邊敢整死佢
是但拎住支長條物體
用少少內力去出九劍
都可以對付到人既境界下

你會唔會返轉頭
日日拎返把重劍出街同人鬥內力

九劍係純劍法唔用內力喎

令狐沖死死下
唔代表九劍唔可以用內力
不過唔用內力都可以解招咁解

又咁講
去到唔用內力都可以解招下
邊個咁得閒仲返去練內力玩重劍
鬥內力高低

破氣式可能就係要練內力掛,可能重劍就係練練下內力練埋出黎,冇人出過破氣式鳩估
回應上面黃落蓉文
其中一句"第二天,他救了郭靖一次。"
應該係跳落城教郭玩空中飛人果次

寫嘅人只係輕輕帶過
但呢一次係楊過自願救 唔係有阻攔
証明當楊過見到郭真係有生命危險
係會忍唔住手救 佢之後就算想殺
最後都會失敗 根本殺唔落手
會猶豫等其他因素令佢失敗

所以寫概人刻意一句帶過呢part
著重寫失敗果幾次
再話因爲阻攔而失敗 其實殺得落手 係誤導

有心殺 唔會殺唔到 太多機會
同床訓同你發惡夢嗎咁撚近一野都插死郭
加上就算失敗 楊咁聰明都知失敗郭都唔會殺佢
會同佢講經九唔撘八

好啦就算唔岀手
由得郭俾人圍死係城下就得 洗乜救手
所以篇長文雖然寫嘅事係真
但好玩人誤導 唔客觀 唔洗理

其實你岩,呢下楊過真係發自內心去救,但要尋根究底,郭靖陷入險境其實都關楊過事。
「其實昨晚他若非運用真力助楊過意守丹田,以致大耗元氣,那麼使「上天梯」功夫之際,即使有國師發箭阻撓,也難為不了他。但他於此節自然不提,只道:「當年丹陽子馬道長在蒙古傳我『金雁功』,那是『上天梯』的根基,你若喜歡,這功夫過幾天我便傳你。」

聽講過話想寫死小龍女

果陣唔係倪匡搞到小龍女比尹志平(笑)強左已經比人屌到開花咩 重邊敢整死佢

佢整盲阿紫都好正啦
佢2個幾鬼fd

楊過細細個就死老母,冇受正統教育,三九唔識七串下嘴保護自己好撚正常,相反黃蓉咁鳩大個人同個細路斤斤計較,下下忌鳩住晒,會唔會太小氣?
點解會整單殺郭崝黃蓉同搶郭襄,不如問下點解小龍女會去左絕情谷先啦。

佢想殺郭靖黃蓉唔多關絕情谷事,佢果陣一心以為郭黃兩人殺左佢以為好正氣老豆,所以要報左個仇。而黃蓉勸小龍女走,在書入面多次講到果陣既宋朝禮法最嚴,徒弟娶師父同個仔娶呀媽一樣,所以楊過係英雄大會話要娶小龍女係果陣時既「邪道」,黃蓉會咁做最主要係因為郭靖。之後黃藥師亦睇唔起佢個女嫁左做人婦後為守三從四德而多事

呢個轉變真係最寫實
我覺得唔止黃蓉咁做係為左郭靖
而係佢真係受到郭靖影響漸漸拘泥於禮教

有樣野同佢老豆一樣冇變,就係好撚護短

唔係黃蓉整走小龍女,根本就唔會有咁多事。
退返落黎睇,楊過要殺郭黃都可以理解,細細個得孫婆婆姑姑仲有西毒唔知算唔算對佢好,同姑姑生活咁多年又係師父仲做條女,世界自然圍住姑姑黎轉,就算唔要命都要救佢,加上知道一直以為係英雄老豆嘅死同郭黃有關動埋殺機。

楊過好細個己經知郭靖係真心錫佢

最幣郭靖係老婆奴 開頭佢比我嘅感覺始終係出於內疚責任先對楊過好,後尾就覺得佢真心對楊過好。
check返倚天,最後本九陰仲要落左係張無忌到,再寫落去嘅話真係痴撚線
check返倚天,最後本九陰仲要落左係張無忌到,再寫落去嘅話真係痴撚線

非必要應該唔練㗎喇,結尾好似同趙敏plan緊去探小昭
射雕神雕楊郭兩家個故仔出左廿幾年
到而家都仲討論緊

新修版?
是但拎住支長條物體
用少少內力去出九劍
都可以對付到人既境界下

你會唔會返轉頭

九劍係純劍法唔用內力喎

令狐沖死死下
唔代表九劍唔可以用內力

又咁講
鬥內力高低

破氣式可能就係要練內力掛,可能重劍就係練練下內力練埋出黎,冇人出過破氣式鳩估

所以我一直覺得九劍係求敗人生經驗既總結黎
人又老老地
無後生仔咁好體力同內力

非必要應該唔練㗎喇,結尾好似同趙敏plan緊去探小昭

趙敏仲係大都等緊張無忌
是但拎住支長條物體
用少少內力去出九劍
都可以對付到人既境界下

你會唔會返轉頭

不過算
楊過係無女下可爆seed
可以屌打獨孤求敗 黃裳 無名僧三人圍攻

毒撚無女發脾氣
是但拎住支長條物體
用少少內力去出九劍
都可以對付到人既境界下

你會唔會返轉頭

九劍係純劍法唔用內力喎

令狐沖死死下
唔代表九劍唔可以用內力

又咁講
鬥內力高低

所以我一直覺得九劍係求敗人生經驗既總結黎
人又老老地
無後生仔咁好體力同內力

內力又變左唔係越老越高?
是但拎住支長條物體
用少少內力去出九劍
都可以對付到人既境界下

你會唔會返轉頭

不過算
楊過係無女下可爆seed
可以屌打獨孤求敗 黃裳 無名僧三人圍攻

毒撚無女發脾氣

傷心楊過同超級契丹人一樣屈人機

所以我不嬲都唔鐘意楊過 呢種人乜都做得出 唔知點解咁多人鐘意佢 唔係佢d性格咁偏激 隻手都唔洗斷 就算世界第一我寧願要返隻手

前面太長唔quote啦 其實楊過係遇到程英同陸無雙之後都有諗過點解身邊人一係對佢好一係想佢死,跟住金庸解答話因為楊過本身個性格就係對有好感既人可以用條命幫佢,但對討厭既人就擺曬係面,一眼就睇得出,所以佢點對人,人地就點對佢

只能講佢大情大性 但我唔鐘意 我反而鐘意郭靖大愛撚

不過感覺郭靖呢d角色現實生活唔多見
楊過同黃蓉都多見d

金庸都寫郭靖「為國為民,俠之大者」
射鵰佢同黄蓉條線好浪漫

細個覺得郭靖太老實太好人,覺得好唔型,鐘意楊過、令狐沖貪佢地性格夠鮮明,cool啲好似有深度啲
屌,而家先覺得郭靖係真正最型個嗰! 北俠
無私,俠義風骨
絕對型過isis

邂逅黃蓉, 密室療傷, 帶黃蓉搵一燈大師療傷, 為報仇分手, 鐵槍廟之後追尋黃蓉下落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞