裘千仞同其他四絕比,實力如何?

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
裘千仞比金輪法王打死架嘛,舊四絕就同金輪法王戰平

舊四絕=金輪法王>裘千仞

金輪最後應該比四絕勁

周伯通>楊過>郭靖=神鵰後期金輪>四絕>鐵掌

印象中郭靖好似輸比金輪wo

金輪既實力好古怪架,未練成龍象第十層之前同舊四絕戰平,練成左之後都係差唔多

金輪最後應該比四絕勁

郭靖嗰陣狀態唔好,好似係
新舊四絕應該都同level

新舊都仲企係度既黃藥師同一燈,但狀態最好時期既楊過同郭靖都冇同佢地打過

你可以話郭靖同楊過練過九陰真經,
但應該level升到四絕水平,未必過到四絕

但周伯通一定係最勁果個
中神通同佢一齊練功,仲學埋左右互搏

BTW,裘千仞車尾燈都見唔到

金輪最後應該比四絕勁

金輪既實力好古怪架,未練成龍象第十層之前同舊四絕戰平,練成左之後都係差唔多

金輪識練功,四絕都唔會淨食花生唔練
老頑童直情練到反老還童

新舊都仲企係度既黃藥師同一燈,但狀態最好時期既楊過同郭靖都冇同佢地打過

但周伯通一定係最勁果個

一燈應該弱過東邪,救黃蓉浪費左好多年功力
聽聞我係第二次論劍勁過黃老邪同老乞兒

btw其實都要睇邊個時期 但裘千仞應該始終追唔上四絕
聽聞我係第二次論劍勁過黃老邪同老乞兒

btw其實都要睇邊個時期 但裘千仞應該始終追唔上四絕

應該差唔多
我反而想知張無忌同張三豐邊個勁啲
仲有段延慶點解可以大勝慕容復
但慕容復唔會差喬峰太多
但喬峰都有講過自己可以一個打四五個段延慶
姐係喬峰等於十個慕容復

但周伯通一定係最勁果個

總係覺得故事特登設定一個無機心又有點幼稚嘅人做最強 係有寓意
用盡心計學識天下武功既人 總係不得要領
應該差唔多
但慕容復唔會差喬峰太多
姐係喬峰等於十個慕容復

差好撚遠喎師兄
應該差唔多
但慕容復唔會差喬峰太多
姐係喬峰等於十個慕容復

差好撚遠喎師兄

同埋蕭峰唔可以用正常邏輯去諗架,金庸比左外掛佢架,無論實力高低都會係蕭峰贏架,可以自己搵下「超級契丹人」

「許多強敵內力比他深厚,招數比他巧妙
但一到交手,總是在最要緊的關頭,以一招半式之差而敗了下來
而且輸得心服口服,自知終究無可匹敵,從來沒人再去找他尋仇雪恥。 」

金輪最後應該比四絕勁

老頑童直情練到反老還童

但係龍象第十層吹到唔知幾多年無人練成過架嘛,結果金輪練成左之後好似都無乜得別

金輪最後應該比四絕勁

老頑童直情練到反老還童

但係龍象第十層吹到唔知幾多年無人練成過架嘛,結果金輪練成左之後好似都無乜特別

金輪最後應該比四絕勁

老頑童直情練到反老還童

但係龍象第十層吹到唔知幾多年無人練成過架嘛,結果金輪練成左之後好似都無乜特別

同主角打既後果
應該差唔多
但慕容復唔會差喬峰太多
姐係喬峰等於十個慕容復

差好撚遠喎師兄

同埋蕭峰唔可以用正常邏輯去諗架,金庸比左外掛佢架,無論實力高低都會係蕭峰贏架,可以自己搵下「超級契丹人」

「許多強敵內力比他深厚,招數比他巧妙
但一到交手,總是在最要緊的關頭,以一招半式之差而敗了下來
而且輸得心服口服,自知終究無可匹敵,從來沒人再去找他尋仇雪恥。 」

新修版改左冇左呢段文
點解我話喬峰唔勁得過慕容復太多
係因為游坦之輕易比喬峰擊敗
但加埋慕容復就打得贏喬峰

同埋真係好奇怪 慕容復同丁春秋差唔多
姐係段延慶勁過丁春秋一截

但周伯通一定係最勁果個

總係覺得故事特登設定一個無機心又有點幼稚嘅人做最強 係有寓意
用盡心計學識天下武功既人 總係不得要領

周伯通最無機心, 但佢亦係最專著練武,
除左大絕之外, 自己都研究左好多怪招,
比起其他四絕可能佢用時間係武功身上係最耐最多,
王重陽要管住全真教, 東邪西毒掛住搶經, 七公同南帝都養生
兩次華山論劍期間練功最耐就係周伯通。
應該差唔多
但慕容復唔會差喬峰太多
姐係喬峰等於十個慕容復

我建議你從新睇一次天龍八部
喬峰幾招之下收慕容復皮
丟下一句我大好男兒竟然與你這斯齊名
喬峰1個等於10慕容復
廢老一個 淨係係咁吐啖
應該差唔多
但慕容復唔會差喬峰太多
姐係喬峰等於十個慕容復

我建議你從新睇一次天龍八部
喬峰幾招之下收慕容復皮
丟下一句我大好男兒竟然與你這斯齊名
喬峰1個等於10慕容復

我都建議你重睇

原來蕭峰見慕容復猛撲而至,門戶大開,破綻畢露,料想段譽無形劍氣使出,一招便取了他性命,萬沒想到段譽意會在這當兒住手,慕容復來勢奇還,雖以段譽出手之快,竟也不及解救那一筆之厄。但慕容復跟著使出那一招「大海撈針」時,蕭峰便即出手,一把抓住他後心的「神道穴」。本來慕容復的武功雖較蕭峰稍弱,也不至一招之間便為後擒,只因其時憤懣填膺,一心一意要殺段譽,全沒顧麼自身。蕭峰這一下又是精妙之極的擒拿手法,一把抓住了要穴,慕容復再也動彈不得。

金輪最後應該比四絕勁

周伯通有咁勁架咩

周伯通識哂 九陰真經 雙手互搏

敦靖都識吖

傷心楊過>郭靖

應該 周伯通>郭靖>=楊過=神鵰後期金輪>四絕>鐵掌[/quote]
降龍十八掌>黯然銷魂掌
尹志平(笑)
尹志平(笑)

尹志平(笑)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞