裘千仞同其他四絕比,實力如何?

1001 回覆
13 Like 3 Dislike

我中意任盈盈,小昭,射雕黃蓉,呀朱

小昭 不過小昭好慘囉

金庸都話最愛小昭 仲要係mixed

有無金庸成人電影 好想j

小說大把

任盈盈真係冇缺點

我定型左佢個樣係

細細個睇好深刻

淨係記得小齊
射鵰三部曲天龍 笑傲 呢五本最好睇 不過暫時個post仲未有人講笑傲

因為笑傲主要唔係打~e個po講打~

現實好多左冷禪岳不群

最sad 最後死埋 仲要叫佢照住林平之

唔知當時金庸想暗諷邊個

林平之又係on9仔黎,好憎佢

佢經歷造成
全家死 比人恰 師傅都係假
好難唔癡線

佢一出場個人都都有義氣,後來因為經歷性格先扭曲晒

林平之同游坦之都好撚慘
金庸幫佢地改嘅名咩擺明玩鳩佢地
人生路一啲都唔平坦

死剩種,一個無jer, 一個無樣,最後兩個都盲埋

要jer定要樣
唔係話越後面d人越廢?
阿青1個人挑2000禁軍
後面都無人做到啦
金輪國師蝦老弱婦孺先得,仲要係唔可以太好打,或者唔係最佳狀態嗰隻。遇到同級別高手就無贏過(五絕),遇到弱一級既高手,打得好吃力(鐵掌),遇到弱兩級既選手,勉強可以收拾(李莫愁、斷手前楊過)。

你好憎佢

破壞晒我對故仔大boss幻想
冇乜嘢緊張感
好似睇愛情小說咁

感覺絕情谷先係終極boss
郭靖應該點都勁過楊過
淨係雙手互搏已經好屈機
冇記錯小龍女一學完雙手互搏已經可以係全真寺群挑金輪幾條友
郭靖識咁多武功再加九陰真經ge內功
根本冇得輸

因為小龍女咁岩套劍法要兩人用先無敵

就算郭靖唔識玉女劍法
楊過都應該打唔贏兩個郭靖
因為按金庸ge講法雙手互搏可以將一個人ge威力變兩倍
郭靖應該點都勁過楊過
淨係雙手互搏已經好屈機
根本冇得輸

就算郭靖唔識玉女劍法

應該只係招式上嘅兩倍,唔係內功
同埋楊過係玩無招勝有招
所以好難講
郭靖應該點都勁過楊過
淨係雙手互搏已經好屈機
根本冇得輸

就算郭靖唔識玉女劍法

按道理就係
金輪國師蝦老弱婦孺先得,仲要係唔可以太好打,或者唔係最佳狀態嗰隻。遇到同級別高手就無贏過(五絕),遇到弱一級既高手,打得好吃力(鐵掌),遇到弱兩級既選手,勉強可以收拾(李莫愁、斷手前楊過)。

你好憎佢

破壞晒我對故仔大boss幻想
冇乜嘢緊張感
好似睇愛情小說咁

感覺絕情谷先係終極boss

十六年之約先係
生離死別
金庸改嘅名真係好正
岳不群
擺到明話你知佢唔係君子(君子群而不黨
喬峰就話俾你知呢個身份係假嘅
呂頌賢定任賢齊似令狐沖d??

呂冇咁正氣
任調皮一啲
金庸改嘅名真係好正
岳不群

不字輩好型
金庸改嘅名真係好正
岳不群

但林平之都叫報左仇 同埋都叫玩弄岳靈珊係股掌之中
游坦之就真係慘喇 被阿紫撚狗咁撚
金庸改嘅名真係好正
岳不群

丁春秋 李秋水 天山童姥呢?
有無手足有睇2017射鵰 就快j到虛脫

一燈果到跳得好快,cut左好多
楊過如果無斷手,都同書入面際遇一樣學識咁多,係咪屌打哥時期所有人
但林平之都叫報左仇 同埋都叫玩弄岳靈珊係股掌之中
游坦之就真係慘喇 被阿紫撚狗咁撚

一個就冇撚用
一個就有撚都冇得用
楊過如果無斷手,都同書入面際遇一樣學識咁多,係咪屌打哥時期所有人

我諗佢武功同佢嘅情緒係成正比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞