裘千仞同其他四絕比,實力如何?

1001 回覆
13 Like 3 Dislike

金輪最後應該比四絕勁

周伯通>楊過>郭靖=神鵰後期金輪>四絕>鐵掌

周伯通有咁勁架咩

周伯通識哂 九陰真經 雙手互搏

敦靖都識吖

傷心楊過>郭靖

其實我覺得黯然銷魂掌打唔過龍象般若功

事實係黯然打撚爆金輪

正解 亦都係事實
應該差唔多
我反而想知張無忌同張三豐邊個勁啲
仲有段延慶點解可以大勝慕容復
但慕容復唔會差喬峰太多
但喬峰都有講過自己可以一個打四五個段延慶
姐係喬峰等於十個慕容復

差好撚遠喎師兄

差好撚遠喎 X2
楊康想攞埋郭靖條命喎
仲要殺佢班師父呢
講到人之常情要原諒咁

金庸筆下正邪分明,但其邪唔係無端端果隻,就係奸人都描寫得有血有肉,睇到讀者都會同情
咁先金庸出神既地方

所以神鵰好難怪黃蓉 對楊過有偏見, 射鵰經歷過嘅事始終會有陰影

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

一直唔明d人點解話黃蓉仆街
綜合而言 天龍三兄弟 天下無敵,此 post 被騎劫,講咁耐都沒人講番正題 鐵掌功

記憶中射鵰最後 歐陽鋒> 郭靖= 黃藥師=洪七公 =一燈大師> 裘千仞

其實唔係一燈最勁咩佢識先天功,可以克制到西毒

一燈係有先天功,佢屬性剋制西毒格食格,但佢又同 東邪 北丐平手, 東邪北丐 同未癲嘅西毒平手

王重陽最勁好似係得先天功,咁應該係先天功屈機先可以做到五絕之首
所以我覺得一燈應該仲勁過其餘3個

唔係計武學 係計功力架嘛 三重陽既全真劍同丘處機既全真劍都唔同啦

所以咪話先天功屈機,咁一燈學埋所以我先覺得佢最勁

射鵰最後其實黃藥師同洪七都有讓郭靖少少
所以郭靖應該廢佢地兩個少少,少少

頂到三百招唔代表咩
一燈個先天功擺明9學,一定無王重陽咁純正咁深

金輪最後應該比四絕勁

周伯通>楊過>郭靖=神鵰後期金輪>四絕>鐵掌

周伯通有咁勁架咩

周伯通識哂 九陰真經 雙手互搏

敦靖都識吖

傷心楊過>郭靖

其實我覺得黯然銷魂掌打唔過龍象般若功

事實係黯然打撚爆金輪

正解 亦都係事實

楊過雖無兵刃,卻始終不落下風。法王激鬥中覺得高台微微搖晃,心知台腳為火焚燬,頃刻間便要倒塌,那時勢必和楊過、郭襄同歸於盡;又見楊過掌法越變越奇,再鬥百餘招只怕便要為他所制,情急之下,毒念陡生,猛地裡鐵輪向楊過右肩砸下,乘他沉肩卸避,右手銅輪突然飛出,擊向郭襄面前。她綁在木樁之上,全身動彈不得,如何能避?
根本楊過本身就會嬴佢
楊康想攞埋郭靖條命喎
仲要殺佢班師父呢
講到人之常情要原諒咁

金庸筆下正邪分明,但其邪唔係無端端果隻,就係奸人都描寫得有血有肉,睇到讀者都會同情
咁先金庸出神既地方

所以神鵰好難怪黃蓉 對楊過有偏見, 射鵰經歷過嘅事始終會有陰影

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女
楊康想攞埋郭靖條命喎
仲要殺佢班師父呢
講到人之常情要原諒咁

咁先金庸出神既地方

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實
郭靖要斬隻郭港女隻手先離地
黄藥師咪又係咁縱佢個女
楊康想攞埋郭靖條命喎
仲要殺佢班師父呢
講到人之常情要原諒咁

咁先金庸出神既地方

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

我就覺得好合理 話曬都係自己個女 同埋楊過老豆咁奸 好難對楊過冇偏見 而且楊過細個都好發厭

黃蓉真係好正
btw冇人講郭襄 佢真係好慘
楊康想攞埋郭靖條命喎
仲要殺佢班師父呢
講到人之常情要原諒咁

咁先金庸出神既地方

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實

倪匡評金庸講得好啱
郭靖太完美啦講到
楊康想攞埋郭靖條命喎
仲要殺佢班師父呢
講到人之常情要原諒咁

咁先金庸出神既地方

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實

真係正常咩,斬左楊過隻手話都無話過一句
淨係識包庇,唔識教咪撚生

咁先金庸出神既地方

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實

包惜弱都唔撚識教
點睇都是楊過最强
有獨孤求敗加持
等小龍女嗰16 年無嘢做on99 練功
創埋銷魂掌
本身又有蛤蟆功,玉女心經,九陰真經
劍法都識四五套加打狗棍

再加孩童時代經歷,加天性聰明

三部曲最强可說當之無愧
點睇都是楊過最强
有獨孤求敗加持
創埋銷魂掌
劍法都識四五套加打狗棍

三部曲最强可說當之無愧

張無忌勁唔勁過郭靖楊過佢地就唔知
不過郭靖就一定勁過楊過
郭靖有空明拳 雙手互搏 降龍十八掌 九陰真經全部
楊過聰明唔一定有用 雙手互搏呢d大技就係越聰明越學唔識
點睇都是楊過最强
有獨孤求敗加持
創埋銷魂掌
劍法都識四五套加打狗棍

三部曲最强可說當之無愧

不過郭靖就一定勁過楊過

三部曲嘅話最多都係張郭之爭
楊過未入流
點睇都是楊過最强
有獨孤求敗加持
創埋銷魂掌
劍法都識四五套加打狗棍

三部曲最强可說當之無愧

不過郭靖就一定勁過楊過

楊過未入流

小龍女都識
點睇都是楊過最强
有獨孤求敗加持
創埋銷魂掌
劍法都識四五套加打狗棍

三部曲最强可說當之無愧

不過郭靖就一定勁過楊過

楊過未入流

小龍女都識

老老豆豆,王重陽死得早咋,如果去到神雕時代一撚定係王重陽最強
仲傾緊邊個勁啲
仲傾緊邊個勁啲

因為題目其實唔洗傾,裘千仞一定差過新舊四絕,無得嘈
仲傾緊邊個勁啲

因為題目其實唔洗傾,裘千仞一定差過新舊四絕,無得嘈

你又啱 毫無懸念
楊康想攞埋郭靖條命喎
仲要殺佢班師父呢
講到人之常情要原諒咁

咁先金庸出神既地方

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實

唔斬都斬左啦 你想點?
斬番郭港女楊過隻手又唔會生番出黎

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實

唔斬都斬左啦 你想點?

睇下香港就知 無論藍絲定黃絲都唔會認錯

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實

唔斬都斬左啦 你想點?

冇錯 黃蓉咁聰明點會比呢d咁蠢ge事發生
比武功的話郭靖可能比楊過稍勝一籌
始終左右互搏太op
但如果計埋智慧+性格+轉數
我諗楊過可以撚狗咁撚郭靖

神鵰黃蓉郭芙2個正仆街

縱容個女

好正常 亦都好現實

唔斬都斬左啦 你想點?

冇錯 黃蓉咁聰明點會比呢d咁蠢ge事發生

唔斬楊過隻手 佢就唔會搵到神屌 搵唔到神屌就無練到重劍 無練到重劍就救唔到小龍女 小龍女比金輪打死左啦 書名都要改啦
唔多謝郭女神仲話要斬番佢你都痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞